CUKI: ja nevim, solax píše, že má Internal consumption "<40W for standy, <5W for idle" (nevím rozdíl mezi standby a idle, ale pořád je to řádově méň jak 300W)
CUKI: to odpojování spotřebičů se mi nezdá. Bojler OK, ale ten stejně plánuju jen na vytěžování přebytků, normálně se TUV nahřívá z TČ. TČ nedělá dobře, když mu někdo takle často vypíná proud při běhu. Vypnout troubu nebo sporák je nonsense, skoro vždycky když něco vařím nebo peču, tak to spěchá, jinak bych riskoval hladovou ženu a to nechci. Radši ať si to docucne energii z čezu v ceně pár korun :) Navíc jak trouba, tak sporák se po nahození energie nezapnou (což je zas logický z důvodu bezpečnosti - asi nechceš, aby se trouba zapla sama až druhý den nahodí proud a já budu třeba v kanclu .... )
Stjeně tak ono na každé fázi něco pořád jede, i kdyby spotřebiče ve standby, servery, vzduchování/filtrace rybkám a tak. Ok, to by šlo sjednotit, ale pořád to neřeší 3f TČ. Nevím, jak je vevnitř zapojený, ale vede do toho CYKY 5x, předpokládám, že na 1f se to nerozjede. To by mi bylo naprd.
Já asi chápu, jak to myslíš, ale přijde mi to jako hrozně přes ruku a zasahující do komfortu užívání a a to prostě nechci, Zvlášť když žiju s netechnickýma lidma. I když bych něco ušetřil, ale zas toho nechci být otrokem. Maximálně jsem ochoten si naplánovat energeetický náročný činnosti jako vaření piva, pečení kachen nebo praní na slunné dny.
Tím pádem potřebuju jet v hybridním režimu a tedy to mít přifázované l čezu i když apriori prodávat přebytky nechci, chtěl bych je všechny nějak zužitkovat. Samozřejmě, pokud by byla ta možnost to dělat jednoduše, tak jako poslední možnost, co s elektřinou, proč ne, ale za tu výkupní cenu v řádu desetihalířů to rozhodně není můj plán :) .
Každopádně tohle neřeší nejzásadnější otázku a problém, který mě trápí nejvíc a to - jak poznat solidní a šikovnou instalační firmu? Má smysl koukat na weby jako refsite nebo google maps?