CUKI: tak to není jistý... Cykloturisté, které jsem potkával po cestě, byli na cestě často 2x až 3x dlouho, i když zase diskutabilně jeli zajímavější trasy.
Samozřejmě záleží na tom, co chceš srovnávat s čím. Solární kolo je pořád kolo,lze se s ním vydat lehce offroad, třeba kvůli kempování, rozhodně na místa, kam by ses s autem nedostal.
Já mám râd výlety mimo civilizaci, po cestě jsem se podíval na místa, kam bych se sice pronajatým autem asi dostal, ale jízda na kole má svoje kouzlo. Pořád, i třeba včera, zažívám momenty, kdy mě to baví. Stejně jako u lyžování, surfingu, jachtingu, apod., pragmatičbost dopravního prostředku není hlavní faktor, proč to lidi dělaj.
Nejvíc se mi asi líbí srovnání s jachtingem. Tam taky můžeš závodit, nebo jezdit rekreačně. Já kdybych nezávodil, tak se dýl zdržím ma místech, kde se mi líbilo nebo třeba nepojedu za deště...
Pokud budeš jachtu srovnávat s dopravním letadlem nebo kontejnerovou lodí, tak to ty parametry nebudou vycházet příznivě, a v řadě případů budou lidi namítat, že motorový člun by byl efektivnější. Jenže ne vždycky jde o tohle. Někoho prostě baví cestovat pomalu.