PALEONTOLOG: Vy kdo přesně ?
Připadá mi, že máš vytvořenou nějakou škatulku, do které patří více lidí, kteří se s tebou neshodnou v nějakých základních názorech, a pak opomíjíš, že jsou to různí lidé, s různými, a potenciálně protichůdnými názory a filosofiemi.
Tak například to o černobílých názorech ti zřejmě řekl někdo jiný (nepoužívám tuto frázi, nemám ji ráda), a tím, že jsem zmínila Ježíše, jsi začal hned předpokládat, že si to myslím taky ;-)
S_O_V_A: Ale vždyť ji neberu vážně... :) Ale abychom zůstali u tématu, přijde mi zvláštní, že tolik těchhletěch mytologických příběhů hovoří o bytostech nadaných "nadpřirozenými silami", které z dnešního pohledu působí spíše technologicky než nadpřirozeně.
PALEONTOLOG: Už jen vstupní údaje od tebe, a z Biblických příběhů, které jsem četla už jako dítě, podle mě stačí na utvoření názoru, že pokud by ten Bůh existoval, nebyl by moc osvícenej a měl by docela sklony k násilí. Oko za oko, které zahrnuje vyhlazování měst nějakých "zlých" mi přide fakt primitivní.
V době, kdy jsem byla malá a měla spoustu času, mě hodně bavily všechny možné báje různých národů, kde různí bohové tropí ledacos. Ten starozákonní se mi zapsal jako nejdivnější. Ale nedivila bych se, kdybí víc z nich existovalo a byli to emzáci ;-DDD Nějak si neumím představit, že by si předtechničtí lidé všechny ty jevy prostě vymysleli......dává mi víc smyslu, že se jejich předkové opravdu setkali s něčím, co se jim zapsalo tak hluboce, že si příběhy o tom pak po generace předávali.