SEJDA: v první řadě by mě zajímalo, co tě vede k myšlence, že se k Marsu dá dostat rychleji. Pak by mě zajímalo, jak chceš přistát a pak vzlétnout a dostat se zpátky na Zem. Nakonec - to by mě zajímalo asi nejvíc - proč si myslíš, že by taková loď měla být lehká a manévrovatelná? Jak by se toho mělo dosáhnout?
Protože když chceš letět rychleji, potřebuješ spálit spoustu paliva na zrychlení a musíš si s sebou vést dost paliva na zpomalení, pokud chceš na Marsu přistát a ne pokračovat dál směrem ven ze sluneční soustavy. Čímž narazíš na
první velký problém.
Když přistaneš, musíš si na Marsu nějak udělat palivo na zpáteční cestu. Taky musíš opravit veškeré škody, které při přistání vznikly (protože to je přesně to, co se při přistávání děje). Třeba když se ohne noha a raketa si kecne na motor. Taky musíš po celou dobu pobytu na Marsu loď ochránit před místním počasím. Vlastně na tohle už potřebuješ mít na Marsu hodně dobře zařízenou základnu.
Potřebuje táhnout palivo na brždění a mít dostatečně výkonný motor na to, aby se dostala z Marsu a musí být dostatečně pevná na to, aby vydržela přetížení několik G při startu, respektive zrychlování a brždění. Loď cestující po eliptické dráze nic z toho nepotřebuje. Potřebuje maximálně zrychlit/zpomalit na rychlost pro požadovanou oběžnou dráhu a na to ti stačí zrychlení méně než 1 G. A otázka je, jestli to vůbec potřebujeme. Proč by tedy přistávací loď měla být lehčí, než ta nepřistávací?