• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    ILTU: Většinou se to píše nějak jako baba ganoush nebo ghanoush. Ale teď koukám, že to už bylo zmíněno :)
    ILTU
    ILTU --- ---
    NELLAS: He?
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    ILTU: Baba ganuš?
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    ILTU: Když zapéct, tak klidně na způsob cukety plněný mletým masem. S lilkem to bude ještě lepší.

    LYNCH
    LYNCH --- ---
    nebo "baba ganoush" ale do trouby je dej propíchnutý ne jak já:D
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    ILTU: občas dělám že do tlustšího plátku vyříznu kapsu a do něj dám kus goudy, obalit v trojobalu a jedeš. nebo zapečený jako lasagne, ale to je asi ten italskej recept co tady někdo zmiňoval
    MUTHA
    MUTHA --- ---
    a jak sem moh zapomenout!

    Traditional Moussaka recipe with eggplants (aubergines) and potatoes - My Greek Dish
    https://www.mygreekdish.com/recipe/mousakas/
    MUTHA
    MUTHA --- ---
    a jeste obcas delam tohle

    Chinese Eggplant Recipe with Spicy Garlic Sauce | Steamy Kitchen Recipe
    https://steamykitchen.com/30476-chinese-eggplant-recipe-spicy-garlic-sauce.html

    nebo tohle

    Yu Xiang Eggplant (鱼香茄子, Sichuan Eggplant Stir Fry) - Omnivore's Cookbook
    https://omnivorescookbook.com/sichuan-eggplant/
    MUTHA
    MUTHA --- ---
    v albanii sem mel kus mozzarelly omotanej parmskou sunkou a grilovanym lilkem, cely zapeceny v rajcatovy omacce, servirovali to po jedny rolce v takovejch malejch zapejkacich mistickacj jakoze predkrm. taky dobrota
    MUTHA
    MUTHA --- ---
    ILTU: tohle je super

    Yotam Ottolenghi Roasted Aubergine with Anchovies | SIMPLE recipe
    https://thehappyfoodie.co.uk/recipes/yotam-ottolenghis-roasted-aubergine-with-anchovies-and-oregano/

    a chystam se vyzkouset tohle

    Vegan Unagi Don (Eggplant 'Unagi' ) うなぎ丼 - Okonomi Kitchen
    https://www.okonomikitchen.com/vegan-unagi-don/
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ILTU: v Bulharsku jsem se zamilovala do studeného grilovaného lilku servírovaného s plátkem fety / balkánského sýra. Normálně ogrilovat naolejované plátky, vychladit a na každé kolečko řádnou porci sýra.
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    ILTU: Samozrejme nejlepsi lilek je Melanzane di Parmigiana, tedy zapeceny lilek se syrem, to je nase svatecni jidlo.
    ILTU
    ILTU --- ---
    ONDRAT: A co tedy s lilkem? Mám tu dva jako malované. Zapéct s něčím?
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    ILTU: Lilek potrebuje jinou peci, spis by to slo s korenovou zeleninou.
    ILTU
    ILTU --- ---
    ONDRAT: Dobrý tip. To by mohlo jít i s lilkem, co? Akorát teda nepůjde na tak tenké plátky.
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    MUTHA: Skrabkou připravený plátky a pořádně rozpálená plotna grilu, na který jsem to pohonil a nakonec do chuchvalce přidal lžíci dochucovadla (olej, petržel, česnek, sůl, pepř) udělalo výbornej produkt.
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    Kdyz jsme u tech rajcat, a ze prave zacinaji poradne dozravat - pestujete uz nekdo ty odrudy Indigo? Cerno-fialove (nekdy az modre) a cerno-cervene nebo cerno-zlute:
    DobráSemena.cz | INDIGO - černá rajčata
    https://dobrasemena.cz/clanky/indigo-cerna-rajcata.html
    Zajima mne hlavne chutove srovnani... (jak jinak ve "zraci" diskuzi ;o)
    Jde to chutove srovnavat treba s Kumato (hnedo-cerne)?
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    Prijela mi kamoska a rajcata dlabe po kilech 😀 tak snad mi nejaky zbydou na dalsi recept
    Chci zkusit to catni
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    :)))
    KURE
    KURE --- ---
    GENEVIEVE: pro Kasumi to je k ničemu, pro mě dobrý ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam