• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    Ajhok,

mate nekdo tip na "svobodne" menu? Delam svoji oslavu narozenin 16.11. listopadu a chci varit (logicky) a tak me napadlo, ze by se to cely dalo pojmout jako "svoboda". Ale nejak mi chybi invence. At uz to mirit smerem "kureci platek s broskvi, rizoto a svestkovy kolac" nebo proste cokoli, co je spojeny se svobodou. Jestli neexistuji treba nejaky "freedom donuts" nebo cokoli takhle pojmenovanyho. Tady vas/nas vdyzky napadnou takovy blbosti, ze by se to ted fakt hodilo :-) Ted se niceu memze nekladou!

Kdyztak objednam u kolegyne v praci pulku divocaka a vymyslim neco z toho. To je taky reseni.
    PETATA
    PETATA --- ---
    Nemáte někdo zkušenost s horkovzdušnýni fritéza z Alzy od značky Siguro? Uvažuji nad ní už nějaký pátek a ted jsou se 30% slevou v rámci Alza dnů

https://m.alza.cz/horkovzdusne-fritezy/18874040.htm?commodityWears=0,&prod=20304
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    ILTU: asi tak :-)
    ILTU
    ILTU --- ---
    RUTHLESS: To nebude s vláskama, ale s vlašákama, co? 🤪
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    LUSINDA: todle mam s vlaskama a je to ulet. staci kapk a je to brutalne oriskovy.
    ILTU
    ILTU --- ---
    ZUZKAOU: To jsou věci! Bratr miluje octy, vidím to na octový dárkový balíček k Vánocům 😊
    DIVA
    DIVA --- ---
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    DIVA: Drobnozrnna cocka je hotova do dvaceti minut a brambory A se fakt nerozvaří na kasi.
    DIVA
    DIVA --- ---
    ZUZKAOU: das tam brambor stejne jak cocku, cimz ho rozvaris ho na maderu? Jako nahradu jisky? Jestli to chapu
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ILTU: zajimave octy maji už i češti vyrbci.

dva roky stara reserse, nejspis toho už bude i vic.

Utopia (Jižní Čechy) – široká nabídka octů na pití včetně již hotového nealko aperitivu na octové bázi

Oceterie (Středočeský kraj) – jablečný ocet a zejména jablečné balsamico, sezónně sladový ocet

Kojibakers (Středočeský kraj) – medový ocet

A. K. Ciderie (Valašsko) – hruškový ocet a jablečný ocet s ořechy

Karotkin (Slovácko) – jablečný, švestkový a malinový ocet

Pankovo (Brno) – ocet z lipového vína

Bejblova octárna (Praha) – švestkový, jablečný a kombuchový ocet

Fermato (Slovácko) – sladový a vinný ocet

Lussk (Slovácko) – medové a jablečné dlouhozrající octy
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    ILTU: vyzvedávání jsme objednávku osobně na Palmovce. https://www.delikatesy.online/
    ILTU
    ILTU --- ---
    LUSINDA: A kde se dá pořídit?
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    BEBERA: není to sice zálivka, ale.objevila jsem teď výborný barique jablečný ocet. (zraje v dubových sudech) a je v něm květový med. Chutná jak výborná zálivka sám o sobě. Když přidám tymián apod.

SIMSA
    SIMSA --- ---
    BEBERA: Majonéza s dijonskou hořčicí :)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    TRISSIE: rozhodne, zahusti ji bez jišky a obcene tam delaji velke dobro. Zrovna tenhle tydenn se mi povedla uplne dokonala - klasika -- orestovat cibuli, cesnnek, mrkev, celer a petzel, pak pridat brambory a cocku + pepr, nove koreni, bobkovy list a na zaver majoranku.
    HUJERKA
    HUJERKA --- ---
    TRISSIE: My ji doma nevařili, když jí dělám, tak někdy dám brambory, jindy ne, někdy zase mrkev.
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    TRISSIE: ne ale je to dobrej nápad!
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    CERMI_FOX: letní a jarní jsou saláty všeho druhu, mám ten rok rozdělenej na dvě poloviny :-)
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    TRISSIE: a letni a jarni taky 🖤
    Cockovka, hrachovka, prdelacka, gulasovka, frakfurtska, fazolacka, zelnacka, bramboracka, kulajda. Nebo i vyvar se spoustou knedlicku.

Polevky bych jedl furt. Obcas zmatu i mistni obedovou hospodu, ze si dam trojitou polevku a nic vic uz nepotrebuju ke stesti.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    za mě jsou polévky ideální podzimně-zimní večeře, a čočková s párkem je taková klasika nejklasikovatější. ale všimla jsem si v kuchařkách, že ji tam mají bez brambor, kdežto já si z domova odnesla recept s bramborama, tak by mě zajímalo, jak se vaří v jiných rodinách!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam