CUKI: já to počítám i s prací - nejsem elektrikář a po střeše lézt nebudu. Takže to chci prostě koupit.
DZODZO:
CUKI: asi je teda max 1x25A, už nevím. Každopádně v US umí klidně 1x100A, takže tohle je jen ojebávka čezu, jak si rezervovat větší a hůře využitelný příkon. Stejně jako to naše počítání po fázích. Nicméně s tím nic neudělám, to si akorát frflám pod fousy :)
ANDY_WARHOL: indukce si detekuje jestli je na 1f nebo 3f a podle toho omezí výkon, teď jsem koukal do manuálu a jestli jsem to správně pochopil, tak na 1f nejde nastavit větší výkon jak 3k6W, kdežto na 3f (teda 2f prakticky) má dvojnásobek. Předpokládám, že ten sporák vnitřně nemá dost tlustý kabely/svorky/..., aby uměl využít víc jak 16A na jednom drátu. A nejsem odborník na indukce, ale co si pamatuju, když jsem vybíral model, tak takhle to měly všechny. Čímž neříkám, že taková není. 1f střídač by vyšel o tolik levnějc, že klidně bych koupil novou. Ale to neřeší ostatní problémy, zejména 3f TČ (a to měnit nebudu, to by vyšlo dost draho) a to, že čez mi nedá víc jak 1x25A, tedy bych byl limitován nějakými 5.7kW teoretického příkonu, což je prostě málo.
CUKI: To mi prosté nepřijde - nechci řešit, že teď zrovna svítí slunko, tak přepnout na FVE a teď zapadlo, tak rychle přepnout na čez. Je 21. století, tohle by si to mělo umět zdetekovat samo - v případně nedostatku (třeba vařím pivo (2kW) a k tomu si potřebuju nahřát vyslazovací vodu (2 plotýnky na plno)) přicucnout ze sítě. A je vůbec podle norem mít chvíli 3f a chvíli 1f na 3 drátech?