• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

    ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    ILTU
    ILTU --- ---
    RUTHLESS: Tam, kde víno, pokud není v mrazáku, někdo okamžitě vypije ;-)
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    Kde to jen probuh jsem?! :D
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    TRISSIE: Takhle uchovávám víno taky :D
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    Kolik toho vypijes? Jinak ocet podle mě ne. Protože něco jsko vinný ocet existuje a rozhodne se to nepoužívá. Vzdyt jde o chuť.

    Radši bych to víno proste mel :-)
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    LADY_MYSKA: Taky dobry
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    TRISSIE: Hmmmm
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    KASUMI: ja si kupuji male baleni vina a tak dve tri mam v lednici na vareni
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    KASUMI: a co teda zamrazit kostky vína a vytahovat podle potřeby?
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    FERRYH: Dost pravděpodobně budu mít doma spíš víno než vineu:))
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    KASUMI: co zkusit https://cs.wikipedia.org/wiki/Vinea
    ja si to ale pamatuju jen jeste za komousu ... ulozene mam, ze ta bila vinea byla beznemu konzumnimu bilemu vinu dost chutove pribuzna... jen mirene sladci a mela bublinky - cervena ale nebyla moc povedena...
    nevim jak ted, ale co vim delaji i nesumive variance, tak by to uz mohlo byt dost chutove blizko beznemu vinu... (konzumnimu, bidne znacky!! ;O)
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    87HIGHFLYER: Přesně tak, Martini/Cinzano extra dry to zvládne, se slzou v oku vzpomínám na nákup cestou z Francouzkých Alp, kde jsem si koupil Noily Prat asi za 8 euro (u nás dvojnásobek).
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    ONDRAT: suchej vermut taky pouzivam, jen bacha, chce to nejekej lepsi, dost casto to byva sladky cuco
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    KASUMI: Ja varim s nejakym vermouthem, koupim Martini extra dry a tim to podlejvam, chutna to podle me lip a protoze to nepiju, tak mi to i vydrzi.
    MUTHA
    MUTHA --- ---
    KASUMI: my vylozene jen na vareni kupujeme sherry
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    KOCHANSKA_CH: ja taky rada varim s vinem :D ale ne vzdycky ho mam

    ZUZKAOU: to mam vzdycky, to me napadlo, ale prijde mi dost sladky

    takze to zasadne neposeru, kdyz zkusim nejak ocet? :D ok :D
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    KASUMI: Ráda vařím s vínem, někdy ho přidám aj do jídla.
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    KASUMI: Je to trochu nyxí rada, ale dost používám portský. Vydrží otevřený i mimo ledničku a jak je silnější, stačí ho míň, takže by to mohlo tvoje problémy částečně řešit. My máme s mužem portský rádi, takže ho dost dostáváme i od lidí, co mu moc nerozumí. Takový ty levný "třešnový vody" pak výborně využijem právě do vaření, pečení a pod.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Mám prima DIY jablečnej ocet, kterej je tak dobrej, že by šel pít samotnej (a taky to ve zředěným stavu i dělávám). Tenhle ocet se mi na místo vína osvědčil velmi, kroupoto s ním bylo ve stropu <3
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Jako zrovna u risotta to víno člověk asi chce, stejně jak u něčeho co má v názvnu na víně a nebo po budrgudnsku, ale jinak asi když nemáte víno, tak tam nedejte nic a aciditu dotáhněte něčím na konci - podle toho co vaříte - citron, ocet, lák, hořčice, nějaká ovocná šťáva, melasa z granátových jablek atp.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    KASUMI: spíš než citron, tak dobrý ředěný, oslazený ocet - něco jako mají japonci mirin.
    KURE
    KURE --- ---
    KASUMI: citron nebo vhodnej ocet jídlu šmrnc dodá, ale nepovažoval bych to za náhradu vína. A nenapadá mě nic co by plošně víno nahradilo takovým tím způsobem, když nemáte víno, tak dejte ..x.
    Podle receptu bych kromě zmíněného koukal po vhodnejch zavařeninách či chutnej, nebo pivu a cideru.
    měl jsem o vikendu švestkovýho Bernarda, a dovedu si představit udělat na něm hovězí "po burgundsku" místo toho burgundskýho.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam