• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

    ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    FRAKIRA: Tak to muže být pěkná pohádka :-) nebo proste maj extrémně vysoký provozní náklady (čemuž bych věřil) a proto je to tak drahy a jak je sníží a zvýší produkci, třeba půjdou s cenou dolu (nepůjdou, když to bude sypat :-))
    FRAKIRA
    FRAKIRA --- ---
    RUTHLESS: tak hlavně tam píšou, že zatím nestíhají uspokojit poptávku.. řekla bych, že nejdřív zapracují na tom a pak můžou řešit cenu.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    RUTHLESS: Z toho důvodu upřednostňuju mlýnek na baterky, protože ho můžu používat jednoruč.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    RUTHLESS: Pokud je 2k za kg retailová cena pro hejly jako ty nebo já, tak restaurace s pravidelným odběrem se nejspíš dokáže dostat na mnohem zajímavější částky.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    DOCKINEZ: Jasne. Ale i tak pri ceně 2000/kilo si myslím, ze nebudou mít úplně velkej odběr. To je podle mě pohřbí.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    RUTHLESS: Třeba „jsou aktivní“™ a vyběhali si dotace jak Babiš na tousťák. To se pak „podniká“ úplně jinak, když se ti na byznys skládají ostatní, že jo.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    KASUMI: tak uz jsem na to klikl :-D vlastne tomu projektu desne fandim, pestovani rkevet u nas mi prijde skvely. Ale ta cena je porad uplne mimo misu a nemuzou vydrzet. To nejde.
    ILTU
    ILTU --- ---
    KURE: To vypadá dobře - "Uvnitř mlýnku pak najdete velmi kvalitní keramický mlecí strojek"
    ILTU
    ILTU --- ---
    KASUMI: Já nevím. Když kliknu na kontakt, abych zjistila, odkud jsou, a bafnou na mě fotky všech majitelů a zaměstnanců (nebo koho), ale adresa žádná, trochu mě to odrazuje...
    O ceně, která je pro mne nedostupná, nemluvím.
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    DOCKINEZ: Nejspíš se "ochodil" mlecí mechanismus, kterej bejvá překvapivě často plastovej i u dražších mlýnků. Moderní mlýnky mají keramický mechanismy, jak ten, co postovalo KURE , ale mně se nejvíc osvědčilo splašit po příbuzenstvu starý mlýnky s kovovým mechanismem. Mimochodem, kdybyste někdo narazil na moderní mlýnek s kovovým mechanismem, budu vděčná za informaci. Já po tom pátrala dost intenzivně někdy před dvěma lety bez výsledku.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    DOCKINEZ: ikea. pouzivam ikeu. vysere se jednou za dva roky a to je uplne v klidu. Navic mi teda vyhovuje, ze je peknej a dobre se meje (mam nejakej zasadni vnitrni problem s tim, ze kdyz zpracovavam syrovy maso a melu a pak tou spinavou rukou sahnu na mlynek (protoze je to vzdycky obouruc), tak mam pocit, ze se u mne doma rodi vetrelec.
    KURE
    KURE --- ---
    DOCKINEZ: koukni na tohle, neměl by z toho padat bordel.
    Mlýnek na koření Ceramill® Nature WMF ✔ 1 146 Kč ⭕ Kulina
    https://www.kulina.cz/mlynek-na-koreni-ceramill-nature/
    osobní zkušenost nemám ale mám na něj spadeno až budu mít v provozu kuchyn.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Prosím o doporučení mlýnku na pepř. Musí splňovat dvě podmínky:

    - musí být ruční (krámy na baterky mám doma, nepoužívám je a používat ani nezačnu)
    - nesmí být moc vysoký (jako právě bývají krámy na baterky), aby se mi snadno vešel do poličky. 15-20 cm je maximum.
    - no a samo by měl spolehlivě plnit funkci mlínku :)

    Mám aktuálně Tescoma President, který plně vyhovuje rozměry, ale z nějakýho zvláštního důvodu jaksi poslední dobou moc nemele, což je u mlýnku vada dosti podstatná. Můžu tam nasypat kolik pepře chci, ale při používání to vypadá, jako kdyby se volně protáčel a zabere jen nepravidelně jednou za čas, čímž mně přivádí ke stavům, kdy ze mě padají výrazy, o kterých jsem sám netušil, že je znám.

    Za konkrétní tipy díky :)

    KASUMI
    KASUMI --- ---
    na me to ted vyskocio na ig, tak se ptam
    jako cena je masakr.. ja jsem ted docela content s mrazenyma loupanyma cervenyma argentinskyma z makra, pac do fritezy jsou idealni.. pomer cena vykon mi funguje.. (kolem 400 kc/kg)
    dat 500 kc za ctvrt kilecka.. na to ma rodicovska ted asi nestaci :D
    MUTHA
    MUTHA --- ---
    KASUMI: hele to je hrozne nesmyslna cena. ja beru za max 20€/kg, ale teda nemam je na stole "par hodin po vylovu"

    zkus to za nas, jestli je nejakej rozdil v kvalite ;)
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    KASUMI: Tak to je pro mě fakt nezájem.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    Cena je drsna
    2000 za kilo
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    Pure Shrimp
    https://pureshrimp.cz/

    Znate nekdo? Zkusil jste nekdo?
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    ZUZKAOU: Jo! Tam jsem právě čekala ty záludnosti.
    Takže ji budu dál kupovat, ona i ta dobrá rajčata brzo skončí, tak nebudu muset prodávat ledvinu :-D
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MEANKITTY11: v horký syrovátce, ale chceš to srážet syřidlem, kvůlivá natahovatelnsti bilkovin. A pokud chceš tu šťavnatou mozarellu uvnitř, tak ještě ptřebuješ hodně laborovat s teplotama a sílou natahování a chceš aby tě to naučil někdo, kdo to umí.

    30 Minute Homemade Fresh Mozzarella Cheese
    https://www.youtube.com/watch?v=mAxy_oXKJig


    srovnej jak to vypadá jen jako ohřátý paneer

    Homemade Mozzarella Cheese Without Rennet
    https://www.youtube.com/watch?v=nwTp-Vxl-k0
    MEANKITTY11
    MEANKITTY11 --- ---
    JAJITA: zahřátím podmáslí dělám tvaroh, citronem do horkýho mlíka dělám paneer ale chci vědět jak se dělá mozz!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam