• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    JAJITA: To je butternut squash, že?

    Já mám rád tohle
    London marathon: the perfect pre-race evening meal – recipe | Running | The Guardian
    https://www.theguardian.com/lifeandstyle/the-running-blog/2014/apr/08/london-marathon-perfect-pre-race-evening-meal-recipe

    Předpokládám, že rozpůlenou a upečenou už jste ji taky měli na dvacet způsobů.

    Zkusil bych ale prohledat Guardian a The New York Times, tam najdeš pěkné recepty a třeba ne tak známé u nás.

    Butternut squash and sage pasta – recipe | Cook Up A Feast With Tesco Finest | The Guardian
    https://www.theguardian.com/cook-up-a-feast-with-tesco-finest/article/2024/aug/21/butternut-squash-and-sage-pasta-recipe

    Rachel Roddy’s recipe for butternut broth and pastina | Italian food and drink | The Guardian
    https://www.theguardian.com/food/2024/jan/08/butternut-broth-and-pastina-recipe-rachel-roddy

    Butternut Squash Recipes - NYT Cooking
    https://cooking.nytimes.com/tag/butternut%20squash
    (Akorát tady je potřeba recepty otevírat v anonymním okně, nebo odstranit paywall pomocí doplňku uMatrix, nebo si předplatit NYT (měli teď pěknou akci za 20 USD na celý rok). Kdyžtak dej vědět, jestli tě něco zaujalo. Pošlu jako PDF.)
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    KAKIHARA: nejsem si jistá, že mám dost zenu na zenový guláš, ale taky mě napadl.
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    Přibyla mi domů docela velká máslová dýně a já nevím, co s ní. Skoro 2 měsíce konzumuji hokaido dýně a už mi došla inspirace.
    Díky předem za tipy :-)
    KAKIHARA
    KAKIHARA --- ---
    ALEXIS: Pripadne na víně nebo trhačku. Ale vetsinou ji pošlu do guláše, idealne Zenovýho by id Wojtyla

    Vaříme vzahradě.net: Wojtylův zenový guláš
    http://varimevzahrade.blogspot.com/2012/05/vojtyluv-zenovy-gulas.html

    (Čas od času mi prijde fajn ho pripomenout.)
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    Mám v lednici telecí kližku (asi 450 g) z farmy a přemýšlím, jestli z ní udělat guláš nebo na smetaně nebo ještě něco jiného. Nějaké tipy?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ZUZKAOU: když se k tomu hodí cizrna (spolu s bulgurem), perželka a jogurt (do hotového :-D )tak je z toho moc fajn celý jídlo.
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    ZUZKAOU: jo, to bude ono, vypadalo to takhle, barevne. Myslim, ze ten hlavni trik bude v tom protlaku a paprikove paste-ajvaru.
    Diky :)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    FRENNET: netuším co dělali v Brně, ale klasickáý turecký bulgurový pilaf je - olivový olej/máslo na to cibule a česnek + nasekaná paprika + chvíli restvat, pak přidat rajčatový protlak a případně paprikovu pastu a sušenoou papriku- ideálně pul biber aka alepskou papriku. Pak přidat bulgur, osolit a zalít 2 násobkem vody, 15 minut vařit a pak nechat dojít.


    This Bulgur Pilaf Is The Best! #turkishfood #bulgur #cooking #shorts
    https://www.youtube.com/watch?v=3hkpN_T4Wng
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    Prosim vas, nema nekdo recept jak udelat bulgur jak ho meli udelany turci v kebabarnach?
    V Brne uz bulgur nacisto v tech provozovnach zrusili a kdyz ho delam doma sama, tak neni tak dobrej jak od nich.
    Nevi nekdo?
    Budu velice velice vdecna!
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    To prave (food)porno :-)

    JAJITA
    JAJITA --- ---
    ZUZKAOU: Acrylamid mi bleskl hlavou hned na první dobrou.
    Pracovní postižení, nemůžu za to :D
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    CERMI_FOX: horkovzdušé fritézy - tam není olej. Syrový, po 15 minutách jsou normálně hotové, jen teda bledší a nebo když je člověk chce hezky bohaté na lahodné rakovinotvoré arkylamidy, tak pak jsou zase příliš suché.
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    ZUZKAOU: davas je do toho fritaku uz uvareny nebo syrovy?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ZUZKAOU: _

    Jo! Funguje to, skorb mi prijde jednodussi udelat na plotne nez v MW, ale na fotce jsou brambory z horkovzusne fritezy 15 min na 200 a ke to skvele, ma to presne tu krupavou krusticku, ale meni to vysusene!
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    RUTHLESS: ohanka je luxus na vyvar, da se to vcelku slusne obirat.

    RUTHLESS: muze to byt tradice, muzou byt zvykli holt pouzivat jine druhy masa. I bourani maji jiny, nez my v CR.
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    RUTHLESS: to je dobrá otázka :)
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    KID_MCHUTT: tak proc to ty amici delaj?! :D Nicmene si nejsem jistej casem, trochu budu v presu, 4 hodiny musi stacit, ne? v troube
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    RUTHLESS: z oháňky se to bude blbě trhat (obecně od kostí) a žebra jsou lepší na jiný způsob :)
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    nekde jsem v tech receptech videl zebro a ohanku... To nedoporucujete? To je blost? (po krku jsem taky sel, plecko tez)
    KAKIHARA
    KAKIHARA --- ---
    RUTHLESS: Obecne beru predni, neni tak libovy a pustí šťávu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam