• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

    ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    CMLKA: A omlouvam se tomu, komu sem slapla do mangoldu :)) obdobně jsou na tom totiz i ostatni podilnici...
    DIVER
    DIVER --- ---
    CMLKA: LOL, díky za varování :)

    GRETKA: a tobě díky za směřování. bude se to hodit. nemíním ten mangold promarnit :)

    a všem: kua, sakra, voe, kašlat na grilování. absolutně největší úspěch měla kámošky paštika s cibulovým čatní. víte, já mám ke grilování z nějakých zvláštních důvodů averzi (asi proto, že je s tím sraní a pak se to musí ukllízet). naštěstí se toho vždycky ujme kámoš, kterýho to nevím proč baví.

    na gril se ovšem stejně ÚPLNĚ VŠICHNI vybodli a dožíraly to tady ráno kočky. já se touhle grilovací obsesí asi taky brzy přestanu krmit. to neznamená, že budu vegetarián nebo vegan, ale fakt to asi není na nějaký letní party nutný a nikoho to horký maso ve vedru zas tak moc nezajímalo. ne, že bych tím byl extra překvapený, ale vlastně trochu jo, když jsem zjistil, co všechno mi doma zůstalo.
    GRETKA
    GRETKA --- ---
    CMLKA: Taky jsem to tak dlouho měla. Část úspěchu jeho upotřebení v kuchyni je pochopit, že je to úplně jiná zelenina než špenát.
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    DIVER: Tvl mangold mam pravidelne v bedynce, popravdě tudle zeleninu dost nenavidim :)) takovej špenát z wishe
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    ADELHAIDA: no ja se bavim o "dražších" restauracích
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    LYNCH: sever Italie ji taky casto pouziva
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    VOY: Vlnkovaná plocha, nebo ostrá špachtle na otáčení.
    VOY
    VOY --- ---
    Vzdycky kdyz jsem tu zatracenou polentou zkousel opekat na panvi tak se mi nejak chytla a urval sem si tu krupavou vrstvu. Je na to nejaky trik jak postupovat?
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    LYNCH: No ve Francii zas moc nepotkáš třeba knedlík, ani bramborovej:-)
    DIVER
    DIVER --- ---
    JESTEDMAN: jo a ten grilovanej banán. přesně tak! do puntíku dokonalej návod. myslím, že ho možná mám tady z nyxu a dělám ho už pár let taky tak. pro ty hosty, co to ještě neznají, to bývá dezertovej výstřel na měsíc. včetně tý čokošky.
    DIVER
    DIVER --- ---
    LYNCH: grilovaná polenta - hele, zajímavý a zajímací! asi nebudu rozjíždět nějaký větší akce, ale uložil jsem si to do paměti.

    víte, já jsem si do bylinkový zahrádky třeba letos poprvé zasadil mangold. to je trifid! obří kytka, v interiéru by se jí říkalo solitér.

    na narozkový grilovačce na tyhle experimenty kašlu, ale nějak se mu soukromě budu věnovat. šťouchaný brambory prý, taky dusit a dokonce i smažit ty košťály.

    grilovaná polenta ovšem dobrej nápad! to uchovám v paměti.
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    ADELHAIDA: ve Francii jsem byl v par restauracich a čuměl jsem jak častá priloha to byla. u nas o ni skoro nezavadis
    VOMAJDA
    VOMAJDA --- ---
    DIVER: Pokud je cílem, aby toho hosti moc nesežrali, možná by pomohla nějaká extrémně pálivá marináda 😀
    ZOOEY
    ZOOEY --- ---
    ADELHAIDA: LADY_MYSKA: díky za tipy!
    TRISSIE: díky! to je blízko. plus chyběl mi v zadání k úplnosti ten termín/keyword 'gastrobalení'))
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    ZOOEY: ja pouzivam Sonnentor
    Koření z ekologického zemědělství - SONNENTOR.com
    https://www.sonnentor.com/cs-cz/eshop/koreni
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ZOOEY: samuel umi i gastrobaleni:
    Koření - směsi Samuel | Koření od Samuela
    http://www.koreni-samuel.cz/smesi-koreni-samuel/

    Ja teda u nich nakupuju na trzich, ale zakaznik jsem spokojenej uz dvacet let.
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    ZOOEY: Mám dobrou zkušenost s e-shopem U Salvátora, ale maj balení nejvýš po 150g. Ale mohli by to podle mě navážit i na větší.
    JESTEDMAN
    JESTEDMAN --- ---
    DIVER: z dezertů je super banán - ve šlupce ho spálíš do černa, nařízneš a zatlačíš štráfek čokošky, necháš roztavit a hotovo
    žere se to lžičkou
    ZOOEY
    ZOOEY --- ---
    prosím vás, nekupujete někdo koření nebo kořenící/sušené ochucovací zeleninové směsi ideálně po větších baleních (500 g klidně u směsí, u jednodruhu asi i míň ) a doporučil byste případně ozkoušený ověřený e-shop? případne děkuju MOC
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    DIVER: lilek ma na grilu podle me smysl jen pokud se celej hodi do ohne a udela z nej baba ganoush nebo mutabal
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    87HIGHFLYER: Díky, to zní smysluplně.
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    ONDRAT: jak rikaji ostatni - chce to silnejsi platky (trochu nad pul centimetru treba), ne moc vodovou cuketu, trochy oleje, pect zvolna a a pak nahazet do bylinkama ochucenyho olivace. A hlavne nekrajet na kolecka ale podelne.
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    DIVER: Grilovaná polenta je vlastně taky docela fajn.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    ONDRAT: asi to chce zvolit ideální tloušťku. S tímhle jsem problém nikdy neměl. Většinou ji grilujeme na sutru.
    MUTHA
    MUTHA --- ---
    ONDRAT: kdyz griluju cuketu do salatu, delam skrabkou super tenky platky, ktery sou hned hotovy, jinak kdyz delam silnejsi platky, tak ji chvili delam na neprimo, nez zmekne a pak rychle dogriluju naprimo. simple as that
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    POHODAVOLE: Buď se to vysuší/spálí nebo je to polosyrový, nikdy to není dobrý. Myslel jsem,že existuje nějaký trik, jak vytáhnout z cukety dost vody, ale ani po nasolení se mi to nedařilo.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    ONDRAT: nakrajis na plátky a dáš do oleje s kořením. Žena je dělá a jsou vždycky dobrý.
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    LADY_MYSKA: Teď to začíná, cuketa bude brzy za 10,- Rajčata už jsem kupoval za 70/kg, květák za 35,- stejně tak velkej římskej salát.
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    ONDRAT: jako kdy ma zelenina sezonu a je levna?
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    RUTHLESS: Levná je akorát v sozóně.
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    POHODAVOLE: To mi teda vysvětli jak děláš ""grilovany nalozeny cukety", protože já to vždycky zkazím.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Byť mám kuřecí křidýlka rád, postupně jsem je nahradil vepřovou flákotou, konkrétně krkovicí.

    Cenově +/- stejný, na přípravu je krkovice mnohem lepší. Rozhodnu se, jak tenký plátek bude, tím ovlivním dobu přípravy. U křídel mi hodně vadí, že je dělám relativně dlouho, na to jaký to je malý kus masa na kostech. Čas od času na chuť pro sebe ano, pokud je 3+ lidí (chlapů), tak rozhodně flákota.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    POHODAVOLE: Zelenina mi teda fakt levná nepřijde
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam