CUKI: No když mluvil jsi o principech. Chápu, že najít kompatibilní lidi se kterýma bys mohl sdílet bydlení pro tebe může být neřešitelný problém, ale principielně je prostě bytovka energeticky výhodnější a já jsem narážel na to, že jsi tady všem vysvětloval, že si měli lépe postavit dům a ne kupovat TČ...
Já dost na architekty nadávám, hlavně kvůli jejich egu, ale prostě někdy chápu, že se ustoupí funkční stránce věci před formou. Myslím si, že je krása pro lidi důležitá, prostě je fajn bydlet v pěkném domě. Ano každý máme jiný vkus, a někdo dá přednost plně funkčnosti (klidně to pro něj může být to co je na domě hezké) a někdo naopak. Nakonec i v životě neděláme jen věci výhodné a efektivní...
WARBABY8: Jasně, šikmá střecha je na fve super, ideálně tak 65° :-D Chápu ten argument, ale dělat tak neefektivní tvar se kvůli tomu nevyplatí...
Ano dobře navržené stínění funguje omezeně - tedy nefunguje, jakmile se do domu v létě dostane slunko, tak se přehřeje (a nebavíme se tady o domech s 1m kamennými stěnami :-D
Za mě je 135m2 ideální velikost pro 5 člennou rodinu, resp. prostorově je úplně dostačující s tím, že si dokážu představit větší kvůli nějakému zajímavému arch. prvku...