• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TRUCEI:\truce\notes | | Le'Olam, Ever!
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    OVERDRIVE: joooo, toto je hodne presne:

    Pokud vim, nemam primarne treba sadu strachu, ne nejakych socialnich nebo tak. K tomu jsem se v predeslem textu vlastne zapomel vratit.
    Musim rict, ze jak se stavam zpovednikem pratel A PREDEVSIM pritelkyn, tak krome HATE ve me roste take RAGE. Mam dojem, ze je proste standardem potlacovat.
    Cim stastnejsi, cim uvedomelejsi, tim vic podtrhni nohy. V mnoha zenach tohle pestuji uz jejich otcove, pak jejich muzi, a pak rodi vlastni deti ktere v sobe nesou strachy a neurozy. Videl jsem to uz tisickrat.


    noa ted jsi predstav ze jsi vyrostl v tomto, postupne si uvidel, ze patriarchalni struktury ktere te zotrocuji ale nejsou nekde venku, lec davno je mas internalizovane a NEMUZES PROTI TOMU NIC. jako kretenka se stale trapis, tak jak te to naucili.


    To je Mein Kampf. Tohle znicit, ne osvitit. Jak pises, tohle by me sameho sralo, ale aspon posvitit do oka baterkou.


    cili celej zivot koumas jak sam nad sebou agresivne zvitezit, jak to znicit, jenze tim se cimdalvic stavas tu 'maskulinni'(dejme tomu) strukturou, takze ji vlastne posilujes !!!!

    MDMA a tak to na chvili dat pryc, litas si svobodne, jenze to neni trvale reseni...

    toz se mi nediv jak jsem proste strasne vyndana z toho, co dela ta meditace

    Tohle znicit, ne osvitit.

    Podle mych dosavadnich vyzkumu to totiz nijak znicit nelze. Lze na to jen svitit a pripadne se tomu vysmat do tvare: You don't exist go away. Obsahy mysli jsou PRAZDNY, ale stejne zprostredkovavaji funkci. Je to zahada. Nevim co svym pritelkynim v pekle rikas, jestli "si blba" nebo "proste uz ty jeho hry nehraj" lec vetsinou clovek proste neni tak silny, resp. to proste zavisi na tom software v hlave. Ja jsem se mysli z toho nikdy nedokazala vyhrabat. Az teprve kdyz jsem zacala videt povahu toho vseho. Nestaci si to precist v knize, je to potreba zacit fakt videt... jak ten sen.

    ad vetrne mlyny - aby lidi nemeli strach. Jo jo a to je ten odstavec K CEMU TU JSME ;)

    v budhismu je info, ze cim jsi probuzenejsi, osvobozenejsi tim vic ti automaticky nastupuje jakysi energeticky drajv zprostredkovat to dalsim lidem. Ta slavna tak casto blbe chapana compassion. Zrejme je to hardwired neco... vidis potencial tech lidi a cuka s tebou kdyz rozumis tomu jak si zbytecne ublizuji a nemaji volbu si vybrat zda to chteji delat pro umeleckou inspiraci ;) ale proste jejich zkurvene windows jim jeste vykladaji ze je to pro ne dobra vec... jsou na tripu a rezou se ziletkou do voka.

    pravdepodobne je to skutecne marny boj. no a co. vsak mame casu dost nez tento vesmir zkolabuje








    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    INK_FLO: nic noveho se neobjevilo popravde. pokud jde o Truce, tak ona se VZDY vymezuje. To je dobre si uvedomit a nesnazit se to za kazdou cenu zmenit. Spis sledovat co se s toho stava casem me vzdy bavilo.



    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    OVERDRIVE: mě připadá, že jsi sem tu dualitu zavedl hlavně ty s truce, což může být samozřejmě můj velký omyl :-)...prostě mě jen pobavilo to mé zdání, že když se konkrétně tady v tom vašem světě objeví něco "jiného", tak se začnete celkem agresivně (hlavně Truce teda) vymezovat, bránit a hnát do extrémů abyste ukázali, že "my to máme jinak!" (např. [ TRUCE @ I:\truce\notes | | inperfect bastard, lovable creature ] nebo [ OVERDRIVE @ I:\truce\notes | | inperfect bastard, lovable creature ]

    ale tak chápu, že to bylo způsobeno tím, že se tu asi omylem dostalo určité téma, které sem nepatří. Takže kámen spadl do vody, udělal pár vln, ale teď už je na dně, takže hladina se může vrátit do svého původního stavu a být spokojená :-)...teda vlastně omlouvám se - nespokojená, rozervaná, hledající, hlídající, bojující, blijící, nasraná, připosraná, horoucí, rozbředlá, pařící, pářící, spící, tvrdá, hrdá, nesmlouvavá, břítká, řídká, pronikající, zanikající, rozpadající, milující, závistivá, matoucí, vítězící, zapomínající, chybující, těkající, tikající, hovořící, přemýšlející, cítící atd. atd.
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    OVERDRIVE: Cryptonomicon jsem četla, Rtuť čtu, právě teď :),soupeří o moji pozornost s nyxem, vyhrává ;)))

    Akorát netuším, proč bych si to "neměla plést se světem".
    Jednak to je o svě o světě. Velmi realisticky. Milión postřehů a informací.
    A zadruhé, reálnej život,jak ho znám, je tomu velice podobnej. Ne reáliema, ty jsou jiné, přiměřeně době a kontextu. Ale principy jsou úplně stejné.
    URZA
    URZA --- ---
    OVERDRIVE: co to meles? ty nevis ze lidi se deli na slunickovy a ty-v-kokonech? to teda mazej zpatky na prednasky

    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    mate stesti, ze mi uz dnes dosla 2. baterka v notebooku a uz dalsi nemam... tak dobrou noc
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    stejne se jednou bude muj pes menovat Gnoze.
    A vubec, prectete si uz konecne Cryptonomicon, Rtut. zasnete se a otrepte nad 3 stygmaty palmera Eldridge. Ujede si na zdanlive plochych a malichernych popise Hemingwayovych a dorazte se pred spanim Perlickami na dne od Hrabala.
    A pak si to neplette se svetem i kdyz ja bych si sakra pral, aby se muj svet podobal detektivkam Raimonda Chandlera. Bylo by to tak poeticke, tak proste, a bolelo by to jen kdyz bych musel hajit cest damy, z ktere by se nakonec vyklubala zradna defka ;]
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    tyvole kerej kokot sem zaved dualitu, jaky slunickari jaky ema. nikoho takovyho veskrze nepotkavam. mam dojem, ze jsou lide, kteri jsou pokrytecti, uprimni, veseli, smutni, zahloubani, zakompexovani, rozcarovani, rozespali, unaveni, dobre vysukani, pracoviti, usmevavi, chodici po ulici bezmyslenkoviti, premyslejici nad barvami a zvuky, lide zakopavajici o cizi psi, kdyz jsou zrovna zaposlouchani do hudby sfer, lidi trpici silenstvim, lidi zamilovani, lidi o pozornost prosici, lidi o nepozornost prosici, lidi hrajici si s detaily, lide prehlizejici celky a lide, ktery proste jen nekam jdou a nic si z toho nedelaji.
    zadnej slunickar a kytickar versus sebedestruktivni emar.
    to sou sracky a keci v kleci zprominutim: URZA & ING_FLU
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    YMLADRIS: souhlasim se soudcem v plnem rozsahu obzaloby, ac na svou obhajobu jsem nucen podotknout, ze vas nenavidim vsechny stejne, at uz jste koleckovi bruslari a manazeri, nebo jen itrospektivni zenovi budhisti.
    nedokazu k tomu vic rict, mozna by me doladil pan Sartre a jeho Zed nebo Hnus. Mozna pan Kavka a jeho Popis jednoho zapasu. Mozna Egon Hostovsky.
    Zase. Ja se nelakuju sebou samim. Proste jsem a treba nekonecne nenavidim sam sebe, kdyz mi zastupuje cestu ma banalita, kdyz ji vsak nemam, zjistuji, ze ma sensualita a schopnost uchopovani je tak vyrazna, ze musim pryc, jinak bych shorel sam ve sve hlave. Naucil jsem se vnimat se v cyklech a krivkach, ktere, mozna prilis drogove, muzu oznacit za hyperbolicke, parabolicke a v dlouhe perspektive fraktalne sebepodobne. Nekdy neco hledam, jindy ne. Nekdy mam dojem, ze veci chapu, jsem uprimny a stastny, jindy sam se sebou bojuju valky o nejmensi kousky lidskosti.
    Pokud vim, nemam primarne treba sadu strachu, ne nejakych socialnich nebo tak. K tomu jsem se v predeslem textu vlastne zapomel vratit.
    Musim rict, ze jak se stavam zpovednikem pratel A PREDEVSIM pritelkyn, tak krome HATE ve me roste take RAGE. Mam dojem, ze je proste standardem potlacovat.
    Cim stastnejsi, cim uvedomelejsi, tim vic podtrhni nohy. V mnoha zenach tohle pestuji uz jejich otcove, pak jejich muzi, a pak rodi vlastni deti ktere v sobe nesou strachy a neurozy. Videl jsem to uz tisickrat.
    To je Mein Kampf. Tohle znicit, ne osvitit. Jak pises, tohle by me sameho sralo, ale aspon posvitit do oka baterkou.
    Tady citim svou nedostatecnost a malost. Vetrne mlyny. Vlastne bych chtel, aby lidi nemely strachy.
    Vlastne proto jsem pouzil koleckove bruslare. Oni ziji jinak, nez ja kdy dokazu, ac jsem to zkousel. Tak proste nemuzu. Nemuzu treba cilevedome za karierou, kdyz me to nezajima, nebo bych musel poslapat jine. Ale zas po sobe nenecham slapat. A to oni si vyrabi vlastni bolesti. nechapou ze firmy nemusi rust, kdyz uz funguji. jsou to vsechno sportovci, pro ktere mene jak prvni misto znamena prohru. tim ja opovrhuji, je to tak cerne nebo bile. dobehnul jsem prvni, jsem nejlepsi. to ze jsem po ceste odflaknul zenu, dite, lidskost, umeni, moudrost, vzdelani. kurva nevadi. jsem prvni. mam nejvic penez, nejheci devku a drahej chlas a karu. a v techhle autech jezdej bezdomovci.
    tohle je ne HATE ale RAGE. a existuji techniky, od meditace [kterou sam provozuju a to nejednim zpusobem] az po drogy a tvorivou cinost, ktere me uvolnuji. nejsou to techniky cile ani zameru. proste to funguje.
    ale jak rikam, souhlasim defacto s obzalobou v celem jejim rozsahu.
    jsem slameny vdovec, jdu onanovat.
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    TRUCE: myslíš, že existujou nějací lidi, co nemají stín ?;)

    existujou lidi, co ho popírají. ti mají docela problém.

    ale taky je možný,že si tu představu "nemá stín" projektuješ na lidi, kteří takoví vůbec nejsou, jen se prostě jejich stín projevuje jinak, než tvůj....
    stínovej materiál se může skrývat třeba zrovna za něčí nadměrnou touhou "komunikovat s každým"....

    INK_FLO: ;-D nebylo to úplně doslova na inkfloa,spíš obecně, i když ano, vzala jsem to o něco vážněji,než jsi to zjevně myslel, někdy ty humory a ironie prostě neumím ;)

    YMLADRIS: tohle je úplně super :)...t
    TRUCE
    TRUCE --- ---
    nezajima me to.
    a mam z toho asi stejnou koprivku jako z cehokoliv ostatniho, co me nezajima.
    proste o tom nechci nic vedet, zere to muj procesorovej cas.

    dodatek.
    TRUCE
    TRUCE --- ---
    "I believe we oughtn't be afraid to speak of death anymore than we ought to be afraid to speak the act of love.
    We live our lives in terror of sex and death, and yet those things are so central to our being."

    -Clive Barker-
    TRUCE
    TRUCE --- ---
    URZA: vis proc me serou? protoze s nimi nedokazu komunikovat.
    oni nemaji stin.
    a chtej se mnou komunikovat. teda vice mene s kazdym...to odsuzuju.

    jako ne jednotlive, to uz ne vetsinou.

    bavi me hledajici, bavi me determinovani lidi, ti co neco chcou.
    dejme tomu ze se slunickaru bojim. ale je jedno kde ta emoce vznika. tohle je generalizace. nestydim se za ni.

    a nemam 'to obdobi' jak jsi popsal, co s tim hergot vsichni mate? :D
    URZA
    URZA --- ---
    Hele Truce, me tak napadlo :) kdyz jsi ted v obdobi ze vsichni ti pozitivni a slunickovi lidi te strasne serou a pripada ti to takove ploche.. a zaroven pises ze sebedestrukce je dulezita soucast tveho pohledu na svet a tve individiality.. co tak se zacit sebedestruovat tim, ze se zacnes slunickovatet a pozitivnet? :)) to by pro tebe bylo vetsi utrpeni nez treba nejaky fyzicky ublizovani si (ktery si ve skutecnosti dokazes uzit), ne? :)
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    CONTINUITY: kdybych byl tebou a myslel si, že se ink flo skutečně vymezuje/vnímá účastníky této diskuze v rámci těchto dvou klišoidních otřepaných protipólů, tak bych se tomu asi jen zasmál :-))
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    OVERDRIVE: ve spouste souhlasim, ano. Nelakovat. ja jak jsem mela rozvinutou tu skepsi, relativizaci, boreni babovicek atd. jsem v zasade velmi mnoho let postupovala takto: citis v sobe potencial, ale zaroven si branis za tim jit. ostatni to (mozna?? vetsina to nereflektuje a nechape o cem mluvim) resi tim, ze nasleduji nejakou cestu. ale zpravidla mi pripadalo ze provadeji cemu rikas lakovani - nejak si pripojenim k nejakemu egregoru dostatecne usazenemu na hodnotovem zebricku vylepsuji svoji identitu (jsem umelec, jsem budhista, jsem fetak, jsem ...). ne ze bych to nedelala tez, ale "reseni" mi to nedalo, neb individualismus. v zasade mne sere podridit se strukture.

    plne souhlasim ze meditace muze misto probouzeni fungovat jako uspavani. zejmena nektery formy meditace proste vyrabi netusene formy slasti jako na bezicim pasu. ale to je v poradku; kazdy ma pravo se svym casem nalozit jak chce; informace jsou dostupny, ramcove se vi co co dela. nekde nize jsi psal jak zvracis z IT manageru na bruslich. toz to ja zas ne. na svete je fakt hodne utrpeni. lidi s nim bojuji dle sveho zalozeni, nemusi kazdej byt existencialni hrdina. imho pravy existencialni hrdina prave po "lidech" nic nechce; no tak jsou povrchni a co jako. mame-li dojem ze vidime hloubeji, je to nas dar kterej jsme si nijak nezaslouzili. jsou potreba na svete i stenatka. ale to jen tak pro oponenturu, dnes je ma tolerance bezbreha, takze klidne si ponech nenavist k bruslarum, i to je prima ;-)

    nemas dojem, ze limitujes sam sebe/tvoje mysl setrvacne zkurvena te limituje.

    proc ne. vim o tom ze jsou lidi kteri celej ten hledajici mem proste nemaji. jeden tu se mnou sedi v pokoji. tak proste zijes na jinych principech.

    pises ale i ze delas malo. a zde prichazi asi klicovy moment. myslim ze presne rozumim tomu, ze v takove pozici je hrozne snadne upadnout do pasti snahy "nejak se snazit vylepsit se" ... (aby ta bolest z delani malo pominula). coz je past.

    predstav si ale to rozhodnuti -zjistit jak by se dalo "delat vice"- v takove podobe, ze to fakt neni neuroza, snaha si neco koupit, zalibit se panubohu, natrit to fotrovi, whatever.

    ale je to naprosto nejhlubsi smer, proste Yes We Can, takze pojdme na to. limituje nas suboptimalni mysl, ok, co se s tim da delat? limituje nas neco jinyho, ok jak to prekoname? nee proto abychom udelali nejakej reparat sebe, ale protoze nase podstata je uzasna a my mame moznost zit sami sebe. Delat vic. Meditace nedela z tebe neco, meditace (to cemu ja rikam meditace) ti umoznuje proste jen jeste vic byt jak jses. tezko se to popisuje a stejne to ma kazdej jinak ;)

    ad nuda a sensualita: podle mne to je vnitrnim naladenim kazdeho jedince. ja osobne to mam tak, ze cim vic "vidim" principy na kterych mysl operuje, tim vic zabavy mi prinasi si si tim jen tak hrat. Tezko to popsat, takova intelektualni zabava. trivialni priklady, muzes se treba "ztripovavat" zastrizliva nebo cokoliv. mne osobne se oddeluje vnimani jako by podnetu a reakce na nej. takze muzu treba cumet na lidi v saline a probublat se dejme tomu do reakce jako bys studoval nejaky uzasny hlavonozce v akvariu, ... barvy, zvuky, ... to jakej si z nich delas pocit, ze delas ty SAM totiz :). atd. atd. Prdel. ale ja jsem vzdy byla hodne introspektivni, nekdo to tak mit nemusi

    neber to jako naborovy letak. jen tak plkam.


    K CEMU JSME? to by byl elaborat zas na dve hodiny, na to kaslu :)









    KERRAY
    KERRAY --- ---
    CONTINUITY: typicky slunickarsky kecy :p
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    INK_FLO: ty máš naprosto úžasnou prudící náladu ;)

    Popravdě,tomu Overdrivovu příspěvku vůbec nerozumím, nedokážu posoudit, jestli je o něm, o meditaci nebo o něčem jiném, resp. o čem vlastně je.
    Tvá verze mi vyznívá docela logicky.
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    INK_FLO: temní emaři jsou jasní, hrdě se k tomu hlásej, ale kdo je u tebe sluníčkář ?;-DD

    jestli já, tak to je hodně LOL ;)

    INK_FLO: Myslím si, že přerody se mohou dít oběma směry, protože emaři a sluníčkáři jsou dvě stránky toho samýho omylu. Člověk může temnotu popírat, nebo ji uctívat a zbožšťovat, ani jedno není rovnováha.

    Hm, po pravdě řečeno, sluníčkář je další slovo, na který mám naprosto nesluníčkovou alergii ;-D. Když už jsme teda u toho otevřenýho projevování negativních emocí.

    Člověk řekne pár slov o pozitivním řešení nějaký situace, a hned schytá tuhletu nálepku, jako by to, že v nějaké věci dává přednost životu a zdraví, hned znamenalo,že je celej natřenej na růžovo a provozuje nepřirozené škleby ve stylu amerických esoterických paní....;-D (to si pod tím slovem představím ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam