PALEONTOLOG: Počkej, z žádnýho černobílýho vnímání jsem tě neobvinila. Mám docela dobrou paměť a myslím že nejen tady, ale nikdy nikde.
Jsem naprosto pro držet se faktů, potom ale prosím reaguj na to, co bylo řečeno :)
Za použití tří slov, která zde zřejmě představovala příliš osobní terminologii, už jsem se omluvila :) Ale vlastně je klidně taky můžu rozvést. Podle mě je vesmír vědomej, a to myslím silou, která ho stvořila, tedy vlastně vesmír jako takovej, kterého jsme všichni součástí. Mám takovej pocit, že rozhodně neexistují důkazy PROTI takové možnosti, a naopak všelijaké populárně vědecké články naznačují, že vědomí by opravdu mohlo být základem existence (pokud se mýlím, a máš na základě svého vědeckého přehledu přesnější informace, oprav mě, ráda se něco dozvím:)
A jinak, děkuji za pěkné a obohacující shrnutí filosofie Starého a Nového Zákona, opravdu o tom nemám takovej přehled, abych to dokázala takhle definovat, a je to velmi užitečnej střípek vědění... Mám pocit, že bych si Starej zákon měla přečíst, právě kvůli zájmu o emzácký teorie a tak :), ale po pravdě, nemám na to moc žaludek, cítím velice podobnou automatickou averzi k tomu náboženství, která patrně vedla vás taky k těm reakcím na slovo Ježíš (jen pro tu osobu, a vůbec lidi, co z toho udělali něco dobrýho, mám výjimku:)
A teda, z toho, co říkáš, jasně vyplývá, že to nejspíš opravdu psali velice různí lidé :), jsou to dost protichůdné filosofie, a proto mě nepřekvapuje, že teoretický původce Nového udělal něco, co nejde dohromady s image teoretického původce Starého ;-D