• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    ILTU
    ILTU --- ---
    KASUMI: Trouba by taky šla. Na 90 stupňů. Jen jak jsou rajčata samá voda, moc toho z nich nezbyde a suší se hodně dlouho. Ale je to luxusní dobrota :-)
    SUŠENÁ RAJČATA | Neplecha na plechu | Recepty z celého světa
    https://www.neplechanaplechu.cz/2022/09/susena-rajcata.html
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    KASUMI: ono bude asi už pozdě, ale https://www.foodandwine.com/recipes/tomato-sauce-onion-and-butter
    geniální, ale asi bych to nezavařovala, ale mrazila, pokud skladovat, na zavařování to je málo kyselé a zavařování nekyselých potravin je vopruz
    JAJITA: pokud se dobře z technologie pamatuju, tak by to měla být čistá vejce
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    mám tu takové to baby kuřátko, prosím o nějaký tip, jak ho udělat trochu zajímavěji, než prostě upéct osolené
    ZOOEY
    ZOOEY --- ---
    KASUMI: ctu se skluzem, snad este zbyly naký rajský!) na úplně základní catni podle nálady nějaká kombinace zdrojů, něco jako https://www.bbcgoodfood.com/recipes/homemade-tomato-chutney nebo https://www.jamieoliver.com/recipes/vegetable-recipes/easy-tomato-chutney/ dost intenzivně to při přípravě odpařuje ocet teda. jsou varianty třeba s tymianem, ale není nad tu s červenou cibulí, hnedym cukrem... daj se asi najít i sofistikovanější postupy a složení, ale tohle je takova akorát letní rychloverze)
    KASUMI: až teď čtu tohle, ideál! to kombo rajský a meruňky/broskve mne zajima, napiš zkušenosti)
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    KASUMI: To je nejlepší využití dobrejch rajčat za mě.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    RUTHLESS: Vazne?😀
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    KASUMI: Spagety a bazalka
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    ZUZKAOU: Musím v práci mrknout na složení pasterovaných vajec v pytlích, jestli tam škrob najdu ;-)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ZUZKAOU: imho to má smysl při velkovýrobě míchaných vajíček na snídani v nějakém podniku, v domácím provozu rozdíl nevnímámm.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    JAJITA: hele protože ti škorb ztuhne dřív než bíkovin, takže máš pevná míchaná vajíčka, bez toho aby byla suchá, protože bílkovina byla zahřátá už moc.
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    ZUZKAOU: Mně stále vrtá hlavou, proč ten škrob do vajec. U těch rajčat bych to možná! i pochopila, dohromady ne.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    KASUMI: jsem ráno zkusila ten Kenjiho recept - tedy škrob do vajíček i rajčat a ochutit jak rajčata, tak vajíčka a do rajčat i kečup, ale neshledala jsem žádný velký rozdíl.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    Jo a vedle rajcat, broskvi a merunek mam spoustu domaci cibule.. :) to uz by na catni dat mohlo:))
    FAT
    FAT --- ---
    FAT: A takhle to vypadalo před a po...
    :-)

    KASUMI
    KASUMI --- ---
    ILTU: To vyzaduje asi troubu, co? Susicku nemam
    Jak na to? Mozna kdyz se ochladi..
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    ZOOEY: A nejaky recept na catni pls mas? Jinak kam i hodne skvelych broskvi..
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    ZUZKAOU: Jo vidis to. Ty cinsky rajcata s vajickem jsem chtela zkusit.
    ILTU
    ILTU --- ---
    KASUMI: Co sušená?
    FAT
    FAT --- ---
    ILTU:
    ZUZKAOU:
    Díky, vyšlo to na 18 plně našlapaných a 5 litrů nálevu.
    :-)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ZUZKAOU: koukám že kenji to dělá nějak složitě - někde jsem okoukala tenhle systém - udělat rychle míchaná vajíčka ještě polotekutá a pak z rajčat, sojovky, cukru a soli a vína na vaření udělat silnější omáčku, do které pak člověk přidá vejce, která se tím krásně dochutí + jarní cibulka (bez ní to není ono) a pepř.

    4 Minutes EASY Tomato and Egg Stir Fry 番茄炒蛋 at Home
    https://www.youtube.com/watch?v=Hi_c85H_cPo
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam