• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    TRISSIE: protože s polívkou se mi dělat nechtělo, rýži jsme měli včera k večeři a zapečený fleky ve úterý, sáhla jsem po tomhle receptu:
    Celozrnné špagety s vinnou klobásou | Kuchyně Lidlu
    https://kuchynelidlu.cz/recept/celozrnne-spagety-s-vinnou-klobasou

    a dobré to bylo! zvlášť teda ta niva na posypání, to to jídlo hodně pozvedlo.
    s ohledem na děti proběhla úprava bez chili papričky a s penne místo špaget, ale rozhodně zařazuju do stálého sortimentu.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    TRISSIE: udělal bych standardního šneka, osmažil na pánvi, pak to nakrájel a zapekl jako normální fleky s uzeným
    KURE
    KURE --- ---
    TRISSIE: recept nemám ale v principu to bude možný zamíchat do jakýhokoliv ragů nebo pilafu
    FAT
    FAT --- ---
    TRISSIE: Četl jsem kdysi někde recept na knedlíčky do polévky...
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    zbyl mi kousek vinné klobásy - na upečení už je to málo, tak mě napadlo, že by třeba šla nějak zdělat do těstovin? Nemáte někdo osvědčený recept?
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    RUTHLESS: Případně samo nejaky ultra vychytávky na tacos :-)
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    RUTHLESS: na to bych take uvital rady a finty! :O)
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    Máme mít příští sobotu taco night a já bych asi potřeboval tip na to, jak nejlíp “naložit” onu červenou cibuli. Ja to většinou dělám dle Jamieho brutál narychlo (zaleju octem s sůl, trocha cukru a chilli) a za pár chvil to je ready. Nicméně dá se to takto udělat a nechat třeba 4-5 dní? Vrátím se ten den z Německa a asi budu mít dost honičku cokoli dělat. Takze nejpozději třeba pondělí/úterý mám čas. Půjde to? Nebude to kyselé až za hrob? Nebo to mám potom třeba propláchnout jak zelí?
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    Burtgulas
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    KAERI: Kulajda, zelňačka.
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    KAERI: Frankfurtská polévka?
    MUTHA
    MUTHA --- ---
    KAERI: spanelska tortilla de patatas
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    KAERI: naplátkovat, na plech do trouby, sádlo, česnek
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    KAERI: Ruský salát (ensaladia russa), něco jako náš akorát akorát ze Španělska, dává se tam tuňák a olivy. Nebo tortilla.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    KAERI: Nastavovaný bramboráky. Třeba cuketou nebo i dýni by to určitě šlo :-)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    KAERI: Lepenica s kysaným zelím.
    iDNES.cz – s námi víte víc
    https://www.idnes.cz/recepty/lepenice-s-kysanym-zelim.R070111_112437_10949
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    KAERI: ja mam rad vídeňský bramborovy salát
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    KAERI: nastavovaná kaše? ať už klasika s kroupama, nebo s jinou zeleninou (pastiňák, batát...)?
    nebo... grenadýrmarš, doplnit těstovinama, k tomu ideálně nějaká dobrá uzenina a houby, mňam :-)
    případně nějaká bramborová fritata?
    KAERI
    KAERI --- ---
    Pěkně prosím o nějaký nápad, co rychlého s bramborami, kterých není pro pětičlennou rodinu dost na přílohu (cca 0,5 - 1 kg?) Obvykle v téhle situaci dělávám krémovou česnečku, ale tu už máme dost přejedenou a na bramboračku zase nemám suroviny. Nemusí to být nutně polévka, prostě... něco. Děkuju.
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    VOMAJDA: Jo klobasky muz bude s tim klukem delat. Skusim jim nahodou recept :)
    VOMAJDA
    VOMAJDA --- ---
    FRENNET: Jako asi to není úplně recept na doma, ale my teď s kámošem dělali zvěřinové klibásy podle tohoto receptu a jsou úplně skvělý. Tak pokud máš kamaráda s udírnou, zkuste to :)

    Poctivé zvěřinové klobásy bez spojky | Jednoduchá domácí výroba klobás | Mistr Málek
    https://youtu.be/eq7jEBFcizo?si=ONhl8MFCrui4jp6x
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    FRENNET: Na víně, s omáčkami, se zelím.
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    Ahoj, muž donesl maso z půlky Daňka.
    Mate nejaka doporučení a recepty? Gulas znam a jiste delat budu, ale jako dělat jenom gulas nechci.
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    ZUZKAOU: zkus jeste maslo versus olej!
    Ja jsem ted na panvi delal asi 5x kapusticky na zadicka (sirove rozpulit, a pak smazit na rozriznute strane do zlatova (2-3min)

    ruzne jsem experimentoval se solenim a tim tukem a nejlepe mi chutnaly na slunecnicovem oleji - byly trosku mekci a sladci, nez na masle... zkousel jsem olivac a FUJ ... uplne to kapusticky zkazilo, podle me...
    to maslo a slunecnicovy olej budu asi stridat, podle toho jak to budu chtit mekke (olej) nebo vic kapustovou chut a tvrdsi (maslo)

    pokazde jsem to nechval dojet s priklopenou poklici a vypnutym plamenem - tak 5min
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    BRUKEV: Rozdíly mezi vločkama podle mě jsou, vnímala jsem to hlavně u připravy typu "zaleju vařící tekutinou a nechám bobtnat". Tam některý fakt pěkně změkly a jiný zůstávaly tvrdý. Poslední roky ale už kupuju Bonavitu/Emmu, protože je mi sympatická firma a vločky maj dobrý. A taky už vločky buď pražím, nebo je trochu pomixuju, takže ty jemný nuance tolik nevnímám.
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    Já teda výrazně víc jim žitné vločky. Dělám si z nich granolu.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Já je sypu ptákům. Vyprovodím se sama.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    VOY: mam to prave stejne, proto ptam zde, zda jsem nekde neco neopomnel. Treba u tech Emma vlocek mi zena tvrdi, ze ji prijdou vlacnejsi, nez Emco. Dela si ted kazde rano kase, postup ma uplne totozny a proste prej ty Emca ji prijdou sussi, nebo ze hure mekniu, hure vstrebaji tekutinu.
    KURE
    KURE --- ---
    BRUKEV: hlídám aby byly celozrny. Jinak to neřeším
    VOY
    VOY --- ---
    TOOMIX: U tech vlocek je me musim dost tezky presvedcit, ze nejaky super fancy bio vlocky za nasobky ceny jsou ve finale nejak lepsi nez ty uplne nejvic obycejny, no.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam