• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AMAROKHIFI & TOP AUDIO

    Jaké preferujete středy

    18 hlasy od 18 respondentů

      rozbalit záhlaví
      ALI_GATOR
      ALI_GATOR --- ---
      MACHALIK: Ovšem, že můžu:
      1. Probudíš se a jdeš vykonat potřebu abys pak netvrdil,že Tě ovlivnil plný měchýř a proto jsi v testu poznal kulový.
      2. Sundáš si růžový brýle, který zesilují lesk všeho lesklého.
      3. Vyndáš si špunty z uší, aby byl test prokazatelný (není nic lehčího, než po testu prohlásit, že jsi byl takto postížen).
      4. Jdeš na Bulovku, kde Ti na tomografu vyloučí jakoukoli mozkovou anomálii (nechceme přece, aby bylo řízení zmatečné jak se možná stane v Případě pana Janouška).
      5. Necháš si zároveň na ORL odbrně odstranit ušní maz (přece chceme aby uši mistra byly ve 100% kondici)
      6. Zavoláš pár kámošům (klidně ze slovanetu) aby Tě doprovázeli (jednak víc uší víc slyší, druhak aby ses nemusel tolik bát (třeba podvodu))
      7. Zavoláš raději nějakou bezpečnostní firmu, protože žádné kámoše vskutečnosti nemáš.
      8. Nalistuješ si popis průběhu slepého testu, jak to sem postil před léty SVANC.
      9. Vezmeš si s sebou všechny svoje diplomy a vysvědčení ala Henryk Lahola.
      10. Vezmeš maminku a vyrazíš do Tebou navženého poslechového studia (protože nemáš na najmutí ochranky, všechny prachy jsi vyhodil před týdnem za nový vysoce lesklý kolečko ovládání hlasitosti které tlumí vibrace a zlepšuje zážitek z poslechu).

      Tohle jsou všechno věci přímo související s testem. Chápu, že pokud jsem zapoměl nějakou maličkost zmínit, může a bude test okamžitě prohlášen za neplatný (spoustou přesvědčivých neargumentů a přirovnáním k autům nebo k souloži se ženskou). Faktem ale zůstává, že s Tebe zatím nevypadlo vůbec nic kromě vytáček a posouvání všecho do oblasti magie nebo natvrdo označení důkazů za pindy/blábol.


      MACHALIK: Všechno správně ale před slovo "obyčejný" patří předložka.
      SVANC
      SVANC --- ---
      MACHALIK: Jaký libovolný léta??? Řeč byla o době před třiceti lety a ty jsi v reakci na poměr ceny elektroniky a strojírenských součástek tehdy a dnes dal pitomý příklad s autem, který se tvářil, jako kdyby tehdy žádná pásová výroba a lisy na plechové díly neexistovaly a kastle se klepaly ručně. Pokud si doopravdy myslíš, že ve strojírenství se za posledních 30 let zlevňovalo podobným tempem jako v elektronice, tak to je potom těžký... :)

      MACHALIK: Jasně, mikrodecibely... A plata od vajíček na stěnách... A sololitový bedny... :)
      Polmo sám napsal, že "PRE1 mohol byt kludne tichsie", to na nějaké mikrodecibely moc nevypadá. Tvé pozornosti bych ale doporučil jinou pasáž z jeho postu: "boli prepinane s casovym odstupom par minut a aj tak to islo vcelku dobre poznat... ak by boli prepinane hned poznam to nie na 100 ale na 1000%". To je dost jednoznačné potvrzení názoru, že okamžité přepínání je citlivější.
      MACHALIK
      MACHALIK --- ---
      Počkáme si na něj :)

      Mám několik tipů, proč se dozvíš, že slyšíš rozdíl, i když tam žádnej ve skutečnosti není:
      - měl jsi ty předky rozdílně nahlas, nikoli na mikrodecibel srovnané
      - rozdíl sis vybájil. Můžeš ho nějak doložit?
      - byl jsi opilý či jinak ovlivněný, když se ti zdálo, že slyšíš rozdíl
      - neprovedl jsi slepý test, takže tvé hodnocení je jen subjektivním dojmem a na to si v audiu nehrajeme (ne ne ne)
      - tvé podvědomí se snaží samo před sebou obhájit nesmyslnou koupi nesmyslného komponentu
      - machruješ tady na nás a svoje kamarády svými krámy ze zlata a přitom jsi úplně obyčejný idiot

      Žádný rozdíl slyšet NEMŮŽEŠ, protože tam žádný slyšitelný NENÍ. Psal to John Weston a Bill Crumley a David Oberfeld a jeden z nich se dokonce vsadil, že nikdo nic nepozná, o deset tisíc dolarů. Jestli si myslíš, že slyšíš rozdíl, tak si kup letenku na Floridu a běž to dokázat jako chlap!
      POLMO
      POLMO --- ---
      MACHALIK: ano chybal, su to cca roky :)
      MACHALIK
      MACHALIK --- ---
      Asi jsi nejakou dobu chybel, jinak si to neumim vysvetlit.
      POLMO
      POLMO --- ---
      "Svanc si prostě bude tvrdit, že tam ten rozdíl není." To by som nechal na neho, ale v kazdom pripade mu aj jeho merak ukaze ze tam rozdiel je a je len na nom ci rozdiel vo zvuku pripise prave meraniam alebo psychike.
      POLMO
      POLMO --- ---
      Takto, verim vo fyziku. Taku aku ju doposial pozname. Nehladal by som v tom rozdielnom zvuku "magiu" ala pozlatene poistky.
      MACHALIK
      MACHALIK --- ---
      POLMO: Aha, čili nezastáváš teoriu Svanca. Protože jeho teoria vraví, že není víc možností, nejsou poznatelné řádově menší zkreslení a není potřeba dávat nic do souvislosti, THD bohatě postačí.

      Nebo kterou přesně jeho teoriu zastáváš? Celej jsem se v tom ztratil.
      Svanc si prostě bude tvrdit, že tam ten rozdíl není.
      POLMO
      POLMO --- ---
      MACHALIK: ano mozno som sa zle vyjadril; zastavam teoriu Svanca, ale v globale. Nie kazdu jeho vetu...
      je viac moznosti:
      -su poznatelne radovo mensie skreslenia nez hlasa Svanc
      -pripadne su veci ktore si nedavame do suvislosti
      MACHALIK
      MACHALIK --- ---
      Jsem takový ateista, až se bojím, že mě pámbu potrestá?
      MACHALIK
      MACHALIK --- ---
      POLMO: Tak znovu. Zastáváš Svancovu teorii, která vraví, že přístroje jsou od sebe uchem nerozlišitelné, a zároveň rozlišíš uchem přístroje. Teorie odporuje (tvé) praxi. Teď jsi to sem napsal. Není to zložité. Jak se s tím vyrovnáváš? Myslím s tím faktem, že zastáváš teorii, která neplatí.
      POLMO
      POLMO --- ---
      SVANC: PRE1 mohol byt kludne tichsie, krom toho pristroje boli prepinane s casovym odstupom par minut a aj tak to islo vcelku dobre poznat... (ak by boli prepinane hned poznam to nie na 100 ale na 1000%)
      MACHALIK: nemusi to zakonite odporvat praxi... je to zlozite, sam asi vies ze problem neni tak jednoduchy a jednotvarny ako sa zda...
      MACHALIK
      MACHALIK --- ---
      SVANC: Změň si to na libovolný leta, mi je to jedno, věk nebyl to důležitý, jak sám víš.
      MACHALIK
      MACHALIK --- ---
      POLMO: Toto mě zajímá čistě z badatelskýho hlediska. Ty seš zastáncem teorie, která odporuje praxi. Chápu to správně? Jak se s tím vyrovnáváš?
      SVANC
      SVANC --- ---
      POLMO: Když jsi dělal ten test naslepo, byly hlasitosti vyrovnány s naprostou přesností?

      MACHALIK: No pokud si myslíš, že v osmdesátých létech probíhala linková výroba automobilů tak, že tam "borci klepali kastlu kladívkama", tak asi nemá smysl se na toto téma dál bavit :).
      MACHALIK
      MACHALIK --- ---
      A jak víme, tak zesilovač běží na elektrony, a ty dodá jak trafo, tak pulsní zdroj, a proto je jedno, co v zesilovači je! Není v tom rozdíl.
      AKA_THE_A
      AKA_THE_A --- ---
      SVANC: paradoxně právě to trafo je jednou z nejdražších jednotlivejch součástek, proto je všude vytlačujou impulsní zdroje ;-)
      MACHALIK
      MACHALIK --- ---
      POLMO: No to je jednoduchý. Ve skutečnosti tam rozdíl není a ty si ho jen namlouváš. Koupils dva verky a potřebuješ si to před sebou nějak ospravedlnit, tak sis nakukal, že tam je rozdíl, aby sis nemusel vyrvat vlasy, jak seš blbej.

      Hele, tady máš důkaz: http://img.gawkerassets.com/img/18dn2gn3palksjpg/original.jpg
      MACHALIK
      MACHALIK --- ---
      SVANC: Tak myslím to vážně. Fabriky v číně, dětská pracovní síla, levné suroviny, pásová výroba, roboti - jak dlouho si myslíš, že klepali borci kastlu kladívkama dřív a za jak dlouho ji mašina vylisuje dnes? Opravdu v tom nevidíš rozdíl?

      Co tě sere, že ty dobrý věci jsou drahý? Měly by stát pár šupů za zesák? Však stojí, ne? Můžeš si koupit špičku za osm tisíc, hraje stejně jako cokoli. Ověříš to slepým testem a zjistíš to.

      Mimochodem, mohl bys vyjmenovat aspoň tři slepý testy audio komponentů, kterých ses zúčastnil? Vyber ty tři, ve kterých byly testovány nějaké jakože špičky nebo prestižní věci, klidně mezi sebou nebo proti spotřebce. Fakt by mě zajímalo, cos porovnal a jaks to slyšel.
      POLMO
      POLMO --- ---
      Som zastanca Svanc teorie, ale jednu otazku si aj tak kladiem; ako je mozne ze pocujem rozdiel (aj na slepo) v predkoch P1SE vs PRE1 ked je merany rozdiel radovo 0,004% ci uz v THD alebo IMD, separaciach, odstupoch.... pocut by som to nemal ale?
      SVANC
      SVANC --- ---
      MACHALIK: Zas ta auta... Tohle přirovnání fakt myslíš vážně? Jak velký je myslíš rozdíl mezi cenou konkrétní strojírenské součástky před 30 lety a dnes? A jak velký je ten rozdíl u tranzistorů, integráčů atd.? Opravdu v tom nevidíš rozdíl?

      MACHALIK: To nikdo netvrdí. Ale zjevně je možné dnes prodávat např. zesík 5x100 W za pár tisíc (kvalitu ponechávám stranou), tzn. mechanická část, trafo atd. stojí fakt minimum. A ty součástky, které před 30 lety byly velmi drahé a tvořily nemalou část ceny třeba zesíku za 10000 DM, už dnes pořídíš za pár šupů.
      MACHALIK
      MACHALIK --- ---
      Mimochodem, od kdy se cena zesilovače má rovnat součástkám? Rád bych znal bazál pro tuhle korelaci.
      Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam