• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AMAROKHIFI & TOP AUDIO
    MATT
    MATT --- ---
    SVANC: u mě je to teda taky dost potichu, mam na sluchatkach i ve woknech hlasitost na max a klidne bych moh víc, to si s jakymkoli jinym zdrojem nemuzu dovolit (podobnou hlasitost z mp3 dostahuju při -15 dB ve foobaru)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    SVANC: Vždyť říkám, že to je velmi průkaznej test. Potvrzuje tvoji teorii.

    Hele, a i kdybys teoreticky ty vody rozeznal od sebe a určil tu lepší, tak bude opravdu lepší?
    SVANC
    SVANC --- ---
    MACHALIK: Nedělej hloupého, popsal jsem to myslím dost jasně (SVANC). Fakt nevím, proč bych měl k tobě jezdit chlastat vodu :)

    Zkus si to pustit na něčem jiném, u mě to hraje úplně normálně. Za takto ztížených podmínek jsi dokázal indikovat zkreslení 12,6%. Až se dostaneš na -40 dB, budeš potřebovat zesík se zkreslením menším než 1%, pokud to vytáhneš až na rekordních -56 dB tak budeš moci říci, že poznáš i 0,15%. Úvahu o tom, co z toho vyplývá, už nechám na tobě... :)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    SVANC: Co mi tady furt vykládáš o nějakejch domnělejch testech něčeho? Já se snad bavím o jednom konkrétním testu vody. Jestliže je to tak průkazný, tak to přece musíš poznat, ne? Dojdeš, popiješ, vodejdeš. Tečka. Všechny okecávačky si schov pro manželku. Co? Takovej test - seš, navíc když to máš podložený masivní statistikou, dostatečně sebevědomej, že v tom testu poznáš jednu od druhé?

    Ale jinak abys byl spokojenej, tak tady máš moje SMSky z pátku:





    Mám MacBook Pro a sluchátka HD 580. Je to strašně potichu. Nechápu, proč je ten track tak potichu, nad 18dB se rozdíly ztrácí v hluku pozadí. Třikrát tak hlasitěji a šlo by testovat dál, v této hlasitosti neexistuje žádnej slyšitelnej materiál na spodku a přes muziku slyším větrák notebooku. Bezva test! Velice průkaznej. Na zesáku by to chtělo otočit na jedenáctku.
    SVANC
    SVANC --- ---
    MACHALIK: Nechápu, co řešíš. Veškeré chuťové testy jak potravin tak i nápojů se provádějí naslepo a to z dobrého důvodu. Před delší dobou jsem někde četl o tom, jak několik druhů vín bylo zkušebně posuzováno, přičemž dotyční viděli jak na etiketu, tak jim i byla známa cena. Pořadí vždy více či méně korelovalo s cenou a to bez ohledu na to, že etikety na lahvích byly náhodně měněny. Můžeš to okecávat jak chceš, ale porovnávat dvě věci a vědět přitom, která je která, nemá žádnou vypovídací hodnotu. Proto se tenhle druh testování nikde nepoužívá a obhajuje ho jenom určitá skupina lidí v jediném oboru - audiotechnice.

    Tam, kde je to opravdu důležité, třeba u léků, se někdy používá dokonce dvojitý slepý test, kdy ani osoba předkládající vzorky neví, který je který. Proč asi?

    A to, zda jedna konkrétní osoba, třeba já, rozezná jednu vodu od druhé, na tom nic nezmění.
    MATT
    MATT --- ---
    AKA_THE_A: to bych opravdu hledal problem v tech sluchatkach, ja zacinam hadat kolem -18dB, mam Sennhaisery HD 435, output z motherboardu, od rana si usi trapim ruznejma kytarama..
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    MARTIK: Však jo, kdykoli jsem vyměnil zesilovač, tak jsem rozdíl taky poznal. Proto jsem ho taky měnil.
    Tys dělal slepej test vod nebo...?
    MARTIK
    MARTIK --- ---
    MACHALIK: ale zrovna ta voda jde rozlišit úplně v pohodě. Kdykoliv jsem měnil bydliště (a tedy zdroj vody), tak jsem rozdíl poznal (nepiju balenou vodu a minerálky).
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    SVANC: Čili tu vodu rozeznáš se šátkem na očích? Dojdeš ke mně, dostaneš dvě tři různý vody, ukážu ti flašky, pak si dáš kbelík na hlavu a budeš celý odpoledne slepě pochlastávat vzorky v pořadí, který určím já, a budeš zapisovat do tabulky, jestli piješ A, B nebo C. Na závěr se podíváme, jak jsi byl úspěšnej. Co?
    AKA_THE_A
    AKA_THE_A --- ---
    SVANC: Jo, tak jsem asi hluchej (nebo to chce nový sluchátka :D), pod -6dB už to spíš hádám...
    SVANC
    SVANC --- ---
    MACHALIK: Nejde o to, co si kdo myslí, ale o to, co bylo testováním za objektivních podmínek zjištěno.

    MACHALIK: Nejsou a auta jakbysmet.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    SVANC: Ale jsou, nebo slepý testy aut, můžeš si vybrat, mně je to vesměs jedno. Už jsi vědecky dokázal, že Yetti není?
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    SVANC: Seru ti na statistiku, furt se jí zaklínáš, jde mi o tebe. Statisticky zjistíš, že 99 % lidí si myslí, že MP3 128 kbps rovnou z telefonu stačí na všechno. Na to chčije bílej tesák.

    Ty osobně tedy rozeznáš od sebe dvě vody? Takže dojedeš, já ti zavážu na celý odpoledne hlavu, budu ti servírovat různý sklinky, ty mně pak řekneš, která byla která. Hned mezi dveřma mi dáš pět tyček. Domluveni?
    SVANC
    SVANC --- ---
    Nápoje a potraviny opravdu nejsou dobrý příklad, pokud chce člověk vést filipiku proti slepým testům :)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    MATT: Ve spojených státech je spotřeba balené vody opravdu vysoká (18 galonů = 1.226,5 litru na osobu).

    Nádhera.
    SVANC
    SVANC --- ---
    DOCKINEZ: Existují stránky, kde lze stáhnout nekomprimované testovací soubory a pustit si je v klidu na aparátu.

    MACHALIK: Některé jistě ano. Ale pokud bychom se bavili o konkrétních dvou typech stolní vody a existoval jejich rozsáhlý test, jehož se účastnily tisíce lidí, aniž by kdokoli z nich rozdíl mezi těmito dvěma druhy poznal, budu vycházet z předpodkladu, že ten rozdíl poznatelný není, popř. že je zanedbatelný.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    DOCKINEZ: Lepší je poslouchat a posouvat se, aby to čím dál míň sralo a čím dál líp hrálo, než se testovat. Svý limity nezná nikdo, nemá na to aparát ani testovací metodiku ani čas ani náladu. Jsem přesvědčen, že 99 % lidí, co se takzvaně zajímají o svý limity, to dělají z nudy a tudíž neodborně a nezjistí nic (ale utvrdí se v tom). Jak kdyby to patřilo k dobrýmu vychování, přiznat se, že nepoznám MP3 od originálu, tak vidíte, tady to máte.
    MATT
    MATT --- ---
    Ve "slepých testech" vítězí kohoutková  «  VODARENSTVI.CZ
    http://www.vodarenstvi.cz/clanky/ve-slepych-testech-vitezi-kohoutkova

    !!!! ;)))
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    SVANC: Takže ve slepým testu poznáš ty vody od sebe?
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    MACHALIK: mas recht, skoda usili. Radsi budu testovat chilli omacky, to mi aspon jde.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam