• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AMAROKHIFI & TOP AUDIO
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    TOOM: PA za 15k mas jednu aktivni bednu nizsi tridy
    TOOM
    TOOM --- ---
    KOOTCHA: Jakože PA za 15k ti dá zvukově stejnou kvalitu jako třeba PA za 150k?
    TOMATSU
    TOMATSU --- ---
    ADM: Měl jsem PC propojeny s HK 445 optikou jak 10m, tak i 5m a nebyl problem. Konkretne tenhle kabel :
    Kabel optický digitální 10m - ALFA.cz | ALFA COMPUTER
    http://www.alfacomp.cz/php/product.php?eid=10514007O0CN000MVH

    a kdyby jsi si chtel priplatit, tak doporucuju tento :
    http://www.hifionline.cz/kabely/opticke-digitalni-kabely/1660-viablue-digital-optical-8m/ - provedení supr, hlavne konektory pekne sedi a nevyklaj se, jako u levnych kabelu. Pripadne na jejich e-shopu si sestavit kabel, dle svy potreby ( http://www.vb-webshop.eu/ )
    KOOTCHA
    KOOTCHA --- ---
    hele máchale, jak můžeš tvrdit, že je třeba si něco poslechnout?
    existujou objektivní možnosti porovnání frekvenčního průběhu sestavy a to i s ohledem na prostor.

    Vůbec vlastně envim co je to hi-fi...třeba mi to někdo osvětlíte.
    Jde vám o věrnost reprodukce původní nahrávky?Selektujete si taky nahrávky s dobrym zvukem?

    Ačkoliv se zajímám spíš o PA a tak trochu vaší úchylce rozumim, pořád mi nejde do hlavy co za ty hrozný peníze máte...Chápu, že každej má svýho koníčka, ale jako úpěnlivě si hájit sestavu na základě nějakýho osobního poslechu mi přijde totálně ustřelený a v mejch očích to naopak toho "znalce" degraduje.protože prostě ti nehrajou při žádný hudbě všechny frekvence naráz, nemáš možnost posoudit kvalitu původní nahrávky vůči tý reprodukovaný a záměr zvukaře a kapely.

    Připadá mi to jako s fotkama...každej prahne po 20mpix zrcadlovce od canonu a pak z toho dělá lomo fotky aby to mělo duši....(přehánim samozřejmě).Nakonec zjistíš, že starej Zenit ti udělá stejnou službu za zlomek ceny.
    SVANC
    SVANC --- ---
    ADM: Nebál bych se ani těch 10 m, minimálně za vyzkoušení by to stálo, pokud bys měl takovou možnost. Mělo by také platit, že buď to bude fungovat bezchybně, nebo vůbec. Pravděpodobnost, že by docházelo k nějakým zřídkavým nahodilým výpadkům je velmi malá a i v takovém případě by nejspíš bylo brzy zřejmé, že je nějaký problém.
    Víc by ti možná řekli tady [ HD // audio&video pro narocne! ]
    ADM
    ADM --- ---
    chci si koupit externi prevodnik styleaudio s optickym vstupem (toslink), zdroj je samozrejme PC (onkyo) a ma to vest do obyvaku k zesilovaci. co jsem si procetl podle normy ma byt delka toslink kabelu max 5m ale ja to mam tak na 7m, pricemz se prodavaji kabely 5m a pak i 10m (muj pripad, uz to nezkratim). nemate s tim nekdo nejake zkusenosti ohledne te delky nebo je treba hodne sazet na kvalitu kabelu v tomto pripade?
    NECRON
    NECRON --- ---
    na zaver hifi podzimu 2006 kabaty s klavesama a stanky? :-)


    SVANC
    SVANC --- ---
    ALI_GATOR: To by bylo moc riskantní - představ si tu hrůzu, kdyby se ukázalo, že velký guru po všem tom žvanění žádný rozdíl nepozná. Spíš se dočkáš nějakého sofistikovaného vysvětlení, proč takový test nemá smysl. Popř. se rovnou dozvíš, že nějakým internetovým blbečkům nemusí nic dokazovat :)
    ALI_GATOR
    ALI_GATOR --- ---
    MACHALIK: Už s těma létama praxe to začíná být hodně monotónní. Jaký je problém podložit svá tvrzení slepým testem v nějakém studiu, kterých je milión, třeba i v Brně: http://www.hifisound.cz/

    Když
    1) dorazíš (TEDDIBEDDIho zvát smysl nemá, ten má svoje TOPAUDIO v nahostěnném obýváku, a nic lepšího neexistuje :)
    2) poznáš rozdíl mezi kabely za kilo a těmi za 20000

    Dostaneš veřejnou omluvu od všech nevěřících a nikdo v tomhle klubu Tě nebude titulovat jinak, než "Velký Vezír".

    Jinak už prosím neztrácej čas a diskutuj s hi-fistama někde jinde, tady je to stejně na mrtvém bodě.
    GOSHEWAN
    GOSHEWAN --- ---
    MACHALIK: Kazdy rika, ze vi co slysi. Ne vzdy to je pravda, ale napodobne - nam je ukradene, co slysis. Jakmile ale svuj subjektivni vjem zacne nekdo vydavat za univerzalni pravdu, tak nezbyva nez se mu vysmat. A nikde nikdo o tvem hifi nemluvi, takze ne, nemyslim si to. A take nechapu, kde porad beres ty tesly, nikdy to vtipne nebylo a opakovanim to byt vtipne nezacne.

    Prosimte a proc si myslis, ze vubec nevime, o cem mluvime? Tve dost nezrale prirovnani k autum prosim vynech, ucel to neplni.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    GOSHEWAN: Já za ty léta už dost dobře vím, co slyším, buď bez obav. A popravdě to, co já slyším, je to jediný, co mě zajímá, ne nějakej kladnej posudek komise z Nyxu, složené z lidí, kteří v životě neslyšeli hifi. Nebo si jako doopravdy myslíš, že bych se měl zajímat o to, co si o mým hifi myslí pan Svanc, kterej má doma repro tesla a zesák transiwatt a hraje z počounu z empétrojek?

    Svanc tady především celou dobu vůbec neví, o čem mluví, a ty to nevíš jakbysmet, jinak bys nevykládal nic o měření a slepejch testech a článcích.

    Hej, beze srandy, šel bys diskutovat do fóra závodníků, aniž bys měl řidičák, a postoval bys pořád a pořád a pořád dokola odkaz na článek z BESIPu a vysvětloval jim, že jsou trotli a jezdí nebezpečně?
    GOSHEWAN
    GOSHEWAN --- ---
    MACHALIK: Takovym poslechem bez dalsich opatreni se dozvis akorat to, jestli to ty slysis (v lepsim pripade) nebo jestli si myslis, ze to slysis (ve vetsine pripadu).

    Svanc tady celou dobu mluvi o tom, zda to je prokazatelne slysitelne, ne zda to on, ty nebo kdokoli jiny slysi. A to vse jednoduse kvuli tomu, ze tvrzeni "ja to (ne)slysim" je subjektivni do te doby, dokud se to neoveri merenim. Proto se take stale pta na ty clanky, kde by bylo (byt slepym testem) dokazano, ze to nekdo slysi. Pokud takovy clanek najdes, tak se ti urcite nejen on omluvi.

    TEDDYBEDDY: Zato ty tu chces diskutovat na urovni, ze? Hlavne ze se bavis - nejsi sam (:
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    SVANC: Mě argumentace s tebou nezajímá, mě zajímá, jestli to je opravdu slyšet nebo ne, což se dozvím jedině poslechem. Tebe naopak nezajímá, jestli je něco či není slyšet, ty se chceš akorát hádat.
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    SVANC: Přeloženo do jazyka homo sapiens- nemáš o hifi ani ponětí, ale cosi tě pudí furt žvanit dokola. Hele, uvolni se a zkus to probrat s lékařem. Prášky už na to jsou ;)
    SVANC
    SVANC --- ---
    TEDDYBEDDY: Sorry, ale na trolování někoho, kdo se chová jak debil, už nemám chuť. Místo stupidních poznámek se raději douč gramatiku... Nebo ještě lépe, prostudujte si i s kolegou http://en.wikipedia.org/wiki/Argument
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    SVANC: Zkus prosímtě pomalu vysvětlit, tak abys porozuměl i sám sobě jak jsi to " poslouchání kabelů" praktikoval, na čem a ktréže to byly kabely?
    Baf nás šášo ;)
    SVANC
    SVANC --- ---
    MACHALIK: Pro tvrzení, že vliv kabelů je neslyšitelný, lze i v internetové debatě přinést řadu argumentů, a také se tady objevily. Opačně to možné není? Dost divná logika, ne?

    A poslouchat kabely opravdu nemusím, to už mám za sebou. Ostatně výsledky neslepého testu provedeného třeba touhle metodikou [ MACHALIK @ HIFI & TOP AUDIO ] (třetí odstavec),
    může brát vážně opravdu jenom magor - nebo fanoušek hi-endu, ochotně ignorující postupy ověřování běžné a povinné v jakémkoli jiném oboru.
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    Což mi připomnělo, že si asi o víkendu vytáhnu z garáže svýho lampovýho Meka , když bude slavit ty 50. narozeniny.

    As I said, it is difficult to believe from its measured performance that the McIntosh MC275 was designed almost half a century ago...... Good audio engineering is timeless. —John Atkinson, Stereophile

    McIntosh MC275 power amplifier Measurements | Stereophile.com
    http://www.stereophile.com/content/mcintosh-mc275-power-amplifier-measurements
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    SVANC: No dyť ti to říkám furt, že žádnej argument poskytnout nemůžu! Že si to musíš poslechnout, jiná možnost není. Seš natvrdlej?
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    SVANC: Jako, když to s tou slepotou a vírou furt opakuješ, asi tam budeš mít nějakej osobní afekt. Zřejmě když testuješ nějakou svou stavebnici proti továrnímu výrobku, musí to svádět vidově k jednoznačnému odmítnutí toho toho prvního.

    Když ale postavíš vedle sebe dejmetomu Accuphase, Krella, McIntosh, Jadis,..... s Wilson audio, Dynaudio, M. Logan, JMlab, etc... k žádnému wow efektu nedojde, alébrž to všechno vypadá kurevsky dobře a nadupaně. Pak jen posloucháš a řekneš, jakej zvuk se ti nejvíc líbí. Tak proto my kucí ve městech nemusíme přes hifi házet deku, chápeš ;)

    A když seš trochu šikovnej, nemusíš ani letovat dvojlinky, řezat dřevotřísku a obkládat garáž a pak k tomu hledat píčovský výmluvy po internetech.
    Páč prostě deš a koupíš si hotovej špičkovej hájend, vod firem , co to dělaj desítky let a jsou v tom nejlepčí na světě....

    Čili přestaň plácat píčoviny akup si pořádný hifi.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam