No já osobně mám v tomto ohledu velké dilema. Na jednu stranu jak píšeš budování vlastního zeleného zdroje v místě spotřeby dává smysl. Na druhou stranu logicky ten přebytek té solární energie nastane velmi brzy. Tedy se takové zdroje stanou přebytečné. Něco jako topení pomocí FVE. U dobře postaveného domu je to naprostý nesmysl.
Ano elektřina se prostě zdražit musí, ale přesně ve chvíli, kdy to tvoje FVE za tebe nevyřeší.
MADBANANA: Tohle je asi taky cesta, ale najít někoho kdo ti to dá na základě dílů co si pořídíš ty je dost naprd. Já osobně navíc bojuji s tím že potřebuji dost konkrétní typ (rozměr) panelů a nechytám se ani u solárních baronů ani s takovouto sadou.
MADBANANA: Distributorovi by mělo stačit aby jsi zakázal pomocí smart meteru přetoky do sítě. Ale popravdě nevím jak to funguje, protože i ty komerční s tím mají dost problém co tak čtu.
Tedy krom hrozící pokuty, je ještě problém v tom že ten elektroměr ti napočítá i proud který se vrátí do sítě jako kdyby jsi ho koupil. Počítá absolutní hodnotu. Pokud jsem to dobře pochopil.
Na odpojení by mělo stačit jakékoliv relé, které splní galvanické oddělení.
Co by zajímalo mě je jak probíhá synchronizace s amplitudou dané fáze. To se dělá nějak automaticky, ale jak to funguje?