• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    přihlásit se
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    Taková rychlovka.
    Zbyl mě vývar po vaření vepřového jazyka s kouskem špekové kůže.
    Když jsem zavařil bezvaječné fleky a přidal kuřecí játra, nevyšlo to vůbec špatnš.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    FERRYH: pane kolego, UTFG :) Namátkou třeba zde:

Vepřové pásky z pečeně - bossfood.cz
    https://www.bossfood.cz/veprove-pasky-z-pecene/

Řetízek z pečeně je část masa v místě, kde pečeně navazuje na bok. Jde tedy o sval, který je prorostlý tukem, ale současně s vysokým obsahem masa. Skvěle se hodí na přípravu gulášů, moravských vrabců, výpečků, nebo na mletí.
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    řetízek z vepřový pečeně?
    co je to ten retizek?
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Ty jo, v jednom z novejch dílů Ano šéfe se Panpolrajch vyjádřil, že řetízek z vepřový pečeně je super na kaťák. A protože jsem v Albertu zrovinka pečeni s mohutným řetízkem koupil, volba na dnešní oběd byla jasná.

Nakrájel jsem k tomu i silnější část tukovýho krytí, nakrájený kousky naložil... a bylo to skvělý, jeden z nejlepších kaťáků za poslední dobu.

Fotky nemám, sežrali jsme to až příliš rychle (už jenom proto, že mělo zbejt i na zejtřek).
    MEANKITTY11
    MEANKITTY11 --- ---
    pečenou řepu bych klidně podávala se slupkou, ta může zůstat na talíři.
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    MART1NKA: ale ta ti podle me v lednici vydrzi nekolik mesicu uplne v pohode...
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    ONDRAT: Pravda. Stačí mít nerad volbu mezi hnusným jídlem a hladem. ;-)

MARKYSHA: Já bych také u rychle rozlišil dobu strávenou u plotny a na kolik nastavíš časovač (tedy než to můžeš dát na stůl).
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    MARKYSHA: já myslím že si ve správném auditku, jen je třeba to uvést jako požadavek:)
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    MARKYSHA: Dobrá otázka, já si nemyslím,že pro přípravu dobrýho jídla musí člověk vaření jakkoliv milovat. Rychlé a jednoduché jídlo může být adekvátní seriózní jídlo, když se udělá správně.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    Tady asi není auditko pro lidi, co neradi vaří a chtějí rychlá a jednoduchá jídla, co?
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    ALEXIS: To dělám u všech receptů na sladké pečivo. Tak nějak standardně.
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    NELLAS: u tohohle receptu mám poznámku "ubrat min 1/3 cukru" :D
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    A taky je dobrá do buchty.
    Čokoládový chlebíček s červenou řepou | Apetit Online
    https://www.apetitonline.cz/recept/cokoladovy-chlebicek-s-cervenou-repou
    Ale jinak buď na ty plátky nebo hummus.
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    ILTU: vetsinou se oloupe a pak vari, nebo se pece a pak se oloupe
    ILTU
    ILTU --- ---
    MART1NKA: Nepředvařuju, to je zbytečné s*aní navíc. Loupu, abych nemusela pak okrajovat tu slupku z každého plátku extra. Ale nezkoušela jsem to jíst neoloupané. Třeba to jde.
    ILTU
    ILTU --- ---
    KURE: A nebo nakrájet a dopéct.
    Mně chutná, jak je to připečené a zkaramelizované.
    Peču na 180 stupňů v horkovzdušné fritéze, tak mi nedělá problém tam hodit toliko jednu bulvu. Čas odhaduju podle toho, jak je to upečené ☺️
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    MART1NKA: na hummus nebo buchtu to můžeš místo pečení uvařit - průměrně velkou řepu vařím za malého bublání asi hodinu, pak oloupu v míse nebo ve dřezu, nastrouhám, zpracuji.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    Da se nastrouhat a spojit s cottage jako pomazanka/salat. Je to dobrý
    KURE
    KURE --- ---
    MART1NKA: imho kdyz ji upeces malo, nestane se nic horšího než že bude tvrdá, repa se da jist i syrova.
    Možná, že když je čerstvá a domácí, tak by stálo za to ji ochutnat syrovou :)
    na tenoucky platky nebo nastrouhat.
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    KURE: ja tiez kupujem tu hotovu, akurat ked to uz mama vypestovala a poslala, tak to nechcem dat zizalam :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam