• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TRITONDISTRIBUTOŘI, PRODEJCI A PRODEJNY HW - Vaše zkušenosti s nákupem, reklamací, cenou, akcí a pod.
    AHARAZ
    AHARAZ --- ---
    ADAM: Hmm co je tohle za obchodni strategii? ;) A ted vazne maji jine ceny na ico nebo pro bezne smrtelniky?
    SUCZKER
    SUCZKER --- ---
    THE_MIRACLE: NC.cz taky muzu doporucit, vzdycky pohodovej a ochotnej pristup, nicmene s reklamacema tam zkusenost nemam...

Mironetí spamy jsou celkem vopruz, to souhlas...

Jinak ještě můžu celkem doporučit kasa.cz , notebooky jsem tam sehnal většinou nejlevnější a jednou, když sem zjistil, že mi noťas, co sem u nich koupil prostě neseděl, tak mi ho po dvou dnech vzali nazpátek naprosto bez keců, operace na 5 minut, což se mi jinde nestalo. Na notebooky doporučuju.
    ADAM
    ADAM --- ---
    ja bývám prekvapenej z mironetu. na webu maji sileny ceny, ale kdyz se prihlasim, tak tam vidim ceny u naprosty vetsiny veci nejnizsi v cr (vcetně rucných pochabných eshopů).

takže tam nakupuju celkem často, i když zákaznický servis a jejich spamy jsou dost otřesné...
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    MCKIDNEY: posílám tam už dlouho lidi a těm nic navíc neukázali byť se několik z nich údajně na tuto možnost ptalo. Osobně sem tam nebyl takže třeba je to zase jen o asertivitě :-D
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    AHARAZ,BUNDA:
    Standardní výhled je malý, ale na požádání předvedou jakýkoliv model na skladě.
    Aspoň z mé zkušenosti.
    FRAUD
    FRAUD --- ---
    Alza hlavne tezi z velikosti, maji hodne veci skladem - sam je nemam rad, ale kdyz si nahodou v sedm vecer vzpomenu ze bych neco fakt hodne urgentne potreboval, je to jedna z mala moznosti .. ceny maji o neco vyssi, ale radove jsou to procenta (nutno zadat objednavku pres net) takze zadna tragedie
    reklamoval jsem tam uz dost veci a je tedy pravda ze velmi velmi casto to nestihli do 30 dnu, ale vzdy kdyz jsem tam nabehnul 31. den rano/vecer tak jsem odchazel s penezi bez nejakyho dohadovani .. ale byl jsem tam svedkem kdy clovek na reklamaci nechtel uznat nefunkcni "znackovy" pocitac (tusim ze to byl ASUS - ale proste komplet sestaveny, zakaznik se v tom nevrta .. problem byl ze se vubec nezapnul) z duvodu mechanickyho poskozeni - a to spocivalo v tom ze case mela na boku asi 10cm dlouhej vlasovej skrabanec, kterej clovek v pohode udela i nehtem .. nemel jsem bohuzel cas tam tenkrat cekat, ale ten typek (zcela logicky) zacal rvat jestli si z nej delaji prdel, hned bral telefon, do telefonu rikal neco jako dobry den pane doktore, nerusim vas nekde u soudu, mohl byste prijet do holesovic - takze tam asi tenkrat jeste bylo veselo ;))
    mimochodem byl to typek kterej predtim delal na reklamacich v CzC...

Mironet zatim spokojenost, jeste jsem tam nic nereklamoval ale uz jen to ze prevzali zavazky Agenu by mohlo znacit ze
    mate-li studentsky ceny super, nemate-li je o neco drazsi - rekl bych tak nejak podobne jako Alza nebo jen o malicko min (alespon veci co ja jsem shanel)

