• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    FAT: bramborák. Dopadlo to skvěle, zmizly během chvilky, nikdo neměl zažívací potíže.
    FAT
    FAT --- ---
    Už jste někdo dělali knedlíky nebo pekli bramborák z letošních brambor? Jak to dopadlo?
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    KURE: ale bylo, bambilion kuchařek + různé specializované sešity, ale i tak byly volné listy kuchařky popsané dalšími recepty a polepené výstřižky
    KURE
    KURE --- ---
    MOIRAIN: dyk v tý době nic jinýho nebylo :D
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    ILTU: to musí být nějak generační, protože moje matka taky
    ILTU
    ILTU --- ---
    FIFI: Jé, máma celý život používala kuchařku Chutně, zdravě, hospodárně a chovala se k ní úplně stejně :-) Včetně těch mých výtvorů. Včetně mnoha sešitů receptů psaných i vystřižených.
    Jako dítě jsem si v ní strašně ráda listovala a prohlížela se dorty. Teď si listuju těma sešitama a vzpomínám na mámu a vypisuju si z nich recepty na jídla, který jsem od mámy milovala. :-)
    FIFI
    FIFI --- ---
    Pamatuješ na anketní otázku o kuchyřkách TRISSIE: ?

    Podívej, co vyjde: https://www.kosmas.cz/knihy/537893/kuchyne-ve-sluzbach-lidu/ - třeba by to bylo zajímavé ? Nevím, no.
    JESTEDMAN
    JESTEDMAN --- ---
    BRUKEV: a já doufal, že to je na baterky
    VOY
    VOY --- ---
    ZUZKAOU: Rozhodne zajimava kniha. Rozposlouchal jsem a asi koupim elektronickou knihu, nemam bohuzel uplne nervy na poslouchani tech nactenych rozhlasovych knih pres webovy prohlizec a v rychlosti nez to zmizi.
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    BRUKEV: On je totiž rozdíl mezi hmoždířem a třecí miskou. Když se s třecí miskou člověk pracuje jako s hmoždířem, tak to lítá. Na obrázku je spíš třecí miska. Třeš-li, nelítá to. Pokud Devil v něčem takovým hmoždil, tak chápu, že to bylo neuspokojivé:-)
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    NELLAS: tu jsem tam dal kvuli meritku a zapomnel zminit, proc tam je😁
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    BRUKEV: A baterka na dobití energie.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    DEVIL: ja mam kamenny a naprosto spoko. Je to o technice, nelita mi ven nic. Ale je pravda, ze nedrtim zcela na prach, nevadi mi priznane kousicky koreni v pokrmu.

    Foto rovnou od snidane, v pozadi rajcata, papriky, sul, pepr drceny, zakaple octem. K toustum s maslem oblibene kombo na nakopnuti.

    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Já brambory vařím sólo i kvůli tomu, že zelňačky většinou uvařím kotel a chci většinou část zamrazit. A brambory se prej mrazit nemaj, tak to řeším takhle.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    DEVIL: Já buď do polívky nedávám nebo taky vařím bokem.
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    ja varim brambory do zelnacky zvlast. kdyz delam zapeceny/scallop brambory, tak je ale vzdycky chvili povarim, aspon aby byly trochu slizky. ale to vsechno jen v praci. prestal sem zrat veskery vylozene skroby..
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    DEVIL: Udelaly mi presne to samy i gratinovane brambory a tam nic kyseleho neni
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    DEVIL: Jako když chceš vařit brambory v zelňačce. Taky leda prt. :-)
    _ANT_
    _ANT_ --- ---
    DEVIL: no takhle, tam se davaj rajcata dospod a i navrch. Umim si predstavit je tam dat dospod, dat na ne vrstvu cukety/lilku a pak stridat vrstvy i s bramborama, dat pect a po minimalne pul hodine prilejt i ty horni rajcata. To by mohlo fungovat.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam