• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    VYHULENY_UFO: Ale zas taková krabice od vína se dá dobře využít.

Dr. Rath approves.

VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    DOCKINEZ: tyvle, me naopak strasne sere, kdyz mi nekdo cpe lahve s vinem z ruznych duvodu. to se ti takhle obcas sejde treba deset lahvi a je marny tem kokotum vysvetlovat, ze vino proste nechlastam, ze mi nechutna a uplne nejvic nesnasim cesky patoky a kdyz mi chteji dat nejakej alkohol, tak beru jen zahranicni rumy a vodky. snazim se lahve s vinem posilat dal, at je do hajzlu vyleje nekdo jinej...
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    RUTHLESS: a není jednodušší vařit to, na co má člověk chuť, pokud existuje způsob, jak jednoduše uchovat zbytky na jindy, místo toho, vařit něco, na co chuť nemáš, jen proto, že máš teda v lednici otevřenou láhev vína?
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Za mě je to furt lepší než otevřít víno, nalít část objemu do jídla, zbytek pak mít x měsíců zapomenutý v chladničce nebo vzadu na lince a nakonec ho vylejt do záchodu.

Zamražení je dobrej tip, díky.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    KASUMI: My víno počítáme na nezdaněný krabice ve sklepě, ale chápu, že to tak každej nemá. :-)
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    TRISSIE: jako takhle. ja kdyz varim z vina, tak rozhodne ho pak i piju :D miluju varit a pit u toho vino. Sice js vetsinou pak dost na plech, ale je to bozi. A kdyz ne, tak to planuju tak, ze ho pouziju i dalsi den. Nebo proste v tydnu. Tech receptu, kam se da nalit vino je trilinon.

Btw, docela dobrej ghack by pro tebe Kasumi mohla byt vinoteka. Rekni si jen u pullitr. To spotrebujes ani nevis jak.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    RUTHLESS: tak tuhle techniku pro zero waste doporučuje na svých stránkách spousta známých kuchařů... namátkou, Nigella Lawson, Jamie Oliver, Gordon Ramsay (další se mi hledat nechce)... na pití to není, na vaření v pohodě.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    KOCHANSKA_CH: Mame primarne cerveny (aktualne asi 13 lahvi) a sampansky. Bile malokdy a kdyz uz, tak nejaky fakt dobry, co je mi lito dat na vareni. 🤷‍♀️😀
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    fuj vino, ty nedaneny patoky bych do jidla nikdy nedal. jidlo se da zkurvit i jinak.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    RUTHLESS: Mě děsí dvě věci:
    Že někdo nemá doma víno.
    Že někdo mrazí víno.
    :-D
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    Mne desi, ze nekdo mrazi vino... A pak ho pouzije :)
    ILTU
    ILTU --- ---
    RUTHLESS: Tam, kde víno, pokud není v mrazáku, někdo okamžitě vypije ;-)
    ILTU
    ILTU --- ---
    KASUMI: Když je nejhůř, vinný ocet dost pomůže - v rizotu to bylo skoro ono.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    Kde to jen probuh jsem?! :D
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    TRISSIE: Takhle uchovávám víno taky :D
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    Kolik toho vypijes? Jinak ocet podle mě ne. Protože něco jsko vinný ocet existuje a rozhodne se to nepoužívá. Vzdyt jde o chuť.

Radši bych to víno proste mel :-)
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    LADY_MYSKA: Taky dobry
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    TRISSIE: Hmmmm
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    KASUMI: ja si kupuji male baleni vina a tak dve tri mam v lednici na vareni
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    KASUMI: a co teda zamrazit kostky vína a vytahovat podle potřeby?
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    FERRYH: Dost pravděpodobně budu mít doma spíš víno než vineu:))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam