• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

    ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    GARFIELD
    GARFIELD --- ---
    SAMOUT: Skvely tipy. Dekuju. Zdiby mam kousek, tak brzo vyzkousim to pekarstvi. Kolac na fotce vypada paradne.
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    GARFIELD:
    Na maso je dobrej Fiala v Klapkovy, Hned vedle je jeste jeden reznik, ten me moc nebavi.
    Mapy.cz
    https://mapy.cz/zakladni?source=firm&id=12710224&ds=1&x=14.4557007&y=50.1220282&z=19

    Zelenina bud dvur u metra Kobylisy, nebo stanek ve vnitrobloku Ke Stirce
    Mapy.cz
    https://mapy.cz/zakladni?source=firm&id=12811211&x=14.4568004&y=50.1222337&z=18

    Ve dvore Kobylisy je i dobra pekarna, kus za ni je reznik Krkovicka, vyborny klobasy

    Motorizovane jednotky muzou vyzkouset Pekařství u Píchů
    Mapy.cz
    https://mapy.cz/zakladni?source=firm&id=2322569&x=14.4459589&y=50.1677480&z=17

    Farmarsky produkty nakupuju bud na trzich na Naplavce (ano, je to z ruky, zvykovy pozustatek bydleni v Podoli), anebo ad hoc v hospode :-). V Cimicich a Chabrech se po tydnu stridaji malicke trhy, ale uz dlouho jsem na nich nebyl. Spesl mouka asi spis internet.

    Chabrybarna je drazsi, ale skvela.
    ZOOEY
    ZOOEY --- ---
    KASUMI: .)) je to naprosto skvělý k cedaru! (česnek jsem taky nedavala)) ostatní suroviny tak nějak taky podle stavu (ne)zasob. pff, teď musím teda vymyslet, kdy stihnu dělat catni...!
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    ZOOEY: Delam to z bbc. Nedala jsem tam cesnek, dala jsem tam broskve a trosku soli a je to moc dobry. Ale pomery od oka, urcite jsem dala min octu (vic jsem nemela).
    GARFIELD
    GARFIELD --- ---
    Odkud berete v Praze (8)

    * maso (hovezi, veprove, kure, kruta, ...)
    * zeleninu (frci porad zeleninove bedynky?)
    * ryby
    * mouku (na chleba, pizzu)
    * pekarna

    Jsem tu kratce a zatim vyuzivam mistni Globus. Maji cerstve ryby (pstruh a prazma byly fajn). Zelenina taky fajn. Pred 10 lety jsem objednaval hovezi a kruti z nejakych farem, ale uz si nepamatuju odkud.

    Na (sladkovodni) ryby je pry dobra https://www.chabrybarna.cz/ (ale nemam odzkouseno).

    Mouka na pizzu asi nema smysl experimentovat a nejlepsi deal je pry: https://allegro.cz/nabidka/italska-psenicna-mouka-caputo-pizzeria-typ-00-na-pizzu-5kg-15412618255 (na Novem Zelandu byla Caputo extremne draha).

    Uvitam tipy lokalne, nebo bedynky a eshopy z farem.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    DOCKINEZ: dobry je, ze ty cukety jsou jen takovej nosic masa, jist se nastesti nemusi. :)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    TRISSIE: a vlastně ještě vychlazený grilovaný lilek s česnekovo-jogurtovou omáčkou je taky velká lahoda.

    hotel, kam jezdíme, má mizernou teplou, ale dokonalou studenou kuchyni. vlastně možná dobře že tak, kdyby měli stejně dobrou teplou, tak mě odtud musí odvalit :-)
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    ILTU: Většinou se to píše nějak jako baba ganoush nebo ghanoush. Ale teď koukám, že to už bylo zmíněno :)
    ILTU
    ILTU --- ---
    NELLAS: He?
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    ILTU: Baba ganuš?
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    ILTU: Když zapéct, tak klidně na způsob cukety plněný mletým masem. S lilkem to bude ještě lepší.

    LYNCH
    LYNCH --- ---
    nebo "baba ganoush" ale do trouby je dej propíchnutý ne jak já:D
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    ILTU: občas dělám že do tlustšího plátku vyříznu kapsu a do něj dám kus goudy, obalit v trojobalu a jedeš. nebo zapečený jako lasagne, ale to je asi ten italskej recept co tady někdo zmiňoval
    MUTHA
    MUTHA --- ---
    a jak sem moh zapomenout!

    Traditional Moussaka recipe with eggplants (aubergines) and potatoes - My Greek Dish
    https://www.mygreekdish.com/recipe/mousakas/
    MUTHA
    MUTHA --- ---
    a jeste obcas delam tohle

    Chinese Eggplant Recipe with Spicy Garlic Sauce | Steamy Kitchen Recipe
    https://steamykitchen.com/30476-chinese-eggplant-recipe-spicy-garlic-sauce.html

    nebo tohle

    Yu Xiang Eggplant (鱼香茄子, Sichuan Eggplant Stir Fry) - Omnivore's Cookbook
    https://omnivorescookbook.com/sichuan-eggplant/
    MUTHA
    MUTHA --- ---
    v albanii sem mel kus mozzarelly omotanej parmskou sunkou a grilovanym lilkem, cely zapeceny v rajcatovy omacce, servirovali to po jedny rolce v takovejch malejch zapejkacich mistickacj jakoze predkrm. taky dobrota
    MUTHA
    MUTHA --- ---
    ILTU: tohle je super

    Yotam Ottolenghi Roasted Aubergine with Anchovies | SIMPLE recipe
    https://thehappyfoodie.co.uk/recipes/yotam-ottolenghis-roasted-aubergine-with-anchovies-and-oregano/

    a chystam se vyzkouset tohle

    Vegan Unagi Don (Eggplant 'Unagi' ) うなぎ丼 - Okonomi Kitchen
    https://www.okonomikitchen.com/vegan-unagi-don/
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ILTU: v Bulharsku jsem se zamilovala do studeného grilovaného lilku servírovaného s plátkem fety / balkánského sýra. Normálně ogrilovat naolejované plátky, vychladit a na každé kolečko řádnou porci sýra.
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    ILTU: Samozrejme nejlepsi lilek je Melanzane di Parmigiana, tedy zapeceny lilek se syrem, to je nase svatecni jidlo.
    ILTU
    ILTU --- ---
    ONDRAT: A co tedy s lilkem? Mám tu dva jako malované. Zapéct s něčím?
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    ILTU: Lilek potrebuje jinou peci, spis by to slo s korenovou zeleninou.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam