• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    RUTHLESS: Případně samo nejaky ultra vychytávky na tacos :-)
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    RUTHLESS: na to bych take uvital rady a finty! :O)
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    Máme mít příští sobotu taco night a já bych asi potřeboval tip na to, jak nejlíp “naložit” onu červenou cibuli. Ja to většinou dělám dle Jamieho brutál narychlo (zaleju octem s sůl, trocha cukru a chilli) a za pár chvil to je ready. Nicméně dá se to takto udělat a nechat třeba 4-5 dní? Vrátím se ten den z Německa a asi budu mít dost honičku cokoli dělat. Takze nejpozději třeba pondělí/úterý mám čas. Půjde to? Nebude to kyselé až za hrob? Nebo to mám potom třeba propláchnout jak zelí?
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    Burtgulas
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    KAERI: Kulajda, zelňačka.
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    KAERI: Frankfurtská polévka?
    MUTHA
    MUTHA --- ---
    KAERI: spanelska tortilla de patatas
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    KAERI: naplátkovat, na plech do trouby, sádlo, česnek
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    KAERI: Ruský salát (ensaladia russa), něco jako náš akorát akorát ze Španělska, dává se tam tuňák a olivy. Nebo tortilla.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    KAERI: Nastavovaný bramboráky. Třeba cuketou nebo i dýni by to určitě šlo :-)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    KAERI: Lepenica s kysaným zelím.
    iDNES.cz – s námi víte víc
    https://www.idnes.cz/recepty/lepenice-s-kysanym-zelim.R070111_112437_10949
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    KAERI: ja mam rad vídeňský bramborovy salát
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    KAERI: nastavovaná kaše? ať už klasika s kroupama, nebo s jinou zeleninou (pastiňák, batát...)?
    nebo... grenadýrmarš, doplnit těstovinama, k tomu ideálně nějaká dobrá uzenina a houby, mňam :-)
    případně nějaká bramborová fritata?
    KAERI
    KAERI --- ---
    Pěkně prosím o nějaký nápad, co rychlého s bramborami, kterých není pro pětičlennou rodinu dost na přílohu (cca 0,5 - 1 kg?) Obvykle v téhle situaci dělávám krémovou česnečku, ale tu už máme dost přejedenou a na bramboračku zase nemám suroviny. Nemusí to být nutně polévka, prostě... něco. Děkuju.
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    VOMAJDA: Jo klobasky muz bude s tim klukem delat. Skusim jim nahodou recept :)
    VOMAJDA
    VOMAJDA --- ---
    FRENNET: Jako asi to není úplně recept na doma, ale my teď s kámošem dělali zvěřinové klibásy podle tohoto receptu a jsou úplně skvělý. Tak pokud máš kamaráda s udírnou, zkuste to :)

Poctivé zvěřinové klobásy bez spojky | Jednoduchá domácí výroba klobás | Mistr Málek
    https://youtu.be/eq7jEBFcizo?si=ONhl8MFCrui4jp6x
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    FRENNET: Na víně, s omáčkami, se zelím.
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    Ahoj, muž donesl maso z půlky Daňka.
    Mate nejaka doporučení a recepty? Gulas znam a jiste delat budu, ale jako dělat jenom gulas nechci.
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    ZUZKAOU: zkus jeste maslo versus olej!
    Ja jsem ted na panvi delal asi 5x kapusticky na zadicka (sirove rozpulit, a pak smazit na rozriznute strane do zlatova (2-3min)

ruzne jsem experimentoval se solenim a tim tukem a nejlepe mi chutnaly na slunecnicovem oleji - byly trosku mekci a sladci, nez na masle... zkousel jsem olivac a FUJ ... uplne to kapusticky zkazilo, podle me...
    to maslo a slunecnicovy olej budu asi stridat, podle toho jak to budu chtit mekke (olej) nebo vic kapustovou chut a tvrdsi (maslo)

pokazde jsem to nechval dojet s priklopenou poklici a vypnutym plamenem - tak 5min
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    BRUKEV: Rozdíly mezi vločkama podle mě jsou, vnímala jsem to hlavně u připravy typu "zaleju vařící tekutinou a nechám bobtnat". Tam některý fakt pěkně změkly a jiný zůstávaly tvrdý. Poslední roky ale už kupuju Bonavitu/Emmu, protože je mi sympatická firma a vločky maj dobrý. A taky už vločky buď pražím, nebo je trochu pomixuju, takže ty jemný nuance tolik nevnímám.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam