• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    FERRYH: Vždyť je to nejvděčnější věc z IKEA! Lepší než křesílko Poang :))

Dózy a krabičky na jídlo - IKEA
    https://www.ikea.com/cz/cs/cat/dozy-a-krabicky-20606/
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    ...ja si presne tuhle(asi) uz pred drahne lety rozbil (v kuchyni mam dlazdice - to byla rana!) ;O(
    ...ani jsem netusil, ze se to da jeste koupit! Ja to mel ze zacatku devadesatek!
    a je to docela levny! jdu nakoupit... ta me fakt leta chybela, tahle misa!
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    GALE: já nic jiného nepotřebuju, krabičku už mám :-)
    GALE
    GALE --- ---
    TRISSIE: Mrkni ma Ikeu. Mají víc tvaru i velikosti.
    Velmi oblíbeno i mezi hubnoucími influencery.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    jinak jak jsem se tu ptala na ty osmdesátkový dobře přepravní jídla, tak hlásím, že toto:
    Zapékací skleněná mísa ORION 1,5 l | Orion - tvoříme vaši domácnost
    https://www.oriondomacipotreby.cz/zapekaci-miska-s-vikem-22x16-5x7-5-cm-124761
    je naprostej game-changer (maj i menší, litrovou).

Já to doma předchystám a na místě se to šoupne do trouby a upeče. žádný riziko vylití nebo vytečení po cestě nebo podobných srand, jídlo úplně čerstvý, neohřívaný, a vzhledem k tomu, že by krabička měla vydržet i mražení, tak do budoucna plánuju si takhle zjednodušovat život i v běžném domácím provozu (ráno vyndat do ledničky zmraženou krabičku a večer přehodit do trouby).
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    KURE: dělal jsem takhle několikrát jídlo v chytrým hrnci a je to fajn, když se s tím nechceš dělat, ale za mě je vždycky lepší výsledek, když to uděláš ve woku.
    KURE
    KURE --- ---
    mám dotaz. na instáči jsem viděl video, jak nějaká asijsky vyhlížejci ženská dělala nějakyý teriaki chicken tak, že to všechno včetně syrových kurecích kousků naházela do rýžovaru.

je to uplna blbost, nezkoušel jste někdo nějaký takový jídlo?
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    HREBICK: bun bo nam bo
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    HREBICK: birria, ragů? jen střílím od boku co bych si teď dal:))
    HREBICK
    HREBICK --- ---
    Mám v lednici ještě asi 400g nějakýho hovězího něco na steaky (údajně mladej argentinskej býček)...steaky už byly..tak přemejšlím co se zbytkem?? už je rozmražený druhej den..tak nejlépe asi nějak naložit, ale nevím na co? a nebo nějak usušit na jerky? Díky za nápady
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    ANDREJKA: Je to koláč, ale slaný:-) Klasický quiche, kam nakrájíš nadrobno púl na půl chřest a rebarboru.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ANDREJKA: Kimcchi. (Fakt dobrý)
    Rekla bych ze veprove a nebo kachna pecena s rebarborou budou moc dobre.

A pridat do nejakeho tajinu?

A tady delaji persane duseninu s masem a pujde tam dat tofu

https://food52.com/recipes/20926-khoresh-eh-rivas-persian-rhubarb-stew

A cockove kari zkusim

Rhubarb and Lentil Curry Recipe - Great British Chefs
    https://www.greatbritishchefs.com/recipes/rhubarb-lentil-curry-recipe
    ANDREJKA
    ANDREJKA --- ---
    mate nějaký vyzkoušený recept s rebarborou, ale na slano? žádný koláč, crumble. diky
    LIMETA
    LIMETA --- ---
    V Lidlu mají fajn formičky na tartaletky. Zkusila jsem je poprvé na slano. Těsto je z celozrnné mouky, drcených ovesných vloček, vajíčka, olivového oleje a strouhané mrkve. Náplň pórek, chedar a slanina.

ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    TRISSIE: Vypecky, karbanátky, pecene kure s brambkrem, plnene brambove knedliky (prodavaji se mrazene).
    Veprove v mrkvi. Znojemska pecene, gulas.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ILTU: jé, tos mi připomněla pařbové jídlo mého mládí - uvařit rýži, smíchat s konzervou leča a konzervou vepřovky - tolik dračákových večerů v garsonce kamaráda R, jehož rodiče pojali rozvod ve velkém a po prodeji společného bytu pořídili po jedné garsoniéře všem členům rodiny :-)
    VSICHNIMAME
    VSICHNIMAME --- ---
    ILTU: ty jo, úplně mi to naskočilo ve vzpominkach taky! Typické letní dovolenkové jídlo v Krkonoších, co máma dělala ve skromně vybavené kuchyni.
    ILTU
    ILTU --- ---
    VOY: Máma ho dělávala o dovolené se zeleninou. Osmažit cibuli, přidat papriky a rajčata, podusit a přidat to vepřové. Koření oblíbené. Příloha brambor.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    TRISSIE: sýr urči. Hrášek!:)
    MALKE
    MALKE --- ---
    LYNCH: zdráhám se tomu tak říkat, no.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam