úvod
témata
události
tržiště
diskuze
nástěnka
přihlásit
přezdívka
heslo
přihlásit
pamatuj si mě
registrace
ztracené heslo?
Co mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci
ADMINISTRÁTOŘI:
Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
(všechna práva)
rozbalit záhlaví
NELLAS
---
---
17:51:36 9.7.2024
1 odpověď
ILTU
: Baba ganuš?
DOCKINEZ
---
---
13:14:39 9.7.2024
+5
ILTU
: Když zapéct, tak klidně na způsob cukety plněný mletým masem. S lilkem to bude ještě lepší.
LYNCH
---
---
13:07:14 9.7.2024
+1
ILTU
: občas dělám že do tlustšího plátku vyříznu kapsu a do něj dám kus goudy, obalit v trojobalu a jedeš. nebo zapečený jako lasagne, ale to je asi ten italskej recept co tady někdo zmiňoval
MUTHA
---
---
12:49:30 9.7.2024
+1
ILTU
: tohle je super
Yotam Ottolenghi Roasted Aubergine with Anchovies | SIMPLE recipe
https://thehappyfoodie.co.uk/recipes/yotam-ottolenghis-roasted-aubergine-with-anchovies-and-oregano/
a chystam se vyzkouset tohle
Vegan Unagi Don (Eggplant 'Unagi' ) うなぎ丼 - Okonomi Kitchen
https://www.okonomikitchen.com/vegan-unagi-don/
TRISSIE
---
---
12:48:39 9.7.2024
1 odpověď
+4
ILTU
: v Bulharsku jsem se zamilovala do studeného grilovaného lilku servírovaného s plátkem fety / balkánského sýra. Normálně ogrilovat naolejované plátky, vychladit a na každé kolečko řádnou porci sýra.
ONDRAT
---
---
12:46:04 9.7.2024
+5
ILTU
: Samozrejme nejlepsi lilek je Melanzane di Parmigiana, tedy zapeceny lilek se syrem, to je nase svatecni jidlo.
ILTU
---
---
12:42:21 9.7.2024
6 odpovědí
ONDRAT
: A co tedy s lilkem? Mám tu dva jako malované. Zapéct s něčím?
ONDRAT
---
---
12:35:24 9.7.2024
1 odpověď
+1
ILTU
: Lilek potrebuje jinou peci, spis by to slo s korenovou zeleninou.
ILTU
---
---
12:31:07 9.7.2024
1 odpověď
ONDRAT
: Dobrý tip. To by mohlo jít i s lilkem, co? Akorát teda nepůjde na tak tenké plátky.
ONDRAT
---
---
23:41:41 8.7.2024
1 odpověď
+2
MUTHA
: Skrabkou připravený plátky a pořádně rozpálená plotna grilu, na který jsem to pohonil a nakonec do chuchvalce přidal lžíci dochucovadla (olej, petržel, česnek, sůl, pepř) udělalo výbornej produkt.
FERRYH
---
---
14:52:17 8.7.2024
3 odpovědi
Kdyz jsme u tech rajcat, a ze prave zacinaji poradne dozravat - pestujete uz nekdo ty odrudy Indigo? Cerno-fialove (nekdy az modre) a cerno-cervene nebo cerno-zlute:
DobráSemena.cz | INDIGO - černá rajčata
https://dobrasemena.cz/clanky/indigo-cerna-rajcata.html
Zajima mne hlavne chutove srovnani... (jak jinak ve "zraci" diskuzi ;o)
Jde to chutove srovnavat treba s Kumato (hnedo-cerne)?
KASUMI
---
---
14:06:00 8.7.2024
+1
Prijela mi kamoska a rajcata dlabe po kilech 😀 tak snad mi nejaky zbydou na dalsi recept
Chci zkusit to catni
KASUMI
---
---
14:05:09 8.7.2024
:)))
KURE
---
---
9:32:19 8.7.2024
+7
GENEVIEVE
: pro Kasumi to je k ničemu, pro mě dobrý ;)
GENEVIEVE
---
---
9:02:01 8.7.2024
1 odpověď
+2
NELLAS
: ježiš, jsem dement, pardon :-( příliě rychlý ráno.
LYNCH
---
---
9:00:09 8.7.2024
+1
Díky všem!
NELLAS
---
---
8:59:16 8.7.2024
1 odpověď
GENEVIEVE
: Jenže dotaz zněl na tepelně upravená rajčata.
GENEVIEVE
---
---
8:54:38 8.7.2024
1 odpověď
+1
KURE
: vůbec. Je to víc salát, než cokoliv jiného. Dáváme k tomu ideálně bagetku s oliváčem a případně ještě česnekem (zapečenou). Tuňáka se snažím vybírat nějakého spíš hezčího, než tu nejlevnější značku.
KURE
---
---
8:40:56 8.7.2024
1 odpověď
GENEVIEVE
: a ty rajčata nějak tepelně upravuješ?
GENEVIEVE
---
---
8:28:19 8.7.2024
1 odpověď
KASUMI
: my jsme se ve Španělsku naučili tyhle nakrájet na kolečka, na to tuňáka z konzervy, na to mozarelu nakrajenou na kousíčky. Olivac, nějaké bylinky. Je to hrozně dobrý letní jídlo.
MIST
---
---
21:08:13 7.7.2024
+1
lisky - orestovat salotku, strouzek cesneku, pridat lisky, osoli, opeprit, osmazit, pridat kousek masla a bylinku dle chuti. Na topinku, s dobrym vinem....
VOMAJDA
---
---
20:37:05 7.7.2024
+2
VOMAJDA
: Píšu kulajdu a myslím omáčku…
Ale kulajda by z nich určitě šla taky :D
VOMAJDA
---
---
20:34:49 7.7.2024
1 odpověď
LYNCH
: My dělali pár let zpátky z lišek kulajdu podle Koko a byla moc dobrá.
https://www.menuodkoko.cz/liskovka/
ILTU
---
---
19:20:47 7.7.2024
+1
LYNCH
: Orestovat na cibulce (nebo i bez ní) na másle, osolené povařit, rotmixovat. A podle chuti zjemnit smetanou.
Naprosto luxusní polévka.
KASUMI
---
---
16:35:54 7.7.2024
ZOOEY
: Broskve si privlastnili srsni, do toho nejdu :(( ale jsou fakt luxusni, skoda
ZUZKAOU
---
---
12:32:05 7.7.2024
+1
ZUZKAOU
: a budou fajn i na pizze/quichi/listovém těstě.
<<
<
>
>>
Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam