• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

    ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    DIVA
    DIVA --- ---
    ZUZKAOU: das tam brambor stejne jak cocku, cimz ho rozvaris ho na maderu? Jako nahradu jisky? Jestli to chapu
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    TRISSIE: rozhodne, zahusti ji bez jišky a obcene tam delaji velke dobro. Zrovna tenhle tydenn se mi povedla uplne dokonala - klasika -- orestovat cibuli, cesnnek, mrkev, celer a petzel, pak pridat brambory a cocku + pepr, nove koreni, bobkovy list a na zaver majoranku.
    HUJERKA
    HUJERKA --- ---
    TRISSIE: My ji doma nevařili, když jí dělám, tak někdy dám brambory, jindy ne, někdy zase mrkev.
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    TRISSIE: ne ale je to dobrej nápad!
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    CERMI_FOX: letní a jarní jsou saláty všeho druhu, mám ten rok rozdělenej na dvě poloviny :-)
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    TRISSIE: a letni a jarni taky 🖤
    Cockovka, hrachovka, prdelacka, gulasovka, frakfurtska, fazolacka, zelnacka, bramboracka, kulajda. Nebo i vyvar se spoustou knedlicku.

    Polevky bych jedl furt. Obcas zmatu i mistni obedovou hospodu, ze si dam trojitou polevku a nic vic uz nepotrebuju ke stesti.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    za mě jsou polévky ideální podzimně-zimní večeře, a čočková s párkem je taková klasika nejklasikovatější. ale všimla jsem si v kuchařkách, že ji tam mají bez brambor, kdežto já si z domova odnesla recept s bramborama, tak by mě zajímalo, jak se vaří v jiných rodinách!
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---

    Dáváte do čočkové polévky brambory?


    Instrukce:
    myšleno "večeřové", tedy takové té husté polévky, co s pečivem vydá za plnohodnotné jídlo

    58 hlasy od 58 respondentů

    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MOIRAIN: no, spolehlivější je smaženi ve vyšší vrstvě tuku...

    Jinak človek chce, aby byly suche - buď je osušit a nebo nechat oschnout a pak je omatlat trochou tuku (lepe to vede teplo) a pak zprudka v troube na 180°C, o něco to urychli horký plech. Horkovzdusna friteza vic vysušuje, takže to jsou vic broky. Větši kusy snaze zustanou měkke uvnitř, než menši kusy.
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    jak opéct/upéct luštěniny dokřupava, aby to bylo křupavé, ale ne broky?
    Zkoušela jsem a nedokážu vychytat moment mezi je to ještě furt měkké a stav "broky"
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    VSICHNIMAME: Btw tohle se da udelat s libovolnou vařenou luštěninou a bude to dobré.

    Nebo je hodit do polevky.
    VSICHNIMAME
    VSICHNIMAME --- ---
    ZUZKAOU: díky, to zobání znám, to opečení není špatný nápad.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    VSICHNIMAME: No portugalci ji proste snedi k vinu. Jestli chces aby to melo nejakou chut, tak ji nech oschnout, osol, pridej trochu oleje a nejake koreni a v horkovzdušné friteze a nebo v troube na 220 upec do krupava.

    Jako kterákoliv jiná luštěnina se pochopitelně da rozmixovat na hummus
    LINOLEUMKA
    LINOLEUMKA --- ---
    BEBERA: Mam rada rozmixovany avokado, kefir, bylinky (bazalka nebo koriandr).. dochutit necim sladkym, dokyselit a dosolit
    VSICHNIMAME
    VSICHNIMAME --- ---
    Mám lupinu ve slaném nálevu- nějaký osvědčený tip, co s ní?
    FAT
    FAT --- ---
    PRAASHEK: Nejjednodušší úprava a IMHO ta nejlepší. Dodat dost másla a potom brkaši se smetanou místo mlíka. A trošku výrazněji solit, krůta si to nechá líbit. A ta slanina na prošpikování by měla být uzená, samozřejmě.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    PRAASHEK: tak ti pěkně děkuju, já na ni mám teď chuť a ty si ji ani neuděláš? :-)
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    TRISSIE: opomněl jsem poznamenat, že chci dělat spíš jednoduché recepty a bez zbytečných dalších ingrediencí, krom masa ;)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    PRAASHEK: co roláda? z kilového krůtího prsa je to tak akorát.
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    RUTHLESS: no já to sežeru nadvakrát a vyhovuje mi to víc takto
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    PRAASHEK: kruti prso uprimne rezu a delam z nej nekolik jidel. neco s rejzi, nebo jako testoviny, nebo pecu... Docela mi to vyhovuje, ze je to tak velky a z jedny veci udelam vic jidel.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam