• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    DIVA
    DIVA --- ---
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    DIVA: Drobnozrnna cocka je hotova do dvaceti minut a brambory A se fakt nerozvaří na kasi.
    DIVA
    DIVA --- ---
    ZUZKAOU: das tam brambor stejne jak cocku, cimz ho rozvaris ho na maderu? Jako nahradu jisky? Jestli to chapu
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ILTU: zajimave octy maji už i češti vyrbci.

    dva roky stara reserse, nejspis toho už bude i vic.

    Utopia (Jižní Čechy) – široká nabídka octů na pití včetně již hotového nealko aperitivu na octové bázi

    Oceterie (Středočeský kraj) – jablečný ocet a zejména jablečné balsamico, sezónně sladový ocet

    Kojibakers (Středočeský kraj) – medový ocet

    A. K. Ciderie (Valašsko) – hruškový ocet a jablečný ocet s ořechy

    Karotkin (Slovácko) – jablečný, švestkový a malinový ocet

    Pankovo (Brno) – ocet z lipového vína

    Bejblova octárna (Praha) – švestkový, jablečný a kombuchový ocet

    Fermato (Slovácko) – sladový a vinný ocet

    Lussk (Slovácko) – medové a jablečné dlouhozrající octy
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    ILTU: vyzvedávání jsme objednávku osobně na Palmovce. https://www.delikatesy.online/
    ILTU
    ILTU --- ---
    LUSINDA: A kde se dá pořídit?
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    BEBERA: není to sice zálivka, ale.objevila jsem teď výborný barique jablečný ocet. (zraje v dubových sudech) a je v něm květový med. Chutná jak výborná zálivka sám o sobě. Když přidám tymián apod.

    SIMSA
    SIMSA --- ---
    BEBERA: Majonéza s dijonskou hořčicí :)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    TRISSIE: rozhodne, zahusti ji bez jišky a obcene tam delaji velke dobro. Zrovna tenhle tydenn se mi povedla uplne dokonala - klasika -- orestovat cibuli, cesnnek, mrkev, celer a petzel, pak pridat brambory a cocku + pepr, nove koreni, bobkovy list a na zaver majoranku.
    HUJERKA
    HUJERKA --- ---
    TRISSIE: My ji doma nevařili, když jí dělám, tak někdy dám brambory, jindy ne, někdy zase mrkev.
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    TRISSIE: ne ale je to dobrej nápad!
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    CERMI_FOX: letní a jarní jsou saláty všeho druhu, mám ten rok rozdělenej na dvě poloviny :-)
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    TRISSIE: a letni a jarni taky 🖤
    Cockovka, hrachovka, prdelacka, gulasovka, frakfurtska, fazolacka, zelnacka, bramboracka, kulajda. Nebo i vyvar se spoustou knedlicku.

    Polevky bych jedl furt. Obcas zmatu i mistni obedovou hospodu, ze si dam trojitou polevku a nic vic uz nepotrebuju ke stesti.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    za mě jsou polévky ideální podzimně-zimní večeře, a čočková s párkem je taková klasika nejklasikovatější. ale všimla jsem si v kuchařkách, že ji tam mají bez brambor, kdežto já si z domova odnesla recept s bramborama, tak by mě zajímalo, jak se vaří v jiných rodinách!
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---

    Dáváte do čočkové polévky brambory?


    Instrukce:
    myšleno "večeřové", tedy takové té husté polévky, co s pečivem vydá za plnohodnotné jídlo

    58 hlasy od 58 respondentů

    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MOIRAIN: no, spolehlivější je smaženi ve vyšší vrstvě tuku...

    Jinak človek chce, aby byly suche - buď je osušit a nebo nechat oschnout a pak je omatlat trochou tuku (lepe to vede teplo) a pak zprudka v troube na 180°C, o něco to urychli horký plech. Horkovzdusna friteza vic vysušuje, takže to jsou vic broky. Větši kusy snaze zustanou měkke uvnitř, než menši kusy.
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    jak opéct/upéct luštěniny dokřupava, aby to bylo křupavé, ale ne broky?
    Zkoušela jsem a nedokážu vychytat moment mezi je to ještě furt měkké a stav "broky"
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    VSICHNIMAME: Btw tohle se da udelat s libovolnou vařenou luštěninou a bude to dobré.

    Nebo je hodit do polevky.
    VSICHNIMAME
    VSICHNIMAME --- ---
    ZUZKAOU: díky, to zobání znám, to opečení není špatný nápad.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    VSICHNIMAME: No portugalci ji proste snedi k vinu. Jestli chces aby to melo nejakou chut, tak ji nech oschnout, osol, pridej trochu oleje a nejake koreni a v horkovzdušné friteze a nebo v troube na 220 upec do krupava.

    Jako kterákoliv jiná luštěnina se pochopitelně da rozmixovat na hummus
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam