• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    A_2Doktorandi...
    na nástěnce pár postřehů k literární rešerši
    rozbalit záhlaví
    A_2
    A_2 --- ---
    CHOCHY: :) moje svědomí je ale na cizí promluvy do duše imunní - Sám vím nejlíp, že bych měl dělat něco jinýho než "a ještě na obrázky se kouknu", "a ještě mrknu, jestli někdo na www.sachmat.cz nezahrál" "A ještě chvilku jen tak budu sedět" :)

btw a ty se koukej nad sebou zamyslet, jezdíš do Prahy do školy nebo všechno ostatní :)
    CHOCHY
    CHOCHY --- ---
    A_2: To by ses ty prasaku musel taky nekdy ucit, kazdou zkousku nedostanes zadarmo :-)

btw. nepripomina ti ta hlaska jar-INa :-) ?
    A_2
    A_2 --- ---
    Mamí, já ci taký
    SAGEMA
    SAGEMA --- ---
    uf, tak další zkouška hotová :)) to nám to pěkně jde ;))
    A_2
    A_2 --- ---
    SAGEMA: :) No spíš odkud. Ale seminárka je na opisování založená, vymýšlet se tady moc nic nedá, pokud si člověk nechc přidělat práci...
    SAGEMA
    SAGEMA --- ---
    odkohopak to dívčina opsala? ;))
    A_2
    A_2 --- ---
    Čtu seminárku od jedný dívčiny, a jako yo:)

Začátek:
    Původně obec Mšeno nad Nisou ustoupila v 70-letech panelákové výstavbě. Stavby, které jsou starší 70-ti let byste spočítali na prstech jedné ruky. A to dost mrzí, protože Mšeno musela být velmi krásná obec, zvláště po roce 1909, kdy její atraktvitu ještě zvyšovala zbrusu nová přehrada.
    Mšeno nemá jen bohatou historii, ale i budoucnost. ......

A tenhle odstavec je hotové literární dílo: :)
    V létě roku 1897 jakby mračna vychrlila vody nahromaděné za celá staletí. V červenci i v srpnu se deště bez ustání řinuly z olověné oblohy. Jen v červenci spadlo v Jizerských horách 656mm srážek, což představuje více než čtyřnásobek dlouhodobého průměru. Jakoby to však nestačilo: za jediný červencový den byly překonány všechny u nás známé meze. Stalo se tak ve čtvrtek 29. dne onoho měsíce, kdy za 24 hodin spadlo na Nové louce neuvěřitelných 345 mm vody. Tento neblahý evropský rekord nebyl v Čechách a na Moravě, naštěstí, dodnes vyrovnán.
    ....
    Svérázný styl, hned se to čte líp :)
    SAGEMA
    SAGEMA --- ---
    A_2: když na tu derivaci použiješ integrál tak to vyjde přesně ;))
    A_2
    A_2 --- ---
    SAGEMA: :) děkuji, tak už jenom tři zk - ty nejtěžší :) zahraniční stáž, disertačka (btw nemám zatím ani tečku - no snad je ještě čas).
    Yoyo, akvárko je moc hezká věc, ale např. pro mě jen z čistě amatérského (btw amatér = milovník) pohledu. Z odborného hlediska je to totiž SAKRA problém - akvarijní rybičky jsou něco jiného, než ty naši kapři v řekách a nádržích (btw kapr = prase všech českejch řek a rybníků, sežere úplně všechno), navíc okrajové podmínky akvária nejsou tak úplně shodné s podmínkami větších nádrží, takže podle mých odhadů mnou níže uvedená hypotéza derivace + rybí konstanty nepovede ke zcela přesnému výsledku bilance - chvilku jsem teď hledal (btw googleoval :) ) a v zahraniční literatuře je hodnota rybí konstanty o 2 až 3 tisíciny menší než v českých řekách a rybnících...
    Ale budeš - li mít štěstí, tak to vysleduješ, doporučuji sledovat hlavně kolem 12:00 hodin středoevropskéhp času.
    ;)

bože můj:)
    SAGEMA
    SAGEMA --- ---
    A_2: no tak to gratuluju :)) já jsem si místo studia zařídila v kanceláři akvárium a sleduju druhou derivaci + 2,897 :))
    A_2
    A_2 --- ---
    SAGEMA: :) Vodníci jsou ty nejlepší, nejchytřejší, nejhodnější lidi co existujou, páč vodník=vodař=já a to musí být každýmu jasný, že to tak je, hlavně dneska sem udělal, zkoušku, a že to byla těžká zkouška, vstal jsem o půl druhý, ještě se motajíc docupital na fakultu, přišel přesně ve dvě za panem inženýrem, "Já sem vám vlastně slíbil, že Vás vyzkouším, že jo, tak poďte dál, vy ste tam chodil, prezentaci jste měl, tak mi dejte index."
    Sem jen tak nesměle špitnul, ne, my jsme se dohodli na samostudiu, což ho nevyvedlo z Míry, "určitě to umíte", já zase ne, neumím, ale snažil sem se. "Tak mi dejte index" a na to už sem neměl co říct, tak sem mu ten index dal.
    Hurá :)
    SAGEMA
    SAGEMA --- ---
    A_2: :) děkuji za vyčerpávající odpověď a dovolím si další vyčerpávající otázku :)) co vodníci ;))
    A_2
    A_2 --- ---
    SAGEMA: :) Tak tady je to trochu složitější - není ryba jako druhá ryba, jednoduše řečeno není kapr jako štika. Existuje řada naší i zahraniční literatary zabývající se právě touto problematikou, každopádně lze říci, že do bilance se tyto ztráty zahrnují jako druhá derivace + 2,897, což je v odborné literatuře notoricky známá tzv. rybí konstanta. Důležité taky je, co je zrovna za roční období, resp. za měsíc, poněvadž je známo, že ryby v červnu polykají vodu do speciálních podkožních orgánů - zásobních vaků, aby měly záruku, že neumřou žízní..
    Více na: http://koliktohovyprodukujíaspolykajíryby.cz nebo http://rybyajejichstraaaaslivazizen.cz
    ;))
    SAGEMA
    SAGEMA --- ---
    :)) a další dotaz, co voda, kterou spolykaj a vyprodukujou ryby? ;))
    A_2
    A_2 --- ---
    jednou cvikách
    A_2
    A_2 --- ---
    SAGEMA: bere. ale ne na mojich cvikách cvikách:)
    SAGEMA
    SAGEMA --- ---
    přesně, taky si říkám, že jsem na druhý straně barikády.... tu minulou už mám za sebou :))

dotaz :)) odpar se nebere v úvahu? :))
    A_2
    A_2 --- ---
    malí vlastně
    A_2
    A_2 --- ---
    SAGEMA: gratulace... :)
    Zjednidušeně řečeno sem vysvětloval, že v nádrži je vody tolik, co v ní bylo včera + rozdíl přítoku a odtoku vdneska:) a jak to udělat v excelu aby to počítalo...

já sem své studentíky taky "potěšil", přečetl jsem jim část mailu od přednášejícího :)

"Dbejte, aby úlohy řešili na cvičení a aby se nedostali do skluzu. Připomínám, že úlohy jsou o třídu výš než loňské a navazují na sebe. Snadno se tudíž stane, že nedostanou ani zápočet.
    U odevzdávání doporučuji průběžnou kontrolu, že vědí co odevzdávají. Pokud někdo nebude umět vysvětlit k čemu se dopočítal, nebo co znamená určitý mezivýsledek, doporučuji mu to vrátit, ať příjde, až to bude ovládat. Jinak to budou beztresně obšlehávat.
    "

chudáčci malý, ale je to fakt, nejsou na střední škole a já už sem na druhej straně barikády
    SAGEMA
    SAGEMA --- ---
    tak uz mam za sebou dalsi dve zkousky :)) uf uf
    svoje studentiky jsem na minulym cviceni potesila tim, ze zapoctova pisemka bude jen jedna a ne dve :))
    jo a cos jim vykladal? :))
    A_2
    A_2 --- ---
    Dneska po výkladu hláška studenta:
    "Tak z toho Vašeho dnešního výkladu sem nepochopil vůbec nic" :)

za tejden jdu na třetí zkoušku...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam