STETKINS: Tak oslovil jsem asi 5 nebo 6 firem hlavně ze zajímavosti a navíc jsem čekal, že by se v tom těch 200k Kč od státu mohlo nějak pozitivně projevit. FVE jsem chtěl, jen jsem na to neměl v té chvíli čas.
BEV se u návratnosti IMHO zas tak moc zásadně neprojeví. Natož aby to otočilo výpočtem. Protože přes den bude auto fuč a budeš ho dobíjet přes noc z předražené baterie.
Divou návrat mi predikovali všichni do jednoho a všichni dostali informace o mé spotřebě. Přitom ceny se pohybovali 450k Kč+
Podle mě komerční FVE má smysl jen někde, kde je obrovská spotřeba elektřiny a topí se něčím jiným (rozumněj není velký rozdíl mezi letní a zimní spotřebou).
Jenže u takových staveb má většinou smysl spíše řešit proč je ta spotřeba tak vysoká.
Případně mají využití pro letní přebytky. Jako je ohřívání bazénu a pod.
Ale klidně jsem nadhoď výpočet pro to 3M5Wh +BEV. To není tak daleko od mého případu
cca 1MWh je TUV (v zimě ale spotřeba dvojnásobná) cca 1MWh je topení a 1M5Wh. Zbytek je ostatní spotřeba. Ono to i tak bude protože mi přibylo nenažrané dmychadlo v ČOVce.
Docela by mě zajímal návrh takového řešení a racionální výpočet návratnosti s BEV.