Softcom - dobrej shop, kdysi hodne levnej, dnes porad levnej, umej sehnat i veci ktery nemaj v ceniku, k eshopu se vyjadrovat nebudu ;)) prodavaci jsou tam teda docela otraveny, nekdy vic, nekdy min, ale rozhodne jsem nikdy nezazil ze by meli fakt alespon neutralni naladu (nerku-li pozitivni), mozna je to jen muj dojem
    reklamace v Softcomu probihaji +/- standartne, ale kamarad uz tam resil reklamaci asi 3 mesice, uz jsme do toho pomalu zacali zatahovat DAS, tykalo se to toho co psal PETER_PAN - vraceni penez, ono je na druhou stranu pravda ze je to trochu na hrane, kupte si LCD monitor za 15tis, za neco pres 2 roky odejde (zaruka tenkrat byla 3 roky) a servis vzhledem k cene opravy rekne vratit penize - ale v ty dobe stoji monitor stejny tridy tretinu .. me jako obchodnikovi by se taky asi moc nechtelo vratit puvodni cenu...

CzC - tady nakupuju asi nejcasteji, co se tyka eshopu tak tam asi neni potreba nic rikat - myslim ze snad v roce 2008 dostali nejake oceneni za nej stranky
    maj velice dobrej sortiment, mainstream veci se snazi i drzet skladem, coz vzhledem k docela malym prostorum na Hajich je docela umeni .. stejne jako Softcom umi sehnat nestandartni veci
    trochu me mrzi ze zrusili platbu kartou, chapu ze se plati nejaka procenta Muzo jako zprostredkovateli, ale mohli by tam tedy mit aspon bankomat - stacil by takovej ten malej co dava treba GE, vypada to jak kiosek na fotky v DM ;)
    reklamaci uz jsem tam mel hodne, obcas sice neresi (nebo mozna zkousi neresit ;)) rozdil mezi reklamaci a uvedenim vyrobku do shody s kupni smlovou (mimochodem doporucuju nastudovat - §616 ObcZ), ale kdyz se jako zakaznik pripomenu ze to nechci resit reklamaci tak se ten clovek prepne a vsechno uz jde spravnou cestou :-)
    se samotnym vyrizenim reklamace jsem tam nikdy nemel problem, nepamatuju si ze by nekdy prekrocili 30 dni i kdyz nekdy se k nim priblizi, ale verim ze to neni tim ze by v tom meli bordel ale spis sami cekaji na vyjadreni VO

Wifishop: zatim zadna reklamace, nakupy ale vzdy naprosto v pohode a hlavne jsou tam lidi ktery umi poradit, staci jim nastinit co clovek vlastne resi, pak prijde par vecnych otazek pro upresneni a vysledkem je zatim spokojenost

Alfacomp: zatim bez reklamace, prodej v poradku, zbozi prislo druhy den od objednani, peclive zabaleno
    jen takova perlicka (ani nevim jestli je to jeste pravda) kdyz jsem tam objednaval tak jsem mel v kosiku zbozi za asi 9500 bez dph, kdyz jsem chtel dokoncit nakup tak vyskocila hlaska ze pri objednavce nad 10.000 bez dph je doprava zdarma, prihodil jsem na objednavku myslim nejaky prazdny DVD za neco pres petikilo, objevila se hlaska ze pri objednavce nad 10.000 sleva 5%, tzn. cena objednavky 9500 a opet hlaska ze pri objednavce nad 10.000 bez dph je doprava zdarma - takze druhy cake DVD v podstate zadarmo ;)
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    AHARAZ: ad mironet stejný zkušenost s showroomem :-)

ad Alza tam nakupuji pravidelně pro sebe i pro fy a musím zaklepat i několik reklamací proběhlo bez problémů

ad Softcom tam se celkem často dříve nakupoval reklamace však nic moc (výměna za obdobnou věc je bez problémů, ale vrátit peníze na to sem asi nebyl dost asertivní)

ad i4wifi výborné zkušenosti jak s dodáním tak s reklamací, takhle kdyby to fungovalo všude.

ad Agen zaplať pánbu vše přežilo záruku a spamu z mironetu sem se už snad také zbavil.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    Taky prispeju. V alze nakupuju asi nejvic a pres par problemu celkem v pohode...Jednou jsem tam 3x reklamoval PC sestavu od nich... Pokazdy to uhrali jako ze chyba zakaznika (coz sem vedel, ze je blbost, ale budis). Pritom u druhe reklamace provedli "preventivni" vymenu desky a pameti - smesne co? Po treti mi vratili PC s nepripojenym celnim USB a bez sroubku na grafice. To uz sem se nastval, poc otevrel a pripojil si sam. Od te doby lidem beha. Nedalo mi to ale a napsal jsem do knihy prani a stiznosti. Kontaktoval me reditel reklamaci a prislibil osobni pomoc v pripade problemu s PC. Takze nakonec to hodnotim neutralne.

Jinak lidem z Prahy 6 muzu doporucit NCComputers... www.nc.cz

Neni to moc velky kseft, ale ceny maji slusne (nekdy lepsi jak alza) a pro Dejvicaky je to sakra blizko. Jestli si dobre vzpominam, zakladali to studenti CVUT cca pred 10ti lety.
    AHARAZ
    AHARAZ --- ---
    ad Mironet: nic jsem tam nikdy nekoupil...
    Napada Vas kam jinam posilat lidi si notebook prohlednout pred koupi? Posilam je do toho jejich showroomu a zatim vzdy nasli co chteli, ale vsichni byly tak nejak zklamani velikosti - poctem noteboooku.
    Osobne jsem tam nebyl zatim...

ad: Alza - zatim jsem nemusel nic reklamovat nastesti - kupuji tam jen v nouzi ke konci roku, kdyz uz jinde neni skladem a pak obcas maji zajimave akce...
    ...ale tedy osobne nebrat ;)

ad: Czc - mam to z ruky a tedy par reklamaci jsem tam uz resil a treba jedna deska byla na trikrat a vzdy jeste horsi, ale nakonec penize na ucet...
    nakupovat mne tam nebavi, ale reklamace jdou...

ad: Softcom - rostou a s nima i jejich ceny - byt jsou ochoti je upravit, ale obcas uz nemaji kam. Stary Eshop je peklo, ale s lety praxe to jde pouzivat, novy je peklo zas v jinem smeru ;)
    Kazdopadne je mam rad a doufam ze mi vydrzi...

A par navic:

Netfox: mate nejake zkusenosti? Ja u nich obcas neco vezmu - posledni dobou maji prijemne ceny (delal jsem v posledni dobe nekolik porovnani nabidek z eshopu Prazskych - alza, czc, mironet, netfox, sc, xcomputer a na neco i dalsi). Nicmenen stale pusobi dost garazove i po prestehovani na Zizkov (predtim to bylo jeste garazovejsi).
    Nicmene reklamace zatim zadne...

i4wifi: Na wifi pro mne cesta nejmensiho odporu, ikdyz jak se prestehovali tak mi nakupovani dost stizili... Jeden cas blbli s rocni zarucni lhutou, ale to uz si rozmysleli...
    Reklamace zatim vymenou i z bazaru...

Agen: Pro pobaveni taky v nouzi ke konci roku par nakupu a nastesti zatim zadna reklamace - jsem zvedav jak funguji ty u Mironetu, kdyz to prevzali tak divne jako ze nejdriv jen na vyzadani a pak mi stejne prisel mail na kazdy i mrtvy ucet...
    Kazdopadne po konkurzu nekdo koupil domenu a zacal s jinym shopem ;)
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    KRUPAN:
    .. pokavad je to telefon kupovany na firmu, tak potom je to skutecne tva povinnost, neni-li zastoupeni znacky domluveno s distributorama jinak (nebejva)

.. pokavad je to koupeny na cloveka ( :-) ) tak ti to musi prevzit do reklamace ..

.. reklamace telefonu jsou hodne problematicke obecne .. je v tom spiny jaxfin .. nejhorsi je, ze do protokolu se bezne pise ze reklamace byla vyrizena za 3 dny a pritom na to clovek ceka 25 dnu .. (coz ti zkracuje reklamacni dobu) .. pri 4. reklamaci je to cca 20x4 dnu = 80 dnu !!! ..
    KRUPAN
    KRUPAN --- ---
    zkušenost alza: reklamoval jsem telefon a ty kokoti mi řekli, že JÁ SÁM si ho mám odvézt do servisního střediska!!! na vlastní náklady, ztratim svůj čas....takže alza NE :)
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    ad mironet: pristup a servis dobry (dle zkusenosti), nekdy skladem to co jinde do 3 dnu (to je nahodnej jev - u firem se prekrivajici, ale to je jedinej duvod proc ho nekdy pouziju), ovsem cena (nevim jak uplne aktualne) byla vzdycky spatna

ad alza: uplne nejvic napicu shop, drahej a jako kdyz tam jedu pro chladic na CPU (pohoda), ale reklamace brutalni, brutalni .. jako to sou infarktovy vecicky :-( ..navic pred uzaverkou roku treba dodaj jine zbozi, i kdyz tvrdi ze ne apod. .. fakt kotel, tohle je fakt ultra koncentrovane zlo (ale verim ze prodej ACER NBs pro BFUcka sype dobre :-) )

ad czc.cz: super IMO, parkrat se jakoze pokouseli nevratit plnou palbu po 30dni+reklamacni doby s kecama jakoze vraci aktualni cenu apod., ale to si clovek musi stat za svym a po 15 minutach dostane sva prava

ad softcom.cz: muj nejoblibenejsi shop - ceny dobry, kdyz nejsou napisu e-mail s odkazem na czc.cz ze chci takovou a takovou (realne pozadavky, zadna dmnc) a dostanu ji :-) .. obcas mirne problemy s reklamaci (mensi nez jinde), ale majit totalne shitozni e-shop .. to je fakt dobry tak na rok 2002

co me sere v CR:
    takove to domaci srani pri reklamacich c.4 nebo u 30+dnu se snazi (jako vetsina firem) bud cloveku vnutit neco jineho (jiny vyrobek), nebo balamuti s vracenim soucasne hodnoty apod. - proste typickej shit na ktery clovek nesmi pristoupit, jako klidne se ztrapnit, delat curaka a rvat na ne, ale neustoupit .. kdyz stupnujete agresi, vetsinou s vecma do 30kkc ustoupi
    NELDE
    NELDE --- ---
    N0NECZ: Nepřijde mi, že by byli dražší. A mám super zkušenost s reklamací u nich. Včetně toho, že tam mají otevřeno o víkendě. Skončilo to náhradou zboží za jiné a protože to jiné bylo včetně USB nabíječky (původní nikoli). Mohl jsem vrátit i tu nabíječku, co jsem k tomu koupil navíc. Ale chce to na centrálu - doprava na Jižák jim trvala strašně dlouho.
    SUCZKER
    SUCZKER --- ---
    Poslední dobou mironet - ceny dobrý / otvíračka slušná, líbí se mi jejich systém filtrovacích kritérií na webu, líbí se mi, že ten systém si pamatuje obsah přes noc...
    N0NECZ
    N0NECZ --- ---
    MCKIDNEY: Ok. To by se dalo zvládnout. Dík.
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    Zmenšete prosím záhlaví, nevejde se do 1024, je to velmi otravné.
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    N0NECZ: Se studenskou slevu jsou z 90% nejlevnější. Bez ní je to většinou rozdíl +-50,-
    N0NECZ
    N0NECZ --- ---
    SUCZKER:
    MUCHI:
    V Mironetu jsem byl naposled tak před 5 rokama. Bejvalo, že tam maj všechno dražší, než kdekoliv jinde. Nesleduju ho, tak jestli máte nějaký poznatky jak je to tam s cenama teď?
    MUCHI
    MUCHI --- ---
    SUCZKER: jj, taky se přidávám s Mironetem sem zatim neměl problém....
    SUCZKER
    SUCZKER --- ---
    MCKIDNEY: Mironet poslední dobou dobrej..., přidávam se...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam