• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    DOCKINEZ: ikea. pouzivam ikeu. vysere se jednou za dva roky a to je uplne v klidu. Navic mi teda vyhovuje, ze je peknej a dobre se meje (mam nejakej zasadni vnitrni problem s tim, ze kdyz zpracovavam syrovy maso a melu a pak tou spinavou rukou sahnu na mlynek (protoze je to vzdycky obouruc), tak mam pocit, ze se u mne doma rodi vetrelec.
    KURE
    KURE --- ---
    DOCKINEZ: koukni na tohle, neměl by z toho padat bordel.
    Mlýnek na koření Ceramill® Nature WMF ✔ 1 146 Kč ⭕ Kulina
    https://www.kulina.cz/mlynek-na-koreni-ceramill-nature/
    osobní zkušenost nemám ale mám na něj spadeno až budu mít v provozu kuchyn.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Prosím o doporučení mlýnku na pepř. Musí splňovat dvě podmínky:

    - musí být ruční (krámy na baterky mám doma, nepoužívám je a používat ani nezačnu)
    - nesmí být moc vysoký (jako právě bývají krámy na baterky), aby se mi snadno vešel do poličky. 15-20 cm je maximum.
    - no a samo by měl spolehlivě plnit funkci mlínku :)

    Mám aktuálně Tescoma President, který plně vyhovuje rozměry, ale z nějakýho zvláštního důvodu jaksi poslední dobou moc nemele, což je u mlýnku vada dosti podstatná. Můžu tam nasypat kolik pepře chci, ale při používání to vypadá, jako kdyby se volně protáčel a zabere jen nepravidelně jednou za čas, čímž mně přivádí ke stavům, kdy ze mě padají výrazy, o kterých jsem sám netušil, že je znám.

    Za konkrétní tipy díky :)

    KASUMI
    KASUMI --- ---
    na me to ted vyskocio na ig, tak se ptam
    jako cena je masakr.. ja jsem ted docela content s mrazenyma loupanyma cervenyma argentinskyma z makra, pac do fritezy jsou idealni.. pomer cena vykon mi funguje.. (kolem 400 kc/kg)
    dat 500 kc za ctvrt kilecka.. na to ma rodicovska ted asi nestaci :D
    MUTHA
    MUTHA --- ---
    KASUMI: hele to je hrozne nesmyslna cena. ja beru za max 20€/kg, ale teda nemam je na stole "par hodin po vylovu"

    zkus to za nas, jestli je nejakej rozdil v kvalite ;)
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    KASUMI: Tak to je pro mě fakt nezájem.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    Cena je drsna
    2000 za kilo
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    Pure Shrimp
    https://pureshrimp.cz/

    Znate nekdo? Zkusil jste nekdo?
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    ZUZKAOU: Jo! Tam jsem právě čekala ty záludnosti.
    Takže ji budu dál kupovat, ona i ta dobrá rajčata brzo skončí, tak nebudu muset prodávat ledvinu :-D
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MEANKITTY11: v horký syrovátce, ale chceš to srážet syřidlem, kvůlivá natahovatelnsti bilkovin. A pokud chceš tu šťavnatou mozarellu uvnitř, tak ještě ptřebuješ hodně laborovat s teplotama a sílou natahování a chceš aby tě to naučil někdo, kdo to umí.

    30 Minute Homemade Fresh Mozzarella Cheese
    https://www.youtube.com/watch?v=mAxy_oXKJig


    srovnej jak to vypadá jen jako ohřátý paneer

    Homemade Mozzarella Cheese Without Rennet
    https://www.youtube.com/watch?v=nwTp-Vxl-k0
    MEANKITTY11
    MEANKITTY11 --- ---
    JAJITA: zahřátím podmáslí dělám tvaroh, citronem do horkýho mlíka dělám paneer ale chci vědět jak se dělá mozz!
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    KOCHANSKA_CH: Jak to je? Že je ten plynový ohřívač vody zdarma? :D
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    JAJITA: Tě zlobím. :-)
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    KOCHANSKA_CH: :D
    Ráda ti odpomůžu, chceš adresu? :D
    Ty asi kvůli syrovátce, ne? Podělís se o návod? Na YT mi to přišlo snadné, ale čekám záludnosti.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    JAJITA: Jo a vždycky mi potom zbyde ta bílá koule a nevím, co s ní.
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    Prosím vás, děláte někdo doma mozzarellu? :-)
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    Prave, ony ty novy brambory jsou docela specificky... Tak je je proste spis nekomu daruju, to vypada :-)
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    GENEVIEVE: bramboráky z nových nejsou nic moc
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    Co z toho udělat bramboráky a zamrazit?
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    RUTHLESS: internety tvrdí, že gratin by jít měl, ovšem je potřeba ho upéct skoro do měkka, pak rychle zchladit, zavakuovat/zabalit do folie a zamrazit. Nenechávat v mrazáku dlouho, rozmrazit v ledničce a dopéct do požadované zlaté barvy.

    vyzkoušeno nemám.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam