SEJDA: Věř mi nic takového na co by to šlo nahodit jako mod jsem nenašel. Ano jsou tu některé podobné věci, ale nejsou dotažené nebo jsou spackané.
A já jelikož hledám v tom i práci tak potřebuju předvést své schopnosti a nápady.
Jako fantazie je super, ale já rád když se mohu opřít o něco reálného. Třeba telepatie, telekineze i kouzlení je možné. Vše je to jen formování energie - jen chybí nebo není aktivní v našem mozku ta správná vysílací a přijímací část. Ale za pomocí přístrojů a patřičných programů je možné číst myšlenky nebo jimi i ovládat. viz třeba Minddrive.
Takže třeba pro RPG postavy mám reálné hodnoty síly, rychlosti, IQ, vlastnosti materiálů pro odolnosti. Ale ne čistě vědecky jen v tom je reálný základ a ne jen vymyšlené nějaké číslo co se mi hodí.
BLACKHEAD: Nad tím jsem také uvažoval, ale zase házet tam skoro celou periodickou tabulku to lidi nedají. :) I když mě by se to i líbilo, jen ta learning curve by byla moc skoupá na slovo. Takže zvažuji o limitaci 16 prvků a ještě to nějak rozumě vymyslet aby to nebyly nesmysly a mělo to reálné základy a bylo to přitom zábavné.
Takže nechci uplně real, ale blížit se mu aby tam nebyly vyloženě nesmysly, alespoň v některých podstatných principech a byly tam nějaké reálné základy. A třeba nějaké krátké povídání či informace o tom a tom co již známe a přiblížit to nenásilně masám co asi nikdy odbornou či poloodbornou publikaci číst nebudou.
A na pomoc sem jsem se obrátil, protože nějak se mi nedaří vyhledávat ty správné stránky a data. A také ta hra nesmí být likvidátor HW.
Ale přivedl si mě na dvě zajímavé byť ojebávací, myšlenky. A to s tím tvořením a rozpadem že bych mohl použít i méně prvků a hráč by si mohl ty různé prvky z toho co získá a natěží různě dělat. A podívat se na tu tabulku jaderného rozpadu co je jak možné rozbít a nebo sloučit.
Ale možná jsem si v tomhle ukousl zatím moc velké sousto. Stejně jako co mám nápad na pořádnou strategii z 2 světové. U které už dávno vím že na ni budu potřeboval velkou pomoc několika historiků, techniků atd. Třeba na scénáře které se nestaly a co by se stalo když by Hitler nebyl sjetej nemocnej člověk a v některých věcech poslechl nebo nepospíchal apod. Plus reálnější měřítka dostřelů a poškození atd.