• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AMAROKHIFI & TOP AUDIO

    Jaké preferujete středy

    18 hlasy od 18 respondentů

      rozbalit záhlaví
      SVANC
      SVANC --- ---
      MACHALIK: "Read argument from list, argument := invalid"
      Tohle opakuješ stále dokola, ale žádný argument nevidím a už vůbec ne seznam argumentů. Nejsou jím ani dlouhé odstavce, jejichž význam lze shrnout do jediné věty "i jiní lidé mají stejné subjektivní pocity a názory jako já".

      A proč ty lidi pořád vyvíjej nový a nový věci? "Lidi jsou různý a různý koníčky maj...". A když máš dobrý měřáky, tak dokážeš detekovat i nedostatky hluboko pod prahem lidského vnímání. Ale když je na obrazovce vidíš, tak tě štvou a snažíš se jich zbavit. Sám jsem takhle kdysi trávil mraky hodin nad zesilovačema, protože mi vadil šum, z místa posluchače naprosto neslyšitelný. Spokojený jsem byl až s konstrukcí, jejíž vlastní šum (s uchem na výškáči) byl o poznání menší než ten, který se objevil po zapnutí CD přehrávače. Ten zesík mimochodem kamarádovi slouží dodnes. Od té doby ovšem uplynuly skoro tři desítky let, součástky mají řádově lepší parametry a jsou řádově levnější. Jediné, co se nezměnilo, je existence lidí přesvědčených o tom, že zesílit nízkofrekvenční signál v řádu pár desítek kHz v kvalitě "lepší než lidské ucho" je nepřekonatelný problém, a pokud, tak to musí stát majlant. Přitom když se podíváš na testy zesíků v "odborných" časopisech tehdy a dnes, tak se nezměnilo vůbec nic - v obou případech (jde-li o drahý přístroj správné značky) se hýří výrazy jako transparentní, hloubka prostoru, muzikálnost, popř. hláškami o tom, že když člověk zavře oči, má pocit, jako by hudebníci stáli přímo před ním. Stačí přitom porovnat jakýkoli elektronický přístroj z té doby s dnešním, aby ta ohromná propast techniky byla jasná na první pohled. Jenom ty zesíky jsou (soudě podle hodnocení) pořád tak nějak stejné... :)

      "OK. Co teda hobbíci? Nic neprodávají (mimochodem, uvedl jsem Macuru právě proto, že není výrobcem ani prodejcem, je jen badatelem...)" - tak zrovna Macura má na svých stránkách kolonku Pricelist. Že tam toho moc nemá, na podstatě věci nic nemění.

      Btw to tvý "vyhrožování" :) účtem na Slovanetu, kde si to budu moci rozdat s opravdovými borci, mě úplně vrátilo do dětství a připomělo mi kluka ze sousedství, který na mě přes plot volal něco v tom smyslu, "že se se mnou prát nebude, ale jen ať počkám, až se vrátí jeho starší brácha" :).
      MACHALIK
      MACHALIK --- ---
      SVANC: To je prdel, jak jsi vyloučil další argument. Read argument from list, argument := invalid. Čili konstruktérama se nebudeme zabejvat, ty tam tahat nechceme. Ne ne ne.

      OK. Co teda hobbíci? Nic neprodávají (mimochodem, uvedl jsem Macuru právě proto, že není výrobcem ani prodejcem, je jen badatelem, zajímá ho to jako koníček a staví proto, že chce porozumět, proč je slyšet to, co by nemělo bejt slyšet), nic pro nikoho nevyrábějí, staví si na doma. Kupř. Pistole, asi znáš. Dělá si to pro sebe, přesto tak jednou ročně dodělá další iteraci zesilovače, vyzkouší nový konstrukční řešení, nakonec to hraje líp než to minulý. Když to doveze na sraz, jsou z toho celkem rozpadení i ostatní lidi, jak konstruktéři, tak spoluhifisti. Nemá na to jakejkoli finanční interest, dělá to z plezíru. Bádá. Proč takovej se na to nevysere? Ostatně do téhle kategorie zapadá i Macura. Máš na to teorii? Myslíš, že si oba v minulosti koupili nějakej drahej kabel a teď vyvíjí zesáky jako formu sebemrskačství, aby nemuseli přiznat blbost? Nebo jak si to vysvětluješ?

      Ještě teda že vzpomenu Pavla Dudka. Éra devadesátek, slavná řada DPA. Zásadní modely byly 222 a 380, ke každé z nich pak existovalo několik verzí (SE, SSE). Tisíce lidí včetně zcela nezainteresovanejch bastlířů-hobbíků to stavěly, dělali si to sami v garážích, pak to porovnávali, DPA de facto definovalo československou hifi scénu na minimálně jednu dekádu. Udělaly se miliony testů, všichni porovnávali mosfet s bipolárem, SE s SSE atakdále, všichni dospěli ke stejným výsledkům, přičemž internetový fóra tehdy rozhodně nebyly, aby si o tom mohli říct. Chodili akorát tak do hospody a jednou za čas se něco napsalo do Amara. Stejně všichni slyšeli to stejný, rozdíly popisovali stejně. Jak si to vysvětluješ, když tam žádný rozdíly nebyly? I ti si všichni koupili drahej kabel a nechtěli si to přiznat?

      Rozumíš, snažím se rozkrýt míru poškození.
      MADCAT
      MADCAT --- ---
      TEDDYBEDDY: když mluvíš o většině elektronicky produkované hudby jako o sračkách, tak jistě existuje i nějaká menšina, o které bys to neprohlásil. jen tak pro zajímavost - která to je?
      SVANC
      SVANC --- ---
      MACHALIK: Já se živím technickými překlady, kromě kecání s tebou denně překládám kolem 20 normostránek, takže docela slušnej job, navíc bez budíku a osoby šéfa. A co myslíš, že bych udělal, kdybych jednou zjistil, že někde existuje automatický překladač, který mou práci zvládne? Že bych jako zákazníkům řekl "Sorry, já už jsem tu zbytečnej"? :-)
      Spíš bych si dal hodně práce, pokusil se najít nějaká místa, kde software zrovna nezabodoval, a ukazoval je každému, kdo by se na možnost strojního překladu zeptal.
      Prostě tahat do téhle debaty lidi, kteří jsou na mýtech hi-endu jakkoli finančně zainteresováni, je nesmysl. Ta zainteresovanost přitom ani nemusí být finanční, klidně může být i emocionální - úplně stačí, třeba z nedostatku informací, koupit drahý káble, a už je o jednoho zastánce kabelové magie víc. Přiznat, že člověk udělal (popř. léta hlásal) blbost, totiž dokáže málokdo.

      A pokud jde o to posunování se někam, tak tuhle námitku neberu a už vůbec ne od tebe. Vždyť ty sám nehybně lpíš pořád na stejných tvrzeních, jejichž nesmyslnost je čím dál očividnější. Lpíš na nich i navzdory tomu, že jsi za celou tu dobu nebyl schopen přinést jakýkoli argument, který by se validitou alespoň blížil řadě těch, které jsem tu postoval.
      TEDDYBEDDY
      TEDDYBEDDY --- ---
      TURF: Stručné a výstižné. Ano to je to, co tu celou dobu vysvětluji ;)
      TURF
      TURF --- ---
      TEDDYBEDDY: to, ze jsi barvoslepej, neni dukaz neexistence barev ;)
      TEDDYBEDDY
      TEDDYBEDDY --- ---
      Abych tedy nebyl moc chytrej musím připustit, že pro posluchače sraček ( většiny elektronicky generované hudby na pc, apod. syntetickýho shitu) je úplně jedno z čeho to hraje. Sračka obsahem/ sračka formátem/ sračka aparátem= sračka ke sračce sedá => není slyšet rozdíl.
      DOCKINEZ
      DOCKINEZ --- ---
      btw kdo odsud z Phy jezdite do Mnichova? Pristiho rocniku se hodlam stuj co stuj zucastnit a v parte byva sranda, tak bych se rad k nekomu "prifaril" do auta. Jasne, jeste je vic jak pul roku casu, ale ono to leti :)
      DOCKINEZ
      DOCKINEZ --- ---
      ale stejně ji zabalili do těžší plechové krabice as cílem voholit tě vo prachy

      Nezapomínej na žulu :)
      MACHALIK
      MACHALIK --- ---
      SVANC: Ty bys fakt neměl dělat vědeckou kariéru. Čím se živíš? Když už jsme u těch osobních zpovědí.

      A hodláš se někdy přes tenhle základní blok přenést nebo budeš až do konce života psát o tom, jak jsou slepý testy skvělý a kdo s tebou tenhle (skutečnej a pravdivej) názor nesdílí, ten je ošálenej blb? Rozumíš, mi nevadí, že si myslíš, co si myslíš, prostě ses v tom našel a je ti tam dobře, tak proč ne. Co mě na celé věci ale zaráží je ta tvoje ochota setrvávat ve stagnaci tak strašně dlouhou dobu. Vždyť už o tom samým meleš a na stejný obrázky a články se odkazuješ minimálně šest let! To ses fakt neposunul ani o píďu? Není to nuda a oser, bejt takhle dlouho zakopanej na místě?

      A jedna k "tématu": jak se stavíš k faktu, že i konstruktéři komponentů pokračují ve vývoji lepších modelů a testují je slepě i neslepě, aby dospěli k něčemu, o čem si oni i konzumenti myslí, že je lepší zvuk? Třeba Pavla Dudka nebo Pavla Macuru, abych zůstal tady u nás a předhodil ti jména, který snad znáš, lze jen těžko podezřívat z toho, že tě chcou vodrbat a vymysleli si na tebe pičovinu, která nemá smysl, ale stejně ji zabalili do těžší plechové krabice as cílem voholit tě vo prachy. Naopak, vrážejí do toho svoje vlastní prachy, prodej nemají, nedělají pro žádný firmy, a přesto všichni vyvíjejí a posunují se. Z tvých teorií vyplývá, že si stačí koupit libovolnou Yamahu nebo Denon z osmdesátek a mít vykydáno, už jen oblepit sklep platama od vajec. Tak proč se na to - tihleti chytří, zkoumaví, vědečtí borci, se kterejma se mimochodem můžeš potkat na Slovanetu a svoje bezva teorie jim předložit, byla by prdel to sledovat - jednoduše nevyserou? To mi vysvětli.
      TEDDYBEDDY
      TEDDYBEDDY --- ---
      LOPIK: Imo musíš rozlišovat produkci a re- produkci ty dýžeji jeden. A co vlastně hraješ ty?
      LOPIK
      LOPIK --- ---
      TEDDYBEDDY: Jo bakelitový sedmipalce, nejlíp přímo z Jamajky to je doslova etalon zvukový kvality.
      TEDDYBEDDY
      TEDDYBEDDY --- ---
      LOPIK: No a jak si říkáš Dj x? Znám s s pár dj z ragga a dh. scény co hrajou černý placky a vždycky je to slyšet. Pokud to ty neslyšíš, dívej se na lidi, co je zvedá ze židlí nebo di radši míchat za bar a neřeš to ;)
      LOPIK
      LOPIK --- ---
      Přijď třeba 12.11. do Wakaty, myslím že si kluci budou hrát i něco z digitálu, mužeš si porovnávat. V polních podmínkách hrajou desky většinou opravdu spíš hůř než líp, nemluvě o masteru kdy na desku ten wall of sound /který je dneska v klubech bohužel víc vyžadovanej než branej jako zápor/ vylisuješ hodně těžko.

      Nevím proč zrovna já tohle píšu, když bych je měl asi taky nějak vynášet do nebes, ale nebudem si předstírat, že já fištrón to mám lepší když popadnu těch svých dvacet kilo draze koupených desek, který si akorát ničím zbrklou manipulací, bojoju se špatně funkční technikou a pak ještě co chvíli řeším co ještě pustit jde a co je už fakt strašný než támhle typ co vytáhne USB klíč z kapsy a pouští nějaký mp3 co včera stáhnul a ještě mu to hraje "víc nahlas".
      TEDDYBEDDY
      TEDDYBEDDY --- ---
      LOPIK: Ještě jsi nám neřekl, kde Dj-uješ a na jakejch gramofonech dáváš tu svou vynilovou šou nebo zas bude měsíc ticho než to vyprchá? :o)
      LOPIK
      LOPIK --- ---
      Na druhou stranu jsou zákazníci co tohle vyžadujou - to zboží dělá luxusní v první řadě jeho cena a nedostupnost, o nějaký vlastnosti prakticky vůbec nejde..
      SVANC
      SVANC --- ---
      ALI_GATOR: Přesně tuhle situaci jsem kdysi zažil v jednom poslechovým studiu na Praze 10. Jenom s tím rozdílem, že já si žádný kabel domů neodnesl :).
      ALI_GATOR
      ALI_GATOR --- ---
      SVANC: Nejhorší je, že příjdeš do obchodu a tam bude sedět podobný "krteček" přesvědčený o své pravdě a s naprosto suverénním výrazem Ti vnutí o 1000% předražený např. kabel. Ty dorazíš domů a tam se z Tebe většinou stane další krteček, který ten rozdíl zaručeně pozná (a ani k tomu nepotřebuje slepý test). Výrobci si mnou ruce, Ty, ponořen do živější hudby, než když to hráli naživo, si to pěkně dáváš a šíříš tyto virální memy dál. Krtečkoviry jsou na světě.
      SVANC
      SVANC --- ---
      MACHALIK: Mohl bych ti napsat, že slepých testů jsem absolvoval dost na to, abych si udělal jasný názor. A např. u různě kvalitních MP3, kde slyšitelné rozdíly samozřejmě existují, jsou s možností rychlého přepnutí snadněji zjistitelné, než při delších pauzách mezi jednotlivými signály. Koneckonců testování kodeků se provádí také slepými testy (když to jde tam, proč ne u zesíků, přehrávačů... ???). A přímo v poslechovce mám už léta přípravek, který umožňuje okamžité přepínání komponentů přímo z místa posluchače. Ale tyhle zkušenosti nejsou tím podstatným.

      Validita argumentace založené na exaktně provedených experimentech a stavu vědeckého poznání totiž není v jakémkoli vztahu s osobou, která na tyto konkrétní poznatky upozorňuje. Opravdu je tak těžké tohle pochopit? :)

      Nicméně už stačilo - tvá vynalézovost v kličkování má zjevně své meze a už zase mluvíš nikoli o tématu, ale o osobě oponenta. Zjevně nechceš ani naplno napsat, že jediné, o co se opíráš, jsou subjektivní pocity. Zcela přitom přehlížíš prokázaný fakt, že při neslepém testu se v hodnocení odráží i řada jiných faktorů, než jen samotný zvuk. S takto postavenou "argumentací" bys sklidil posměch v jakémkoli jiném oboru. Rozumný člověk totiž ví, jaké je spolehnutí na lidské smysly :)
      TEDDYBEDDY
      TEDDYBEDDY --- ---
      Mám jednoho známého, kterej ma doma velmi nepříjemnou ženu. Navíc neumí vařit, nešuká a je to echt vobluda- míněno zjevem. Ale on při každé dobré příležitosti rozhlašuje, jak má krásnou & šikovnou ženu. Samozřejmě mu nikdo ze známých neřekne- seš zoufalec a cizím je to fuk. Bludnej kruh pro postiženýho todlenc.
      MACHALIK
      MACHALIK --- ---
      Tlumic. Tlumic!

      Vzdyt uz jsem ti priznal, ze mas pravdu, ze slepej test je nejlepsi, tak vo co furt jde?

      A ted pojdme chvilku korelovat. Kolik slepych testu a ceho jsi za svou hifi praxi absolvoval? Hrube. Jakkoli hrube.
      Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam