• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    TRISSIE: Právě. Běžně peru i myju s odloženým startem tak, aby bylo hotovo při příchodu domů.
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    ONDRAT: Víceméně je to topná spirála kolem hrnce, takže ekvivalent třeba velmi málo topícího přímotopu.
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    AIJA: To nevím jestli s pomalým hrnec hrozí, ta teplota není nijak vysoká. Ten co mám já umí nízkou teplotu cca 85stupňů a vysokou - něco kolem 100stupňů, ale tý dosáhne až po několika hodinách. Je tam časovač, takže se to včas vypne. No a pro pocit bezpečí se dá pořídit nějaké chytrá zásuvka, též s časovačem a pojistkou, kterou sice mám, ale nepoužívám. Takže pokud máš plnej hrnec tekutiny a ta se pozvolna vaří, tak to skutečně žádné riziko není.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    AIJA: tak to ti uplne kludne muze udelat ledn8cka, a tu asi pred odchodem nevypinas, nebo ano?
    AIJA
    AIJA --- ---
    JAJITA:
    Blaflo jim to nějak od zásuvky nebo zástrčky nebo co.
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    AIJA: Sporák bych tak nenechala, kachnu v troubě na 90 jo a crockpot fakt bez obav. Proto je pro mě přínosem.
    Sušičku s ovocem tak nechat by mě fakt nenapadlo, celé je to plastové.
    AIJA
    AIJA --- ---
    JAJITA:
    Nechat něco zapnutého bez dozoru mám docela bobky. kamarádůn takhle shořel barák kvůli sušičce na ovoce....
    Od té doby tyhle vyfikundace je v přítomnosti svéprávného jedince:-)
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    VOY: Já do pomalého hrnce nandám omyté brambory, na ně zeleninu, co mám po ruce, koření, bylinky a nahoru okořeněná kuřecí stehna. Zapnu ho ráno, když odcházím na krátkou službu (víkendy) a po poledni po příchodu domů mám hotový kompletní oběd.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    TRISSIE: Dělám si přípravu večer, vrznu na balkon nebo do lednice a ráno spustím proces. Po příchodu z práce hotovo, případně ještě sfouknu přílohu a salát.
    Pro mě fakt pomocník č. 1.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    VOY: jj, rano v ramci pripravy svacin orestuju kus masa, pridam koreni / vhodnou omacku a vecer podle potreby rychle dodelam prilohy nebo otoastuju burgerove housky a nakrajim zeleninu a muzem jist.
    KURE
    KURE --- ---
    VOY: jj. pokud to nejsi ochotný pouštět přes noc nebo v době kdy nejsi doma, tak to opravdu moc benefitů nemá.
    VOY
    VOY --- ---
    TRISSIE: rozumím tomu tak že to necháš doma zapnutý?
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    VOY: za me kouzlo toho pristroje je v tom, ze priprava probiha v dobe, kdy mam cas, a servirovani v dobe, kdy přijdu domu. (Pod)vecery u nas byvaji dost hekticke a mit fora se hodi.
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    VOY: Ja pouzivam i hrnec tlakovy samozrejme a to konkretne hlavne na lusteniny, ale i jiny veci. Zasadni rozdil pro me je ten, ze cokoliv co potrebuju varit dlouho muzu udelat v pomalem hrnci pres noc. Zapach je problem, ale to i z tlakace, zejo.
    VOY
    VOY --- ---
    ONDRAT: Kazdemu jak mu to vyhovuje, ale dal preferuji delat v tlakovem hrnci, je to hnedka hotovy a nemusim to pizlat hodiny na low v pomalym hrnci a mit od toho citit cely byt. Vyvar uz dneska delam vetsinou jen kureci a hovezi casto proste koupim. Na kure staci hodka na plotne. Ja bych hrozne rad prisel te magii na kloub a nejak ten hrnec zuzitkoval, hlavne kdyz slysim od lidi jak jim to zjednodusuje zivot. Ale po uvodnim nadseni jsem proste nejak vychladnul, no.
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    VOY: Masovy vyvary, no a treba dahl makhani (jestli vis)
    FRANCINE
    FRANCINE --- ---
    VOY: z vepřové plece/krkovice většinou udělám trhané maso. Tam je rozpad na vlákna žádoucí. Nebo v tom rada dělám různé dušené hovezi s kořenovou zeleninou. U pokrmů typu stew mi rozpad masa a zeleniny na kašovitou omáčku s masem nevadi, naopak mám ho ráda. Taky v tom ráda dělám chilli con carne (fazole přidám na poslední dobu dušení). Ale chápu, že takova struktura někomu nemusí vyhovovat.
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    VOY: Musíš se s ním naučit pracovat a pak na něj nedáš dopustit.
    Měla jsem to stejně ;)
    VOY
    VOY --- ---
    FRANCINE: a co s tím pak dál? Chvíli jsem hrnec měl a přišlo mi že je to takový nástroj na rozvareni čehokoli na kaši či vlákna.
    FRANCINE
    FRANCINE --- ---
    BEBERA: Stejně jako kolega vkladam namarinované maso do nádoby bez jakéhokoliv podléváním. Hodila bych to na 8 hodin na low.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam