XCHAOS: Přiznám se, že mě ta cesta nepřijde nijak extrémní. Ano je dlouhá, málokterý nadšenec si může dovolit jet někam na tak dlouho, ale extrémní? Pro ty kola jde o ty nejlepší možné podmínky. Jedete v létě na nejosluněnější části Euroasie, kdyby to byl extrém tak pojedete v zimě a za polárním kruhem :-D
Tím, že je to závod se automaticky počítá s tím, že to pojedou dobře připravení špičkoví sportovci. Protože jen to dává smysl. Zatím vám ta solární síla, víc bere než dává! A trvám na tom, že průměrný závodní ciklista by to bez toho soláru ujel mnohem rychleji...
A tedy tím, že nikdo na startovní čáře se nemůže zdaleka srovnávat s vrcholovým sportovcem (doufám že jsem se nikoho nedotknul), tak ty rozdíly dojezdů (případně nedojezdů) nic neříkají o kvalitě jednotlivých kol.
Tak to vidím já.
To nic nemění na tom, že odhodlat se a dojet tu trať je úctyhodný výkon.
Ad druhá věc, postavit solární bike, je taky trochu o penězích. Příště nevyhraješ už určitě i když budeš třeba mnohem lepší. Protože se vzrůstajícím zájmem o tyto závody se tam budou stavět lepší a lepší závodníci a hlavně do toho půjde víc a víc peněz, protože to propaguje nejen samotné solární kola, ale i elektrokola obecně a to je nemalý bussiness.