úvod
témata
události
tržiště
diskuze
nástěnka
přihlásit
přezdívka
heslo
přihlásit
pamatuj si mě
registrace
ztracené heslo?
Co mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
SPIKE411
---
---
12:25:53 17.11.2024
+2
JAJITA
: To je butternut squash, že?
Já mám rád tohle
London marathon: the perfect pre-race evening meal – recipe | Running | The Guardian
https://www.theguardian.com/lifeandstyle/the-running-blog/20
14/apr/08/london-mar
athon-perfect-pre-ra
ce-evening-meal-reci
pe
Předpokládám, že rozpůlenou a upečenou už jste ji taky měli na dvacet způsobů.
Zkusil bych ale prohledat Guardian a The New York Times, tam najdeš pěkné recepty a třeba ne tak známé u nás.
Butternut squash and sage pasta – recipe | Cook Up A Feast With Tesco Finest | The Guardian
https://www.theguardian.com/cook-up-a-feast-with-tesco-fines
t/article/2024/aug/2
1/butternut-squash-a
nd-sage-pasta-recipe
Rachel Roddy’s recipe for butternut broth and pastina | Italian food and drink | The Guardian
https://www.theguardian.com/food/2024/jan/08/butternut-broth-and-pastina-recipe-rachel-roddy
Butternut Squash Recipes - NYT Cooking
https://cooking.nytimes.com/tag/butternut%20squash
(Akorát tady je potřeba recepty otevírat v anonymním okně, nebo odstranit paywall pomocí doplňku uMatrix, nebo si předplatit NYT (měli teď pěknou akci za 20 USD na celý rok). Kdyžtak dej vědět, jestli tě něco zaujalo. Pošlu jako PDF.)
ALEXIS
---
---
12:03:49 17.11.2024
+2
KAKIHARA
: nejsem si jistá, že mám dost zenu na zenový guláš, ale taky mě napadl.
JAJITA
---
---
11:54:18 17.11.2024
2 odpovědi
Přibyla mi domů docela velká máslová dýně a já nevím, co s ní. Skoro 2 měsíce konzumuji hokaido dýně a už mi došla inspirace.
Díky předem za tipy :-)
KAKIHARA
---
---
22:00:00 16.11.2024
1 odpověď
+5
ALEXIS
: Pripadne na víně nebo trhačku. Ale vetsinou ji pošlu do guláše, idealne Zenovýho by id Wojtyla
Vaříme vzahradě.net: Wojtylův zenový guláš
http://varimevzahrade.blogspot.com/2012/05/vojtyluv-zenovy-gulas.html
(Čas od času mi prijde fajn ho pripomenout.)
ALEXIS
---
---
21:05:21 16.11.2024
1 odpověď
Mám v lednici telecí kližku (asi 450 g) z farmy a přemýšlím, jestli z ní udělat guláš nebo na smetaně nebo ještě něco jiného. Nějaké tipy?
ZUZKAOU
---
---
18:50:27 13.11.2024
+2
ZUZKAOU
: když se k tomu hodí cizrna (spolu s bulgurem), perželka a jogurt (do hotového :-D )tak je z toho moc fajn celý jídlo.
FRENNET
---
---
18:49:56 13.11.2024
ZUZKAOU
: jo, to bude ono, vypadalo to takhle, barevne. Myslim, ze ten hlavni trik bude v tom protlaku a paprikove paste-ajvaru.
Diky :)
ZUZKAOU
---
---
18:44:50 13.11.2024
2 odpovědi
+4
FRENNET
: netuším co dělali v Brně, ale klasickáý turecký bulgurový pilaf je - olivový olej/máslo na to cibule a česnek + nasekaná paprika + chvíli restvat, pak přidat rajčatový protlak a případně paprikovu pastu a sušenoou papriku- ideálně pul biber aka alepskou papriku. Pak přidat bulgur, osolit a zalít 2 násobkem vody, 15 minut vařit a pak nechat dojít.
This Bulgur Pilaf Is The Best! #turkishfood #bulgur #cooking #shorts
https://www.youtube.com/watch?v=3hkpN_T4Wng
FRENNET
---
---
18:34:19 13.11.2024
1 odpověď
Prosim vas, nema nekdo recept jak udelat bulgur jak ho meli udelany turci v kebabarnach?
V Brne uz bulgur nacisto v tech provozovnach zrusili a kdyz ho delam doma sama, tak neni tak dobrej jak od nich.
Nevi nekdo?
Budu velice velice vdecna!
TRISSIE
---
---
16:48:20 12.11.2024
+11
To prave (food)porno :-)
JAJITA
---
---
8:52:14 11.11.2024
+5
ZUZKAOU
: Acrylamid mi bleskl hlavou hned na první dobrou.
Pracovní postižení, nemůžu za to :D
ZUZKAOU
---
---
19:19:51 10.11.2024
1 odpověď
CERMI_FOX
: horkovzdušé fritézy - tam není olej. Syrový, po 15 minutách jsou normálně hotové, jen teda bledší a nebo když je člověk chce hezky bohaté na lahodné rakovinotvoré arkylamidy, tak pak jsou zase příliš suché.
CERMI_FOX
---
---
19:17:02 10.11.2024
1 odpověď
ZUZKAOU
: davas je do toho fritaku uz uvareny nebo syrovy?
ZUZKAOU
---
---
16:23:50 10.11.2024
1 odpověď
+4
ZUZKAOU
:
Jo! Funguje to, skorb mi prijde jednodussi udelat na plotne nez v MW, ale na fotce jsou brambory z horkovzusne fritezy 15 min na 200 a ke to skvele, ma to presne tu krupavou krusticku, ale meni to vysusene!
BRUKEV
---
---
19:40:26 5.11.2024
+3
RUTHLESS
: ohanka je luxus na vyvar, da se to vcelku slusne obirat.
RUTHLESS
: muze to byt tradice, muzou byt zvykli holt pouzivat jine druhy masa. I bourani maji jiny, nez my v CR.
KID_MCHUTT
---
---
14:58:28 5.11.2024
RUTHLESS
: to je dobrá otázka :)
RUTHLESS
---
---
14:56:30 5.11.2024
2 odpovědi
KID_MCHUTT
: tak proc to ty amici delaj?! :D Nicmene si nejsem jistej casem, trochu budu v presu, 4 hodiny musi stacit, ne? v troube
KID_MCHUTT
---
---
14:55:41 5.11.2024
1 odpověď
RUTHLESS
: z oháňky se to bude blbě trhat (obecně od kostí) a žebra jsou lepší na jiný způsob :)
RUTHLESS
---
---
14:44:58 5.11.2024
2 odpovědi
nekde jsem v tech receptech videl zebro a ohanku... To nedoporucujete? To je blost? (po krku jsem taky sel, plecko tez)
KAKIHARA
---
---
14:20:30 5.11.2024
+3
RUTHLESS
: Obecne beru predni, neni tak libovy a pustí šťávu.
<<
<
>
>>
Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam