• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKEUFO
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    TLUSTEI: tak reklo se, ze se tu nebudem vzajemne vysmivat. bydkuv trandak z rosewellu je pomerne obecne epic lol, ale vic nez prosta negace nepadla. kor svancuv navrh je pomerne tezko falsovatelnej. i to startujici svetylko z jeruzalema se ukazalo jako fake.
    TLUSTEI
    TLUSTEI --- ---
    SVANC: Nebo by skončili dřív, než by řekli borůvkovej koláč, jako JFK.
    TLUSTEI
    TLUSTEI --- ---
    SVANC: :D Promiň, ale tohle vážně? Tohle by pro tebe byl důkaz? Nemohl jsem si odpustit lehkou parafrázi, moc mě to pobavilo.
    SVANCOVA verze důkazu existence ETs: "Dokud nebude natočen evidentně mimozemský objekt (dle jakých měřítek?) a to z několika různých kamer (pokud možno HD?) a s běžným provozem na pozadí (ranní špička, může být, Sire?), aby byla videa snáz analyzovatelná, a ta videa nebudou publikována dostatečně rychle, pak nehodlám z Olympu sestoupit, jelikož je to jistě podvrh." ... Mno, tak jo. ;)
    SVANC
    SVANC --- ---
    TLUSTEI: Imho to podstatné je. Už jsem ti prve psal v souvislosti s politiky o absenci dlouhodobých plánů a o okamžitém zisku. Je zarážející, že za ty desítky let v X vládách, které o emzácích mají údajně vědět, nikdo nepodlehl pokušení na tom vydělat okamžité politické body. Tím spíš, že takový pokus by nepochybně byl velmi úspěšný, daný politik by se stal prvním, kdo "přinesl lidem pravdu", a navíc by vytvořil pocit ohrožení, což jako lopata na politické body funguje skvěle - současná ČR je toho důkazem.
    TLUSTEI
    TLUSTEI --- ---
    SVANC: V podstatě s tebou souhlasím. "Mnohem jednodušší je vysvětlení, že se obával nesmyslného a nebezpečného šíření zbraní i v kosmu a předpokládal (mylně, mimochodem), že falešnou záminkou pro jejich instalaci budou emzáci." ... Ano. Článek tvrdí, že jednou z posledních karet použitých jako záminka k instalaci zbraní do vesmíru bude fake ET útok. Taky tam tvrdí, že ty zbraně daj do vesmíru mnohem dřív. K něčemu takovýmu samozřejmě nepotřebujou souhlas veřejnosti, ale fake ET útok je dostatečně silná páka na to, pak někdy v budoucnu veřejnost získat na svoji stranu a vesmírné zbrojení podpořit.
    Nešlo o to předložit důkaz o existenci ETs (to, jak už jsme si řekli, touto formou nejde), šlo o to nazančit, že ETs (ať už tady podle tebe jsou nebo ne) můžou vládnoucí elity (ne ti pánové v oblecích z tv obrazovek) jako páku na stádo použít. Že jí zatím nepoužili není podstatné.
    SVANC
    SVANC --- ---
    A jinak tedy představa, že by se představitel civilizace schopné překonávat mezihvězdné vzdálenosti musel bát bližšího kontaktu, protože bychom mu mohli ublížit, mi připadá hodně úsměvná.
    SVANC
    SVANC --- ---
    JAMILLOS: Co je důkaz, se před pár hodinami ptal Tlustei a rovnou jsem mu posílal odkaz na post, kde jsem jednu z možností popisoval už před lety: [ SVANC @ UFO ]
    Miliony fotek a videí, ale ani jedno, které tomuto zadání odpovídá, navzdory milionům kamer jenom v Anglii... To jako vážně?

    A za používání lidské logiky (jinou bohužel nemám) se omlouvám, už jsem z tvého příspěvku pochopil, že je potřeba se jí vzdát, stejně jako kritického myšlení (respektive, jak říká Tlustei, podrobit své kritické myšlení kritickému myšlení - tedy "srdcem pochopit", že člověk musí věřit i tomu, o čem mu původní kritické myšlení říká, že to je blbost :D ).
    JAMILLOS
    JAMILLOS --- ---
    To je neuvěřitelný, pořád s tím vaším důkazem. Za prvý, tohle ani žádný jiný auditko tu není od toho, aby tu někdo někoho o něčem přesvědčoval nebo za něj dělal domácí úkoly. Je to komplexní a informací je k dispozici dost.

    Za druhý, žádnej důkaz už dneska nemá váhu. Buď je daný video (fotka) moc mizerný, a tudíž je to nějaký světlo z aut, anebo je to zase moc dobrý na to, aby to byla pravda, takže je to automaticky podvod. V dnešním světě photoshopů a CGI se dá shodit naprosto cokoli, i kdyby tady byl jeden reál na deset fejků.
    Co jinýho je teda důkaz? Haldy svědectví vojenskejch pilotů apod. dostupnejch na netu? Dokumenty ze stránek FBI dokládající, že se tím vlády už 50 let – přes jejich tvrzení o opaku – zabývají, a tudíž nám vlastně celou dobu lhaly? Svědectví bejvalejch kosmonautů?
    Ne, všechno to jsou roje komárů a meteorologický balóny, a to i ve vesmíru...

    A do třetice, proč by pořád mělo docházet k nějakýmu oficiálnímu, otevřenýmu kontaktu? Arogance člověka mě fakt nikdy nepřestane udivovat. Nastavili jste někdy našemu světu zrcadlo? Proč proboha by s náma měla nějaká vyspělá civilizace navazovat oficiální kontakt, kromě nějakýho pozorování z dálky? Vždyť my jsme – i v 21. století, a vlastně zejména v 21. století – nebezpečný i sami sobě! Proč by sem pak někdo hromadně lítal? Vy byste snad vzali delegáty a šli za šéfem do vesnice domorodců, kterou jste předtím pozorovali rok dalekohledama, s vědomím, že by vás vzhledem k tomu, co se tam dělo v minulosti a děje v současnosti, klidně při první příležitosti mohli stáhnout z kůže?

    Ty pseudo-argumenty jsou už fakt otřepaný, je to pořád dokola. Navíc, všechno neustále posuzujete zarytě lidskou logikou, bez jakýhokoli použití fantazie, ale v takovýhle jasný věci si zase jedna a jedna dohromady nedáte...
    A vyprošoval bych si chytání za slovo a černobílou argumentaci plnou extrémů. Díky.
    SVANC
    SVANC --- ---
    TLUSTEI: Já vidím jen další osobu přesvědčenou o emzácích, která vidí věci tak, jak je vidět chce. Ta paní se ním stýkala několik let, snad si byli i docela blízcí a přesto jí neřekl nic konkrétního, všechno, co čtu, jsou jen tlachy typu: "The way he said it to me, there was no doubt in my mind that he knew something that he was too afraid to talk about." Přitom na jiném místě píše: "When Von Braun was dying in front of me". Čili věděl o emzácích, ale ani na smrtelný posteli nenašel odvahu o nich říci někomu blízkému, pro koho by ta informace byla důležitá??? Jasně, to dává smysl... :D
    Mnohem jednodušší je vysvětlení, že se obával nesmyslného a nebezpečného šíření zbraní i v kosmu a předpokládal (mylně, mimochodem), že falešnou záminkou pro jejich instalaci budou emzáci.
    TLUSTEI
    TLUSTEI --- ---
    SVANC: Zkus si přečíst ten článek celý, nejen ten kousek, který jsem sem dával, abys pochopil kontext, ve kterém je článek napsaný. Tedy jestli si troufáš... .)
    SVANC
    SVANC --- ---
    TLUSTEI: Ten jazykový rozbor jsi tam dal kvůli tomu slovu "pitomost"? Vážně jsi myslel, že to má být překlad? :D
    Tak hlavně, že ty nejlogičtější významy (v daném kontextu) napíšeš malými písmeny a ty, které ti lépe vyhovují, velkými :D.
    Spíše jsem zvědav, co odpoví BYDK...
    TLUSTEI
    TLUSTEI --- ---
    Catalog of military, airliner and private pilots` sightings. 1916 - 2000 (1300 cases).


    TLUSTEI
    TLUSTEI --- ---
    SVANC: funny - legrační, zábavný, komický, ZVLÁŠTNÍ, PODIVNÝ, NEZVYKLÝ. Omlouvám se, nějak automaticky počítám s tím, že vědec tvého kalibru, bude mít pokročilou znalost angličtiny.

    PALEONTOLOG: "Zakletá planeta"? Co to? :)) (otázka je řečnická) Ale jinak jsme opět u toho, "jistotu", kterou bys možná tak rád, ti konec konců nedá nic jiného, než osobní zkušenost. Svědectví z druhé ruky, ať už jsou ti svědci sebedůvěryhodnější, ti nikdy stačit nebudou. Taková svědectví stačí jen na otevření se té možnosti, jakési názorové zflexibilnění, víc pro tebe průzkum udělat nemůže, jistotu ti nedají. ... Pokud s tím souhlasíš nemá dál cenu navštěvovat fóra o ufo.

    Ale abych jen neplácal:
    Radar Cases - UFO Evidence
    Radar Cases - UFO Evidence
    http://www.ufoevidence.org/topics/radarcases.htm
    KALIPH
    KALIPH --- ---
    Já osobně jsem rád, že už za mnou nelétají.

    Kdo je neviděl a s kým nekomunikovali, ten je vidět neměl a komunikovat s ním nechtěli. Tak prosté to je.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    TLUSTEI: pokud bereš jako důkaz, že přistáli a popovídali si s pár lidma o tom, jak je planeta zakletá, a pak zase odlítli, tak to pro mě osobně moc velkou hodnotu nemá. vlastně to nemá hodnotu obecně žádnou. pokud přistanou, zakempí a pokecají s poněkud větším počtem lidí, bude to trochu jiná káva.
    já osobně netvrdím, a to si všimni od začátku našeho rozhovoru, že nikdy nikoho nemohli navštívit. já tvrdím, že to není natolik přesvědčivé, aby to hraničilo s jistotou. na to je důkazů prostě příliš málo. proto si nechávám otázku otevřenou. pokud vidím nějaký materiály, radši o nich pochybuju než abych jim rovnou věřil. ty, a tobě podobní, tomu radši věříze než abyste o tom pochybovali. co na to říct?
    SVANC
    SVANC --- ---
    TLUSTEI: "vyselektujete si jen to, co odpovídá vašemu způsobu vidění světa" a pak tvrdíš, že ten Braunův komentář se v daném kontextu nevztahuje k existenci emzáků jako takové ale jen k hrozbě :D. V kontextu těch hrozeb přitom byla i věta: "And the funniest one of all was what he called aliens, extraterrestrials. That would be the final scare." Prostě mu to připadalo jako pitomost, tečka.

    Jinak ty řeči o uzavřených myslích už jsou fakt otravné. Ufony podle tebe viděl nespočet lidí, desítky let o tom ví bůhvíkolik vlád, každou chvíli se někde proletí, lidi je fotí, ale za celé ty desítky let neexistuje jediný opravdu nezvratný důkaz, což je mimořádně nezvyklé, opět připomenu Gaussovo rozložení jevů. Navíc bylo-li možné ufony sledovat už někdy v 50. letech s tehdejší technikou, musely by s tou současnou padat jednoznačné důkazy jako na běžícím pásu - podívej se např., jak vypadaly astrofotky z velkých profesionálních hvězdáren tehdy a jak vypadají fotky ryzích amatérů dnes - ta kvalita je zcela nesouměřitelná.

    A že se bavíme o jednotlivostech a zpochybňujeme je? Pochopitelně, vždyť na těch jednotlivostech lidé jako ty svou víru staví.
    TLUSTEI
    TLUSTEI --- ---
    PALEONTOLOG: Jak to myslíš? Že ti ETs (tobě osobně) přistanou za barákem na zahradě a budou si s tebou chtít povídat? Protože zdokumentovaných svědectví (o přistání a komunikaci, včetně radarových záznamů) je dost, ale to ti (vám) nebude nikdy stačit. ... Ptal jsem se jasně, "v kontextu internetové diskuze", protože to je to, co tady máme, s tím lze pracovat, nic jiného ti tady poskytnout nemůžeme.

    PALEONTOLOG: SVANC: Neberete v úvahu kontext pánové, ten je stěžejní. Braunův komentář o lži, se vztahuje k útokům ze strany ETs, nikoli k jejich existenci jako takové.

    Je vidět, že ať vám člověk předloží cokoli, vyselektujete si jen to, co odpovídá vašemu způsobu vidění světa, případně dané informace ohnete tak, abyste je mohli zesměšnit nebo vyvrátit. Já to chápu, připustit, že se pletete byť i jen v jedné věci vázané na UFO by znamenalo připustit, že se možná pletete i v dalších a "toho bohdá nebude!", protože vy se přece nepletete a ostatní halucinují, případně vnímají realitu pomýleně.

    Mysl zavřená, přesvědčení skálopevně zakořeněná, diskuze bezpředmětná. Co už s váma...
    SVANC
    SVANC --- ---
    BYDK: Chápu to správně tak, že jsi spal, děda tě vzbudil, aby ses šel podívat na UFO a pak jsi ho viděl? Co bylo dál, zase jsi si šel lehnout?
    BYDK
    BYDK --- ---
    SVANC: +20lidi ten vecer k tomu. Pamatuji si, ze byla oslava. Vsichni na to koukali jako puk, cely 5-10minut. Ufiko jak vysite i s okenky na obloze velikosti mesice. A kdyz ses jich na to zeptal za par let, nikdo si nic nepamatuje. Nikdo si nic pamatovat nechce. Jen muj ded, ktery me vzbudil to nezaprel. Taky muzes rici, ze se jedna o skupinovou halucinaci. Vsechno je mozne, ale pak bys mel vedet, jestli nahodou nemas halucinaci i o tom svem vlastnim zivote. Jestli nahodou neni fiktivni. Pokud sem chodis, myslis ze vsichni co maji zkusenost z Ufo jsou pohadkari? Ze si to tu kazdy vymysli? Co bychom z toho asi meli. To vis, ze se tu doctes i plno pitomosti. Ale vlastni zkusenost nikdo nenahradi. A tu se tu take snazime sdilet, ale je to tezke, kdyz to kazdy muze nejak zesmesnit, ci znevazit. Ja jsem za tyhle zazitky stastny, protoze vim. A nemusim pochybovat. A s tim patentem a veci okolo, to uz je spise zalezitosti dedukce a na to prislo nezavisle vicero lidi. Nikde se o tom myslim ani nedoctes.
    SVANC
    SVANC --- ---
    BYDK: Pokud jsi pozorně četl můj post, tak moc nechápu, proč se rozčiluješ, jako bych tě obviňoval z užívání nějakých látek. Jedenáct let ti bylo, říkáš... Tedy začátek puberty, období velkých hormonálních změn a všeho co s tím souvisí. U někoho se to může projevovat tak, u jiného jinak a u někoho třeba i mimořádně živými snovými zážitky, které jsou pokládány za reálné. Myslím, že nějaké takové případy byly i popsány. Jejich společným jmenovatelem nejspíš bude, že dotyčný odmítá uvěřit, že by se nemuselo jednat o realitu.
    A o jedné věci opravdu nemá smysl diskutovat - jakýkoli subjektivní zážitek už ze své podstaty prostě nemůže být objektivním důkazem, snad není tak těžké tohle pochopit...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam