• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

    ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    TRISSIE: a vlastně ještě vychlazený grilovaný lilek s česnekovo-jogurtovou omáčkou je taky velká lahoda.

    hotel, kam jezdíme, má mizernou teplou, ale dokonalou studenou kuchyni. vlastně možná dobře že tak, kdyby měli stejně dobrou teplou, tak mě odtud musí odvalit :-)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ILTU: v Bulharsku jsem se zamilovala do studeného grilovaného lilku servírovaného s plátkem fety / balkánského sýra. Normálně ogrilovat naolejované plátky, vychladit a na každé kolečko řádnou porci sýra.
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    ILTU: Samozrejme nejlepsi lilek je Melanzane di Parmigiana, tedy zapeceny lilek se syrem, to je nase svatecni jidlo.
    ILTU
    ILTU --- ---
    ONDRAT: A co tedy s lilkem? Mám tu dva jako malované. Zapéct s něčím?
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    ILTU: Lilek potrebuje jinou peci, spis by to slo s korenovou zeleninou.
    ILTU
    ILTU --- ---
    ONDRAT: Dobrý tip. To by mohlo jít i s lilkem, co? Akorát teda nepůjde na tak tenké plátky.
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    MUTHA: Skrabkou připravený plátky a pořádně rozpálená plotna grilu, na který jsem to pohonil a nakonec do chuchvalce přidal lžíci dochucovadla (olej, petržel, česnek, sůl, pepř) udělalo výbornej produkt.
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    Kdyz jsme u tech rajcat, a ze prave zacinaji poradne dozravat - pestujete uz nekdo ty odrudy Indigo? Cerno-fialove (nekdy az modre) a cerno-cervene nebo cerno-zlute:
    DobráSemena.cz | INDIGO - černá rajčata
    https://dobrasemena.cz/clanky/indigo-cerna-rajcata.html
    Zajima mne hlavne chutove srovnani... (jak jinak ve "zraci" diskuzi ;o)
    Jde to chutove srovnavat treba s Kumato (hnedo-cerne)?
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    Prijela mi kamoska a rajcata dlabe po kilech 😀 tak snad mi nejaky zbydou na dalsi recept
    Chci zkusit to catni
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    :)))
    KURE
    KURE --- ---
    GENEVIEVE: pro Kasumi to je k ničemu, pro mě dobrý ;)
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    NELLAS: ježiš, jsem dement, pardon :-( příliě rychlý ráno.
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    Díky všem!
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    GENEVIEVE: Jenže dotaz zněl na tepelně upravená rajčata.
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    KURE: vůbec. Je to víc salát, než cokoliv jiného. Dáváme k tomu ideálně bagetku s oliváčem a případně ještě česnekem (zapečenou). Tuňáka se snažím vybírat nějakého spíš hezčího, než tu nejlevnější značku.
    KURE
    KURE --- ---
    GENEVIEVE: a ty rajčata nějak tepelně upravuješ?
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    KASUMI: my jsme se ve Španělsku naučili tyhle nakrájet na kolečka, na to tuňáka z konzervy, na to mozarelu nakrajenou na kousíčky. Olivac, nějaké bylinky. Je to hrozně dobrý letní jídlo.
    MIST
    MIST --- ---
    lisky - orestovat salotku, strouzek cesneku, pridat lisky, osoli, opeprit, osmazit, pridat kousek masla a bylinku dle chuti. Na topinku, s dobrym vinem....
    VOMAJDA
    VOMAJDA --- ---
    VOMAJDA: Píšu kulajdu a myslím omáčku…
    Ale kulajda by z nich určitě šla taky :D
    VOMAJDA
    VOMAJDA --- ---
    LYNCH: My dělali pár let zpátky z lišek kulajdu podle Koko a byla moc dobrá.

    https://www.menuodkoko.cz/liskovka/
    ILTU
    ILTU --- ---
    LYNCH: Orestovat na cibulce (nebo i bez ní) na másle, osolené povařit, rotmixovat. A podle chuti zjemnit smetanou.
    Naprosto luxusní polévka.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam