THE_MIRACLE: fotovoltaice vůbec nerozumím, ale 2 roky jsem dělala rozpočty, tak vidím možná něco, co bych v tom vidět nemusela.
Orientačně jsem se dívala na internetu na položky které jsem schopná identifikovat. A i jen na těch nákupních cenách to dělá neuvěřitelné částky. Ale nejsem schopna to rozklíčovat blíže protože na nacenění používají hrubé konfigurátory. Takže třeba každý KW v panelech stojí asi 19 000Kč, reálná cena je ale více než poloviční.
A co mě vyloženě vytáčí že jedna firma má problém s tím, že tam bude hromosvod a druhá ho přímo vyžaduje. Jedna z frem to celé chce dát do obytných vytápěných prostor domu, druhá zase vyžaduje sklep. Všechny se ale ohání normamy a zákony, konkrétní citace už ale neposkytují.
Já o fotovoltaice nevím nic, ale ani jeden technik, který nás poctil svou přítomností, na mě neudělal dojem, že ví co říká. Možná je problém v tom, že jsem neoslovila ty správné firmy, ale kterou mám oslovit?
Firma má dle mého odhadu na instalaci kterou nacení většinou i přes půl milionu (bez dotace) cirka 300 000 korun.