• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AMAROKHIFI & TOP AUDIO
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    MADCAT: Strašně drahý, celkem slušná elektronika, bedny stojí za hovno. Ve výsledku solidní německej výrobek za nehorázný prachy. Jejich koncák 956 Mk II kdysi vyhrál nějakej supertest v Audiu.
    MADCAT
    MADCAT --- ---
    Burmester - konfekce, nebo je to "něco lepšího"?
    FURYAN
    FURYAN --- ---
    selbstgebautes Grammophon / Minimalist gramophone by Livia Ritthaler - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=iQikPNOPSUc
    JEDI
    JEDI --- ---
    FURYAN: :D hralo to :D
    MARTIK
    MARTIK --- ---
    SVANC: díky za tip. Ještě jsem to pohledal na AVS fóru a našel jsem pár zajímavých podnětů. Třeba:
    Welcome to the world of HDMI connections...
    Many sources will require the HDMI to be up and solid with the source selected before the source is powered up to work correctly.
    What I do is try to find the way it works best / most reliably, and always switch / power on in that sequence.

    No real good news here for you.
    HDMI is problematic switching sources period. It like the display to be on first and selected to the correct HDMI port, then the AVR / switching devices and once again switched to the correct HDMI port, and then finally the source power on with the HDMI output pre-selected before last power off.


    to sou radosti.
    SVANC
    SVANC --- ---
    MARTIK: Něco podobného se už myslím řešilo tady [ HD // audio&video pro narocne! ] a snad to souviselo s pořadím zapínání jednotlivých přístrojů.
    FURYAN
    FURYAN --- ---
    JEDI: Tak jak ti to znelo? :)
    MARTIK
    MARTIK --- ---
    FURYAN: díky za názor.

    ještě mně u něho štve ta vlastnost, že ty zdroje přepíná celkem pomalu. Nemám to s čím porovnat, tak se chci zeptat, jak to funguje u dnešních receiverů? Ten Marantz je rok 2009 a přepnutí z PC na PS3 trvá dobré čtyři sekundy. Nic hrozného, ale taky se někdy stane, že když pouštím na PC nějakou hudbu, tak to přepnutí na jiný zdroj a pak zpět na PC vede k tomu, že ta píseň nehraje (hraje ale žádný zvuk neleze :) - jako by při tom přepnutí PC ztratil kontakt se zesákem (což chápu), ale pak ho znova nenavázal. Musím písničku pustit znova.
    Víceméně to stejné nastává, když vypnu telku, kterou mám jen jako obrazový výstup. Vypnu ji, hudba přestane hrát. Musím na klávesnici k PC "poslepu" nahmatat stopnutí skladby a znova ji pustit. Pak to hraje.
    Drobnosti, ale někdy to dokáže otrávit.

    A chci se zeptat, jestli má smysl kupovat starší, ale papírově lepší modely, nebo aktuální. Prodejce tvrdil a já mu v tom vlastně věřím, že když si koupím zesák 4 roky starší, který ale tehdy stál 40 tisíc, tak dostanu nesrovnatelně větší kvalitu, než když si dnes koupím nějakej za 12 tis. (což byl můj rozpočet a za tolik jsem měl ten 4 roky starý Marantz).
    Říkal, že dneska sice v tom zesáku budu mít USB port a streamování z internetu, ale zase hardware uvnitř bude dost ochuzen. Vono taky ten starý receiver váží 17 kg a nové krabice v té nejnižší cenové hladině (12 tis.) váží nějakých 8 kg, takže ten argument chápu.
    Nicméně na to moje hraní... Nevím... skoro bych tu kvalitu vyměnil za ty funkce jako přehrávání z USB nebo z internetových rádií. Plus kdyby se odbouraly ty problémy s přepínáním zdrojů či s vypnutím TV..
    (bedny mám JM Lab Focal Electra 906, prej poměrně kvalita (p.c. 50 tis))
    FURYAN
    FURYAN --- ---
    MARTIK: nevim, jestli to bylo konkretne u Marantze, ale videl jsem na netu presne stejny problem - jde o cip HDMI dekoderu, ktery, kdyz je studeny, dela presne tohle. Ten, kdo to popisova, to vyresil tak, z k desce s cipem pridelal zarovku, ktera ten cip ohrivala :)) no, myslim, ze je to na vraceni a porizeni neceho jineho :)
    MARTIK
    MARTIK --- ---
    před časem jsem koupil zesák Marantz 7002. Z bazaru, ale mám na něj rok záruku. Byl bych s ním spokojen, nebýt jedné podstatné věci - a zde se chci zeptat, jestli je to normální, nebo jde prostě o vadu. Tedy normální to určitě není, ale stejně bych se rád ujistil, že něco nedělám špatně.
    Problém je ten, že do zesáku posílám PS3 a PC, oboje přes HDMI. Obraz (zesák -> hdmi -> TV) mám vždy bez problémů, ale jak PS3 tak PC mají občas problém se zvukem. Někdy to prostě všechno zapnu a žádný zvuk do zesáku nejde. Zesák zobrazuje na displeji ikonky kanálů zvuků - stereo, 5+1, atd.. a v těchto případech se žádný kanál nezobrazuje - prostě žádný zvuk. Někdy pomůže restart přístroje, někdy pomůže jen když vypnu jak přístroje, tak zesilovač. Třeba u PC se to projevuje tak, že ikona hlasitosti má u sebe červený křížek a stěžuje si na nepřítomnost zvukového výstupu. U PS3 to nijak nepoznám. Štve mně , že to někdy jede bez problémů a jindy to prostě takhle blbne. Jakmile to opravím tím restartem, tak pak vše hraje v pořádku, klidně celý den.
    Tohle určitě není normální chování a na reklamaci to podle mně je, ale přesto se ptám, zda netušíte, jestli nedělám něco blbě. Ale u HDMI zapojení snad není co zkazit, ne?
    FURYAN
    FURYAN --- ---
    ALI_GATOR: Na ebayi se kombo TENSAI TM 2550 plus Tensai TP 2500 vydrazilo za 30 ecek...
    ALI_GATOR
    ALI_GATOR --- ---
    Dotaz: Jakou může mít cenu TENSAI TM 2550 + toto: http://iv.nyx.cz/files/00/00/09/51/951223_ea47c7dccd33364af2c4.jpg?name=tensai.jpg ?
    Nejsem si jistý, zda je to top nebo spotřebák, tak mně nesežerte. Chci to kvůli napojení na gramec+spíše levnější repro a taky se mi líbí design.
    ALI_GATOR
    ALI_GATOR --- ---
    FURYAN: Tenhle příspěvek má větší potenciál vytvořit černou díru než všechny pokusy v LHC
    FURYAN
    FURYAN --- ---
    SVANC: Spotrebak kupuju tak, asi jako ty. U drahych veci bez rozumu impulsivne, protoze piciviny rozum neschvali nikdy ;-)
    SVANC
    SVANC --- ---
    FURYAN: Jak u čeho... U elektr. přístrojů, a nemusí to být jen audio, se rozhoduju podle parametrů - s přihlédnutím k vzhledu :) - a u větších investic to je výsledkem delších úvah :)
    FURYAN
    FURYAN --- ---
    SVANC: CHci presne tohle, protoze jsem se tak rozhodl, ze chci presne tohle :) Nemam vesmes k zadne porizene veci specialni duvod, ty ano? (krom toho, ze to proste chces? :))
    SVANC
    SVANC --- ---
    FURYAN: Obávám se, že moje rada by tě neuspokojila :). Nějaký speciální důvod, proč sháníš přesně tohle?
    FURYAN
    FURYAN --- ---
    SVANC: Nejde to sehnat, co radis? Koukal jsem i na ten MPA-1 ale zustanu "u kotle dratu", takze shanim uz jen RMB-100
    SVANC
    SVANC --- ---
    FURYAN: S Alibabou bych byl raději opatrný.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam