• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    ILTU
    ILTU --- ---
    ONDRAT: Dobrý tip. To by mohlo jít i s lilkem, co? Akorát teda nepůjde na tak tenké plátky.
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    MUTHA: Skrabkou připravený plátky a pořádně rozpálená plotna grilu, na který jsem to pohonil a nakonec do chuchvalce přidal lžíci dochucovadla (olej, petržel, česnek, sůl, pepř) udělalo výbornej produkt.
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    Kdyz jsme u tech rajcat, a ze prave zacinaji poradne dozravat - pestujete uz nekdo ty odrudy Indigo? Cerno-fialove (nekdy az modre) a cerno-cervene nebo cerno-zlute:
    DobráSemena.cz | INDIGO - černá rajčata
    https://dobrasemena.cz/clanky/indigo-cerna-rajcata.html
    Zajima mne hlavne chutove srovnani... (jak jinak ve "zraci" diskuzi ;o)
    Jde to chutove srovnavat treba s Kumato (hnedo-cerne)?
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    Prijela mi kamoska a rajcata dlabe po kilech 😀 tak snad mi nejaky zbydou na dalsi recept
    Chci zkusit to catni
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    :)))
    KURE
    KURE --- ---
    GENEVIEVE: pro Kasumi to je k ničemu, pro mě dobrý ;)
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    NELLAS: ježiš, jsem dement, pardon :-( příliě rychlý ráno.
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    Díky všem!
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    GENEVIEVE: Jenže dotaz zněl na tepelně upravená rajčata.
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    KURE: vůbec. Je to víc salát, než cokoliv jiného. Dáváme k tomu ideálně bagetku s oliváčem a případně ještě česnekem (zapečenou). Tuňáka se snažím vybírat nějakého spíš hezčího, než tu nejlevnější značku.
    KURE
    KURE --- ---
    GENEVIEVE: a ty rajčata nějak tepelně upravuješ?
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    KASUMI: my jsme se ve Španělsku naučili tyhle nakrájet na kolečka, na to tuňáka z konzervy, na to mozarelu nakrajenou na kousíčky. Olivac, nějaké bylinky. Je to hrozně dobrý letní jídlo.
    MIST
    MIST --- ---
    lisky - orestovat salotku, strouzek cesneku, pridat lisky, osoli, opeprit, osmazit, pridat kousek masla a bylinku dle chuti. Na topinku, s dobrym vinem....
    VOMAJDA
    VOMAJDA --- ---
    VOMAJDA: Píšu kulajdu a myslím omáčku…
    Ale kulajda by z nich určitě šla taky :D
    VOMAJDA
    VOMAJDA --- ---
    LYNCH: My dělali pár let zpátky z lišek kulajdu podle Koko a byla moc dobrá.

    https://www.menuodkoko.cz/liskovka/
    ILTU
    ILTU --- ---
    LYNCH: Orestovat na cibulce (nebo i bez ní) na másle, osolené povařit, rotmixovat. A podle chuti zjemnit smetanou.
    Naprosto luxusní polévka.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    ZOOEY: Broskve si privlastnili srsni, do toho nejdu :(( ale jsou fakt luxusni, skoda
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ZUZKAOU: a budou fajn i na pizze/quichi/listovém těstě.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    LYNCH: Veprova panenka, smetanova omacka s liskami a k tomu gratinovane brambory 🤤
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    LYNCH: vyhodit, pošlu ti adresu kam.

    1. udusit na cibulce, podlité vínem a trošku petrželky - na opečenu bagetu, k tomu nějaký dobrý německý ryzlink.
    2. smetanová omáčka - orestovat lišky s cibulkou, podlít bílým vínem, udušené ve vývaru, posléze přidat smetanu a dokyselit citronem + dosladit, dosolit a dopepřit.
    K tomu buď brambory nebo krupicové noky nebo knedlíky.. Maso možno, ale není potřeba.
    3. omeletu s liškami - lišky podusit tak jako v bodě 1. Udělat francuzskou omeletu . a když to překládáš, tak tam vrazit podušené lišky. (základní trik na omeletu je nepřilnavá pánev a dobrý poměr počtu vajec k velikosti pánve). Nebo to zabalit do palačinek/galettek.
    4. zapéct do lagsaní - dušené lišky + bešamel + sýr. Případně podušený porek jako jedna vrstva
    5. liškové risotto.
    6. čerstvé těstoviny s liškovou smetanvou omáčkou - cibule, lišky, víno, smetana, tymián, citron.
    7. maso bych volila nějaké jemné - kuře, krůta, telecí a nebo teda steak z panenky/hovězího.
    8. vždycky je múžeš podusit a zamrazit, popřípadě zavařit.

    Polívka - buď uvařit ve vývru s troškou zeleniny a k tomu svítek nebo kudlánky - tedy kulajdu bez kopru. NEchceš je moc kořenit, aby to nechutnalo jen jako česnek s majoránku a nebo jako kopr.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam