• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AMAROKHIFI & TOP AUDIO

    Jaké preferujete středy

    18 hlasy od 18 respondentů

      rozbalit záhlaví
      MACHALIK
      MACHALIK --- ---
      SVANC: Mě argumentace s tebou nezajímá, mě zajímá, jestli to je opravdu slyšet nebo ne, což se dozvím jedině poslechem. Tebe naopak nezajímá, jestli je něco či není slyšet, ty se chceš akorát hádat.
      TEDDYBEDDY
      TEDDYBEDDY --- ---
      SVANC: Zkus prosímtě pomalu vysvětlit, tak abys porozuměl i sám sobě jak jsi to " poslouchání kabelů" praktikoval, na čem a ktréže to byly kabely?
      Baf nás šášo ;)
      SVANC
      SVANC --- ---
      MACHALIK: Pro tvrzení, že vliv kabelů je neslyšitelný, lze i v internetové debatě přinést řadu argumentů, a také se tady objevily. Opačně to možné není? Dost divná logika, ne?

      A poslouchat kabely opravdu nemusím, to už mám za sebou. Ostatně výsledky neslepého testu provedeného třeba touhle metodikou [ MACHALIK @ HIFI & TOP AUDIO ] (třetí odstavec),
      může brát vážně opravdu jenom magor - nebo fanoušek hi-endu, ochotně ignorující postupy ověřování běžné a povinné v jakémkoli jiném oboru.
      TEDDYBEDDY
      TEDDYBEDDY --- ---
      Což mi připomnělo, že si asi o víkendu vytáhnu z garáže svýho lampovýho Meka , když bude slavit ty 50. narozeniny.

      As I said, it is difficult to believe from its measured performance that the McIntosh MC275 was designed almost half a century ago...... Good audio engineering is timeless. —John Atkinson, Stereophile

      McIntosh MC275 power amplifier Measurements | Stereophile.com
      http://www.stereophile.com/content/mcintosh-mc275-power-amplifier-measurements
      MACHALIK
      MACHALIK --- ---
      SVANC: No dyť ti to říkám furt, že žádnej argument poskytnout nemůžu! Že si to musíš poslechnout, jiná možnost není. Seš natvrdlej?
      TEDDYBEDDY
      TEDDYBEDDY --- ---
      SVANC: Jako, když to s tou slepotou a vírou furt opakuješ, asi tam budeš mít nějakej osobní afekt. Zřejmě když testuješ nějakou svou stavebnici proti továrnímu výrobku, musí to svádět vidově k jednoznačnému odmítnutí toho toho prvního.

      Když ale postavíš vedle sebe dejmetomu Accuphase, Krella, McIntosh, Jadis,..... s Wilson audio, Dynaudio, M. Logan, JMlab, etc... k žádnému wow efektu nedojde, alébrž to všechno vypadá kurevsky dobře a nadupaně. Pak jen posloucháš a řekneš, jakej zvuk se ti nejvíc líbí. Tak proto my kucí ve městech nemusíme přes hifi házet deku, chápeš ;)

      A když seš trochu šikovnej, nemusíš ani letovat dvojlinky, řezat dřevotřísku a obkládat garáž a pak k tomu hledat píčovský výmluvy po internetech.
      Páč prostě deš a koupíš si hotovej špičkovej hájend, vod firem , co to dělaj desítky let a jsou v tom nejlepčí na světě....

      Čili přestaň plácat píčoviny akup si pořádný hifi.
      SVANC
      SVANC --- ---
      MACHALIK: Na rozumnou argumentaci by ti stačila méně než desetina času, který si tady strávil arogantním machrováním, urážením jiných a úhybnými manévry. Teď už x postů jen vysvětluješ důvody, proč žádné argumenty nedáš
      Soudný člověk si jen těžko může myslet, že pro to existuje jiný důvod než ten, že žádné věrohodné argumenty prostě poskytnout nemůžeš.
      MACHALIK
      MACHALIK --- ---
      SVANC: Ale já SERU na tvoje slepý testy, já si jima prošel před deseti lety, nepotřebuju se o ně zajímat znovu a znovu a znovu... a znovu a znovu... a znovu a znovu... a pak Svanc z internetu objeví fenomén slepýho testu, tak zase znovu... chápeš to? Mě nezajímá, co ty píšeš, já tě nepotřebuju ke svýmu hifi vývoji, já vím, co chcu a kam se ubírám, jak chcu mít udělanou sestavu, a ty do toho nemůžeš nijak přispět, nejseš kvalifikovanej a nic nenabízíš, takže seš úplně bezcennej - - - tak už se s tím smiř, že si s tebou o tvejch blbostech povídat nebudu.

      Žádnej odkaz ti nepošlu, protože odkaz na test libovolnejch dvou komponentů, kde A vyšel lépe než B, si najdeš za minutu na Googlu; já nejsem tvoje sekretářka. I kdybych poslal, tak to napadneš. Ztráta času. Jdi si to poslechnout. Proč si to vlastně nejdeš poslechnout?
      SVANC
      SVANC --- ---
      MACHALIK: "To, že tobě nelze nic dokázat jinak než abys to slyšel na vlastní uši, není demagogie, ale fakt." - Nemáš to v hlavě nějaký přehozený? Tahle věta přece přesně vystihuje právě tvůj postoj, kdy jediné, co platí, jsou tvé subjektivní dojmy, zatímco veškeré argumenty stran slepých testů a prakticky ověřené poznatky o psychoakustice prostě ignoruješ.

      Žádný odkaz nepošleš, protože víš, že bys mě stejně nepřesvědčil. Víš, že já se nic dozvědět nechci. Víš, že jsem nikdy nic nezkoušel. Dobrá argumentace, opravdu.
      A stejně dobrý jsou taky ty stále se opakující hlášky o tom, jak nemáš zapotřebí diskutovat, ale stejně v tom pokračuješ - samozřejmě bez jediného validního argumentu...
      MACHALIK
      MACHALIK --- ---
      HOBORG: Pouštíš se na tenkej led. Slyšels Tannoye s a bez toho repráku?
      TEDDYBEDDY
      TEDDYBEDDY --- ---
      HOBORG: Ty znáš ten reproduktor, slyšels ho ?
      HOBORG
      HOBORG --- ---
      TEDDYBEDDY:
      Inženýři z jedněch nejrenomovanějších audio laboratoří na planetě se domnívají, že člověk ultrazvuk vnímá.

      to je zajimava interpretace!
      napada me jeste jedna:

      obchodnici z jedne z nejrenomovanejsi audio spolecnosti na planete se domnivaji, ze to dokazou prodat
      MACHALIK
      MACHALIK --- ---
      SVANC: To, že tobě nelze nic dokázat jinak než abys to slyšel na vlastní uši, není demagogie, ale fakt. Myslet si, že ti teď něco napíšu nebo zkopíruju a ty hodíš za hlavu svejch nevím kolik let víry v to, že stačí opolštářovaná cimra, v ní tesly a pak už je to jedno, k čemu a čím je to připojený, to bych musel být dement, což nejsem. Oba dobře víme, že ty se nic novýho dozvědět nechceš, protože kdybys chtěl, tak užs to dávno udělal a něco pro to podnikl (čti něco opravdovýho, ne sezení v kanclu a psaní na internet). A tudíž nebudu ztrácet čas žádným pseudodokazováním ti čehokoli, je to jak bavit se s odéesákem o privatizaci nemocnic nebo s katolíkem o církvi. Zbytečný. Jdi si to poslechnout, vem dva různý kabely, najdi někoho s dostatečnou aparaturou (ne, ty to nejsi), přines flašku dobrýho chlastu, ať tě tam nechá s tím onanovat, a zjisti si, jestli slyšíš rozdíl. Víc ti poradit nelze. Tohle však ty nikdy nepodstoupíš, je to až příliš mnoho práce kvůli něčemu, co tě a priori nezajímá, takže nechápu, proč se o tom se mnou pořád pokoušíš bavit. Mě debaty s teoretikama s teslama v garáži, kteří dobře ví, jak všechno hraje, ale nic nikdy neslyšeli, přestaly bavit na počátku minulé dekády, kdy jsem prodal svoje první Cantony.
      TEDDYBEDDY
      TEDDYBEDDY --- ---
      LOPIK: Ty znáš ten reproduktor, slyšels ho ?
      LOPIK
      LOPIK --- ---
      TEDDYBEDDY: Škoda ale že tyhle řeči o "náběžných hranách tónů" nepíšou inženýři ale prodejci..
      TEDDYBEDDY
      TEDDYBEDDY --- ---
      Tannoy ST200
      " Hudba obsahuje tzv. přechodové informace a bohaté harmonické frekvence za slyšitelným rozsahem. Dokonce i u tónů nízkých frekvencí dosahují jejich náběžné hrany frekvencí 30kHz. Zapojením supervýškového reproduktoru do vaší stávajíci sestavy zpřesníte reprodukci náběžných hran jednotlivých tónů. Toto posluchači umožní slyšet celé spektrum zvuku každého hudebního nástroje. Supervýškový reproduktor zprostředkuje větší bezprostřednost, vzdušnost a vjem, tekže hudba zní přirozeněji a reálněji."
      Tannoy - Home Page
      http://www.tannoy.com

      PS: Pro méně bystré. Inženýři z jedněch nejrenomovanějších audio laboratoří na planetě se domnívají, že člověk ultrazvuk vnímá. Přičemž vnímat, nutně neznamená slyšet, a už vůbec ne, že každý.
      Případné otázky k výrobku prosím na výrobce ne na mé id.
      SVANC
      SVANC --- ---
      MACHALIK: Slušná demagogie... Kolik by nám asi zůstalo informací, kdyby mělo platit, že spoléhat lze jen na to, co si člověk může "osahat na vlastní kůži"? Pokud neumíš rozlišovat mezi věrohodností Frantova blogu či oslavné recenze a solidními zdroji, je to jen tvůj problém. Nezačneš teď doufám tvrdit, že ty odkazované testy jsou podvody, nebo ano? :)

      Takže tvoje původní tvrzení, že zvuk kabelů má slyšitelný vliv, se postupně rozšířilo. Nyní tedy platí, že:
      zvuk kabelů má slyšitelný vliv
      ale
      žádný důkaz nelze v diskuzi přinést
      protože
      informace z Internetu nemůže být důkazem

      Já si naopak myslím, že dnes už těžko může existovat nějaký obor, který by se bez informací z Internetu obešel, který by na ně nespoléhal a dále na nich nestavěl.

      Vůbec je půvabné, jak se diskuze o vlivu něčeho na zvuk posune do diskuze o tom, zda důkaz tohoto tvrzení vůbec může být poskytnut. A to poté, kdy jedna strana, která už věrohodné odkazy napostovala, začne vyžadovat totéž i od svých oponentů.

      A hlášky o tom, že si mám něco vyhledat sám, si strč za klobouk - když něco tvrdíš, tak bys měl věrohodné argumenty pro svá tvrzení přinést sám.
      TEDDYBEDDY
      TEDDYBEDDY --- ---
      Moje osobní doporučení pro zájemce o obor: Pokud vám připadá, že všechny přístroje napříč kategoriemi hrají stejně- zajděte si na ORL na " audio". Jednak je to zdarma a poté když se např. dozvíte že máte na 8kHz útlum vnímání -40dB, pak vás nějaké diskuze o hifi, resp. syšitelnosti vlivu kabelů mohou nechat úplně chladnými ;)
      TEDDYBEDDY
      TEDDYBEDDY --- ---
      Snad jen dodám, že přes nepochybnou silnou subjektivní stránku celého oboru, jsou prostě jisté všeobecně uznané mantinely, co hifi už jest a co není, a co už se dá nazývat top audio a co ne.
      I proto tu máme tu odborně uznávané asociace i média i oficiální benchmarky, profesionální kritiky i reklamní zájmové loby. Máme tu uznávané technologické ledery v oboru, máme produktkatalogy, máme možnost sortovat dle nejrúznějších kritérií.
      A jako v každém konkurenčním prostředí je i cena dobrým vodítkem předpokládané třídy kvality.
      Zkrátka je co diskutovat, když je člověk " in".
      BASIK
      BASIK --- ---
      MACHALIK: Uprimne dekuju za normalne formulovanej nazor.
      MACHALIK
      MACHALIK --- ---
      SVANC: Mé tvrzení o nemožnosti důkazu skrzevá písmena není žádná hloupost, ale pravda. Asi se neshodujeme na pojmu důkaz - pro mě je důkaz něco, co je nezvratné, a tedy si to musím osahat na vlastní kůži, a to, že se tady budeme šermovat okopírovanejma článkama z internetu jak v nějaké karetní hře, to je důkaz maximálně tak pro tebe. Takže smůla, důkaz nebude. Články o tom, jak A hraje jinak než B si na netu najdi sám, je jich násobně víc než těch, že všechno hraje stejně už od roku 80; pokud tohle je pro tebe důkaz, tak není třeba, abych se jakkoli angažoval. Ale poslech ti nezprostředkuju - leda bych ti poslal MP3ku :)

      Mimochodem, věřící je ten, kdo donekonečna cituje nějaký svatý texty a věří čemusi, co si v životě nijak neověřil. Tedy ty. Já si toho ověřil mraky a neustále ověřuji, i když poslední dobou už mě to hifi nebaví jak zamlada, a proto už z podstaty nemůžu, aspoň ve srovnání s tebou, být věřící.
      MACHALIK
      MACHALIK --- ---
      BASIK: Vzdělání v oboru čeho? Hifi? Takovej obor neznám, ne formálně vyučovanej. Vzdělání v oboru elektrotechniky? A to jako stačí k pochopení procesů, který probíhají v hifi aparátu? Odkdy? :) U = I x R, RC článek a hned jsme na koni a můžeme se fundovaně bavit o tom, co je slyšet? Se obávám, že jak funguje hifi a co je závislý na čem a co je podstatný a co naopak není, ví jen velmi, velmi málo lidí na planetě, a všichni jsou to konstruktéři. Ty to nejseš, žvanc to není, Lukáš87 to není, já to nejsem, Beddy to není... tak si o tom tady nepovídejme.
      Říkal jednou Bohouš Sýkora, kterýho snad znáš - a ten je jedním z těch, kteří tomu snad rozumí - že kdykoli přijde na jakoukoli hifi diskusi a čte si tam ty názory o elektrice od těch polovzdělanců bez zkušeností, tak že si připadá, jak kdyby poslouchal rozhovor dvou asfaltérů o nejnovějších trendech v neurochirurgii. A bohužel my všichni jsme jenom asfaltéři. Pročež není třeba se bavit o žádnejch elektrickejch věcech. Co můžeme udělat, na druhou stranu, je podrobit práce těchto pánů testu pomocí vlastních uší a zakoupit/zapůjčit je sobě domů a poslouchat. A pak učinit nějaký poslechový závěry. Kupř. zesilovač(e) pana Krella se mi nelíbí z důvodů ABC. Naopak zesilovač(e) pana Brystona se mi líbí z důvodů XYZ. Čímž se obloukem vracíme k tomu jedinýmu, co má pro nekonstruktéra smysl, a to vzdělávání se v neformálním oboru hifi svépomocí. A to nikdo z vás nedělá a nedělal, a proto nemá cenu se s vámi o hifi bavit. S penězi ani ničím jiným to nemá co dělat, trabantí komplex do toho netřeba tahat.
      Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam