• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Jinak teď jsem četla pěkný trik a na ranné brambory to funguje, uvidíme co to udělá se škrobnatými - před dovaření brambor tam nalej tršku octa, aby se to zpevnilo a nerozvařilo. Jen se musí trefit čas, že.

DEVIL: JAJITA: jako nový mlýnek řeším, nejspíš to vyhraje ta ikea, ale teď používám normálně kamenný hmoždíř - vzhledem k tomu že jaksi nehulím, tak je mortal/pestle výrazně univerzálnější nástroj v kuchyni :-D
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    DEVIL: Pod jakým názvem mám hledat drtičku na hulení, prosím?
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    ja peprim tezce a znicil sem mlejn na baterky, restauracni mega peprenku i takovej ten akrylovej rucni mlejn (tescoma?) co mi dala segra. za par dolaru mam uz nakej ten patek kovovou drticku na huleni jako peprenku. pred akci nasypes kulicky, parkrat otocis a mas pripraveno na pepreni
    CHORCHEOS
    CHORCHEOS --- ---
    87HIGHFLYER: kovovej, jsou tam dva nože proti sobě, aby to mlelo najemno.

KURE: když to vyklepeš, tak ne :-) Spíš mám někdy problém, když jsou přesušený kousky, aby do toho mechanismu zalezly.
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    CHORCHEOS: ten mleci mechanismus je z čeho? Kamen, plast, kov?
    KURE
    KURE --- ---
    CHORCHEOS: nepadají z toho kousky, když domeleš a postavíš to na stůl?
    CHORCHEOS
    CHORCHEOS --- ---
    LUSINDA: jojo, tenhleten mám na papričky.
    PEUGEOT Oleron 14 cm hnědý - akrylový mlýnek na chilli | Finesio.cz
    https://www.finesio.cz/produkt/peugeot-oleron-14-cm-hnedy-akrylovy-mlynek-na-chilli,61182?gad_source=1
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    LUSINDA: Díky, vypadají skvěle.
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    LUSINDA: * 150 let
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    DOCKINEZ: zní to divně, ale Peugeot vyrábí mlýnky na koření.....tak nějak historický ( ani bych se nedivila kdyby první dělali ty mlýnky) dělaj je už 200 let. A jsou super 🙂 krásný a podle mě na celej život
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    VOY: to je přesně on. mám jeden na sůl a druhej na pepř
    VOY
    VOY --- ---
    Myslite tenhle? Klasika, nejlepsi. Za kilo jasna volba.
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    RUTHLESS: možná tenkrát stal taky stovku, fakt nevim. ale mam ho už tak 4roky urcite
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    LYNCH: Tak to já mám ten za kilo. Úplně stačí.
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    DOCKINEZ: mám uz x let z ikei a funguje spolehlivě. za 130kc bych na něm nehledal žádný chyby:D
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    KOCHANSKA_CH: Tomu rozumím. Jen mě úplně kazdej desne štve, jak je pomalej a bzučí :-)
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    FRAKIRA: Tak to muže být pěkná pohádka :-) nebo proste maj extrémně vysoký provozní náklady (čemuž bych věřil) a proto je to tak drahy a jak je sníží a zvýší produkci, třeba půjdou s cenou dolu (nepůjdou, když to bude sypat :-))
    FRAKIRA
    FRAKIRA --- ---
    RUTHLESS: tak hlavně tam píšou, že zatím nestíhají uspokojit poptávku.. řekla bych, že nejdřív zapracují na tom a pak můžou řešit cenu.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    RUTHLESS: Z toho důvodu upřednostňuju mlýnek na baterky, protože ho můžu používat jednoruč.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    RUTHLESS: Pokud je 2k za kg retailová cena pro hejly jako ty nebo já, tak restaurace s pravidelným odběrem se nejspíš dokáže dostat na mnohem zajímavější částky.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    DOCKINEZ: Jasne. Ale i tak pri ceně 2000/kilo si myslím, ze nebudou mít úplně velkej odběr. To je podle mě pohřbí.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    RUTHLESS: Třeba „jsou aktivní“™ a vyběhali si dotace jak Babiš na tousťák. To se pak „podniká“ úplně jinak, když se ti na byznys skládají ostatní, že jo.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam