• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    MUTHA
    MUTHA --- ---
    ANNIKA: mozna by fungovalo udelat libovolnej krem a prohnat ho slehackovacem
    ANNIKA
    ANNIKA --- ---
    ZUZKAOU: Tohle! Chuť poctivé chemie dětství! :) Ten krém je právě fakt hodně nadýchaný, takový nic. Tak mi to na pudink moc nesedí. Fakt asi spíš nějaká pěna, ale tyhle věci moc neumím, tak sonduju tady :)
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    ZUZKAOU: jako proste rozriznout pernik a do nej vlozit nejakou jahodovou penu by fungovalo...
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    DOCKINEZ: tydle moderi vydobytky... To neni ono. To je jak fernet citrus :-D (ne teda ze by normalni fernet byl nejaka vyhra... :-))
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    A kromě jahodovýho dělaj i kávovou variantu :)
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    RUTHLESS: To je jedna z mych nejoblibenejsich veci! Necht to nikdy neprestanou vyrabet.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ANNIKA: jako tohle? Tyjo - to mě nikdy nenapadlo koupit a teď budu muset :-D :-D :-D

    Perník jahodový dortík 60g
    https://sebrlesro.cz/sebrle/3095-01.html

    Ale hele - recept na medový perník na plech - na to tedy krém jahodový puding + máslo + jahorov džem (nebo jahody) a čokoládová poleva.

    Medový perník na plech - TopRecepty.cz
    https://www.toprecepty.cz/recept/65898-medovy-pernik-na-plech/
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    RUTHLESS: Před časem jsem zjistil, že se jahodový dortíky stále prodávají. A hlavně že když se dají na pár hodin do mražáku, jsou pak mnohem lepší.

    Doporučuju vyzkoušet.
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    ANNIKA: kdysi jsem dělala tyhle muffiny a byly dobré.

    Lemon Ginger Muffins Recipe
    https://www.simplyrecipes.com/recipes/lemon_ginger_muffins/
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MEANKITTY11: skořicové šneky a kanelle bullar jsou dost odišné věci. ty švédksé a) obsahují kardamon a mnhdy i mandle b) jsou výrazně křupavější. c) nejsou rozblemcané polevou d) jsou méně sladké
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    ZUZKAOU: oh!
    MEANKITTY11
    MEANKITTY11 --- ---
    ZUZKAOU: kromě skořicových šneků...
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    A tohle taky zní moc dobře.

    Jablečný koláč se zázvorem a medem — Všechno, co mám ráda — Česká televize
    https://www.ceskatelevize.cz/porady/12468683635-vsechno-co-mam-rada/11692-recepty/8632-jablecny-kolac-se-zazvorem-a-medem/

    Jo a štrůdl z hrušek, s ořechy s hřebíčkem a zázvorem je taky moc dobrá věc
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ANNIKA: kanellebullar a semlor je nejspíše to po čem baží tvůj jazyk!

    Švédští skořicoví šneci – Kanelbullar | Koření od Antonína
    https://www.koreni.cz/recepty/svedsti-skoricovi-sneci-kanelbullar/229/
    Semlor – skandinávské masopustní bulky – laskominy od maryny
    https://www.laskominyodmaryny.cz/2013/02/semlor-skandinavske-masopustni-bulky.html
    GALE
    GALE --- ---
    ANNIKA: Dýňové muffiny a mrkvová bábovka podle Pradobrot. U nás tyhle kořeněná těsta hodně jedou.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    ANNIKA: myslis "jahodový dortík"? :-) nevim, ale miluju ten nazev a vlastne i tu vec.
    ANNIKA
    ANNIKA --- ---
    Máte někdo tip, jak by se dalo doma přiblížit takovýmu tomu retro jahodovýmu perníčku, co má uprostřed lajnu jahodovýho krému?

    Jakože nějakej ne moc hutnej perník, na to máslový krém s jahodama, na to čokoládu... Co by se tak mohlo přiblíž té správné konzistenci krému? Neví někdo? Je hodně nadýchaný, ani pundink ani taroh bych tam necpala...

    A další otázka - nějaký tipy na kořeněný pečivo teď do tý zimy? Kromě perníku a skořickových šneků? Něco pořádně voňavý? :)
    ANNIKA
    ANNIKA --- ---
    BRUKEV: Mám robota i pekárnu, a co máme pekárnu, tak se robot docela fláká. Jsem si nebyla jistá, jestli to není zbytečnej krám do baráku, tak jsem ji koupila na FB za 500 Kč - a je to jedna z nejlíp investovaných petistovek :)

    Hlavní výhoda za mě je, že v ní to těsto i vykyne. Nemusíš ho přendávat, nemusíš s ním běhat po bytě, kde je zrovna teplo od radiátoru nebo sluníčka, ničímt o přikrývat, nemusíš započítávat do doby kynutí aktuální teplotu a přidáat nebo ubírat čas. Prostě dám ingredience, zapnu a za hodinu a půl si vytáhnu krásně nakynutý těsto. Výsledky konstantní a dobrý.

    A třeba Vaňkova vánočka, co kyne na omládek, je dost opruz s tím, že k tomu musíš každou půlhodinu běhat a něco s tím udělat a pak to zase kyne. A do pekárny jsem to jen narvala a onosetosamo i bez omládku. Pure magic.

    Fakt ale je, že mi z té pekárny moc nechutná chleba - jak to nemá tu správnou kůrčičku, je to pořád takový buchtovatý. Takže ten nechávám vykynout a pak vrazím do trouby, a i tak to má smysl a šetří mi to práci.

    Ale sladký věci jsou fajn a takovej odloženej start, kdy ráno vstaneš k čerstvýmu ještě teplýmu, je prostě super. A udělá to třeba rýžovou kaši, všechno to odmíchá samo a nic to nespálí. Geniální.
    GARFIELD
    GARFIELD --- ---
    BRUKEV: Kenwood Chef (XL Titanium, pokud delate vice testa). Pouziva na chleba a pizzu primarne.
    FRAKIRA
    FRAKIRA --- ---
    BRUKEV: verim, ze pekarna uhnete kynute testo lepe nez levny robot - nebrala bych to tak, ze priplacis za funkci peceni, ale ze je levnejsi diky jeji jednoucelovosti. Pekarna hnete kynute testo + upece ho, zatimco robot ma zvladnout mnohem vice veci, tudiz je drazsi.

    (pokud robot tak samozrejme kenwood ;-))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam