• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přišli jste skrz odkaz na příspěvek, který již neexistuje.

  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKEKlavir, dospeli zacatecnici
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    CORNELA: hele, to už sme to řešili 100x....u "jiných" řešení vidím jako zásadní bariéru finance...v ZUŠ platím za nauku, sbor a hodinu nástroje 1900 Kč za pololetí....za soukromou hodinu jen nástroje je to od 300Kč výš, takže je zřejmé, že za to pololetí to bude někde úplně jinde....a to nemluvím o teorii, která je aspoň v začátcích taky dost podstatná....
    RAVENIUZ
    RAVENIUZ --- ---
    ADMAN: zavisi, aky zvukovy charakter ocakavas, ake zanre chces robit. Korg je skor na ostrejsie synteticke zvuky, menej na akusticke. Kurzweil je skvely nastroj, s viacerymi silnymi strankami, specifickym zvukom. skor by som isiel do PC3k8, kvoli obmedzenej editacnej moznosti na LEcku. Yamaha v tejto kategorii je MOX8 (mozno horsia mechanika), ale podla mna v danej triede zvukovo najuniverzalnejsi.
    ADMAN
    ADMAN --- ---
    A ještě jeden dotaz, najde se tu nějaký klávesák?

    Koukám se po klávesách do studia s požadavky:
    - 88 pořádných kláves
    - pořádná banka pořádných zvuků s mnoho možnostmi
    - značka asi jedině KORG, KURZWEIL nebo YAMAHA ... vedou se spory :)
    - max 40k

    Nejlepší z hlediska poměru cena/výkon... zatim mě láká
    KORG KROME 88 http://kytary.cz/kurzweil-pc3-le8/HN114681/
    KURZWEIL PC3 LE8 http://kytary.cz/korg-krome-88/HN133002/
    do Yamah jsem se zatim nepustil, jsou mi nejnesympatičtější.. :P

    Díky )
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    TRISSIE: nevěřím, že takové dítě dlouhodobě vydrží....jak píše nimui...škola neustále nutí do veřejného vystupování, takže když pořád vidíš, že si v porovnání se spolužáky dlouhodobě za osla, tak tě to dříve nebo později otráví a ne že ne.....
    NIMUI
    NIMUI --- ---
    TRISSIE: Zkoušíme, co se dá, hledáme, konzultujeme mezi sebou :-) Často se ukáže, že byl třeba problém v jednotlivosti, např. ve čtení not a současném hledání kláves na klavíru, tak se ty činnosti oddělí, ten nácvik se zpomalí... Nebo se prohodí probíraná látka (dítě nezvládá rytmus, tak mu nenacpu tečkovaný rytmus a trioly, ale bude třeba dřív hrát vícezvuky, skoky, pedál atd.). Ale nevzpomínám si, že bych za těch svých 11 let potkala vyloženě takhle jednoznačný případ.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    NIMUI: jen ze zvědavosti, co děláte s nadšenými, přesto však zoufale netalentovanými dětmi (myšleno takové, které chtějí chodit samy od sebe, ne nuceny rodiči, ale prostě jim to fakt nejde)?
    NIMUI
    NIMUI --- ---
    NIMUI: A žáků, kteří dodělají i II. cyklus, těch je málo. Cca čtvrtina všch začně chodit, ale třeba na gymplech mají postupně takový zápřah, že to s maturitou nedochodí.
    NIMUI
    NIMUI --- ---
    NIMUI: Ale ještě bych dodala, že vím, že některé ZUŠky případně konkrétní učitelé jedou víc na výkon a žáky si vybírají nebo prostě mají větší požadavky a potom opravdu mohou děcka nestíhat. I to je v pořádku - podle mne by na škole měly být i různé typy učitelů, ale učitl by i tak měl mít schopnost se víceméně přizpůsobit jednotlivým žákům. Hranice, které by ale učitel neměl překročit, jsou dané školním vzdělávacím programem a vnitřními dokumenty té které ZUŠ - prostě by neměli jít pod opravdu své vlastní minimum. Pokud by to mělo být, je to situace, která se řeší s rodiči a ti rozhodnou, zda na ratolest dohlédnou, nějak jí pomohou, namotivují nebo ji z klavíru přesunou do výtvarky nebo do fotbalového kroužku....
    NIMUI
    NIMUI --- ---
    FIFI: No. Krizové ročníky jsou 3. a 4. Tam končí hodně dětí. Částečně je to dáno věkem - ozve se puberta a takové trochu flákačské sklony. A většinou, kdo dojde do 5. roč. dodělá i I. cyklus (a ano, jsou 2 cykly, první 7 a druhý 4 roky). Obecně jsou teď poměrně nízké nároky na žáky, takže už se nedá říci, že někdo něco nezvládá. Pokud chce chodit, tak chodí, i když není disponovaný, necvičí apod. Prostě nesplní to, co je považováno za průměr, takže může čekat horší hodnocení na vysvědčení. Ale alespoň u nás se snažíme, aby mohl hrát fakt každý. Na postupových zkouškách (které jsme se jednoznačně rozhodli zachovat) musí zahrát povinné "typy" skladeb (pravidelně stupnice, etuda a 2 skladby rozdílného charakteru). Ale jeslti jedna skladba bude lidovka z Já písnička, to už neřešíme - prostě nebude mít jedničku, ale dvojku nebo trojku. Ale tu má z češtiny taky, takže kde je problém... Děti u nás mají povinnost také vystupovat - min. 1x za pololetí alespoň na třídná přehrávce. Ty ale nepojímáme koncertně, ale pracovně, takže tam lze hrát rozpracovnaé věci, nebo jen část nějaké skladby a učitel to komentuje, aby rodiče věděli, co a proč a jak se jejich děti v té škole učí. Na koncertech hrají i průměrní žáci, jen to musí mít už nějaký ksicht. Takže shrnuto - když je vůle ze strany rodičů a žáků chodit, tak se cesta najde.
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    Jeste resim stolicku k pianu. Opet jsem byl vyveden z naivity a v brnenskych kamennych prodejnach zadny vyber ani radu nenasel. V eshopech je klavirnich stolicek spousta, ale rad bych si vybral "nazivo" a vyzkousel. Koukal jsem treba na radu Beethoven, kde z tech obrazku ani nepoznam rozdil mezi modely a uz vubec ne kvalitu provedeni. Chci neco kvalitniho s nastavitelnou vyskou, tvarove treba jako Beethoven 559. Mate nekdo tip na kamenny obchod kdekoli v Cesku, kde maji vyber? Idealne Brno a okoli, Praha. Diky.
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    RAVENIUZ: mas pravdu, ja bohuzel aktualnejsi podobne ladene video nenasel.
    RAVENIUZ
    RAVENIUZ --- ---
    MICKEY_MOUSE: akurat toto je 300 seria a 400 seria bol velky krok dopredu, takze uz trosku mimo dobu. ale peter barthman je fajn typek a klavirista.
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    tady ještě jedno video ukazující hru na digipiánu + povídání o tom, jak je zvuk tvořen:
    Clavinova CLP - Introduction - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=IE9kkGpSJy4
    FIFI
    FIFI --- ---
    MEDVED007: ja ted nemuzu najit dcery zakovskou a nemuzu se ani podivat, jakej je rocnik:)

    Jinak chodila na fletnu 8 let (pravda, ty prvni dva roky se pocitat moc nedaji), s fletnou skoncila v cervnu a od ty doby snad skoro nehrala. Tak mi jde o to, jestli napr. za dva roky skonci s klavirem, tak u nas asi nema smysl spekulovat nad klasickym nastrojem...
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    FIFI: já když chodila do hudebky, tak jsem dodělala první cyklus tj. sedmý ročník....asi....a začínalo nás mraky, třídy a třídy dětí....první cyklus jsme končili 4, já a tři holky co šly na konzervatoř.....já byla totální looser a poslední blbka, která tam vydržela čistě proto, že když něco začnu, tak to taky dodělám.....vím, blbej přístup k životu, ale snad mě omlouvá, že to mám genetický :-))))
    FIFI
    FIFI --- ---
    NIMUI: a muzes tedy popsat, jak celkove probiha takova vyuka v ZUS? Jako kolik zaku Ti odpadne treba do te pate tridy (nevim ted, jaky je to rocnik v ZUS - proste kdyz dite hraje od prvni?). Ja mam totiz pocit, ze v seste tride ZS jiz hraji jen lepsi zaci, ze ti prumerni u davno nechodi, ze na to proste nestaci. Neumim to prevest treba na procenta, kolik zaku zustane a kolik jeste v te seste chodi. Nemam ani moc predstavu, kolik deti dodela cely 1. a 2. cyklus klaviru - vim jen, ze se chodi jeste tehdy, kdyz jiz maturuji- to je teda celkem 13 let klaviru? Tedy doufam, ze pocet tech cyklu nepletu?
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    tohle není srovnávací video, ale je to ukázka "klasického klavíru" na digi piáně.
    Clavinova CVP- Pure CF Sampling - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=HLdbLvHk2hE
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    MICKEY_MOUSE: Ale škoda, že tam nehraje i na ten pravý klavír, protože podle pár újozů na začátku, opravdu nejde poznat rozdíl.
    NIMUI
    NIMUI --- ---
    MICKEY_MOUSE: Ne, nemluvím :-) Ale je to něco, co přeci jen také neučí úplně všichni, ale naučit se to může opravdu každý průměrný člověk - dřív to bylo běžnější, teď se přeci jen klade trochu víc důrazu na technickou zdatnost (asi na oboje prostě není čas, tak záleží na škole, co kdo preferuje). Ale samozřejmě, že u těch virtuozů je to, o čem mluvím, nejzřetelnější. Ale i většina z nich k tomu musela být vedena, jinak by zůstali těmi průměrnými prstomrstkami. A díky za ty další údaje - to je už poměrně dostupná cena :-)
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    tak opravuji ceny - je to dokonce už od cca 65000. Tohle jsou modely, které (jestli jsem to dobře pochopil) se liší už pouze přidanými nástroji a funkcemi, ale mechanika včetně všeho co ukazuje to video by měla být ve všech stejná.
    http://kytary.cz/Vyhledavani.aspx?ftxt=yamaha+cvp
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam