• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AMAROKHIFI & TOP AUDIO
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    LA_PIOVRA: Taky myslim. Na mne osobne je to zbytecne krotky, ale aspon to nejsou sracky typu Dianna Krall, Rebecca Pidgeon a podobna zkurvena nuda.
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    NOIK: vzhledem k tomu, ze vetsina "audiofilu" posloucha na svych aparatech "kopulacni jazz" (to - co spolu s Oldfieldem - hraje ve vytazich obchodnich center), tak ten vyber neni spatnej.
    ADAM
    ADAM --- ---
    UMIAKI: "hůře" ne. to není to pravé slovo.
    prostě pokud tam je nějaká chyba, tak na špatném zařízení(/sluchátkách) ta chyba nemusí být vůbec slyšet. a na dobrém zařízení(/sluchátkách) si jí všimneš.
    JAMES_DICK
    JAMES_DICK --- ---
    NOIK: a co tvejch pet desek?
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    NOIK: A?
    NOIK
    NOIK --- ---
    MACHALIK: no jenom jsi mi potvrdil že na tom hraješ playlist radia Beat jak jsem tak trochu tušil:)
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    NOIK: A teď nám prosím pověz ty, na čem doma hraješ?

    UMIAKI: Proč nesouhlasíš? Na čem doma hraješ a z jaké poslechové zkušenosti vychází tvůj názor?
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    NOIK: Pet bude tezke vybrat. Dam deset, co me ted napadnou. A abych nebyl jako Svanc, tak dodam rovnou kapely. Odpoved na otazku! Bouchneme bohemku.

    - Pink Floyd
    - Yes
    - Jethro Tull (ted bude Anderson v Lucerne v Praze a na Vodove v Krpoli hrat cely TAAB!)
    - Genesis
    - Led Zeppelin
    - Ulver
    - Pain Of Salvation
    - Bugge Wesseltoft
    - Nils Peter Molvaer
    - Erik Truffaz

    A ted mi povez, k cemu ti to bylo.

    UMIAKI: To se da tezko posoudit, jestli hraji jeste hure. Blbe nahravky proste hraji na vsem blbe, na kazdem jinak. Kdyz budes mit ostrou nahravku a ostrou sestavu, tak to bude rezat hlavy, zadekovana sestava ucini poslech milosrdnejsim. A naopak. Ano. Protikladne vlastnosti lze castecne kompenzovat proti sobe. Co z toho vsak obecne vyplyva, to nevim.
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    MACHALIK: Mám dojem, že i Adam, který není žádným zastáncem hi-endu tu někde psal, že na lepších sluchátkách (i za pouhých 4k) zní špatné nahrávky a nekvalitní ripy ještě hůře než na "obyčejných".

    A nesouhlasím ani s jednou z báchorek, co zmiňuješ ;)
    NOIK
    NOIK --- ---
    MACHALIK: já ale tohle neměl na mysli - proč sem nemůžeš napsat blbejch pět desek který rád posloucháš?
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Kolik vás nakonec bude? Mohli byste podepsat petici.

    Co tak dát dohromady seznam populárních báchorek o hifi? Já začnu, jo?
    - Na dobrém aparátu se dá poslouchat jen jedno procento nahrávek na světě. Když člověk neposlouchá toto bájné procento, tak svůj aparát "nevyužije".
    - Do malé místnosti patří malé bedny. Velké hrajou moc nahlas a "nevlezou se tam".
    - Malý basák je lepší než velký, protože má "rychlejší basy". I proto jsou malé bedny, nejlépe dvoupásma, lepší než velké, protože nemají "pomalé basy".
    - Silný zesilovač není potřeba, pokud člověk neozvučuje stadion. Velký výkon se nedá využít k ničemu jinému než k provozu vesnické diskotéky.
    - Totéž platí o velkých bednách. Slušný audiofil má doma detailní dvoupásma, protože velké bedny jsou dobré tak akorát na pouť. Velké = méně detailní.
    - Při budování vlastního aparátu jsou nejdůležitějším ukazatelem slepé testy pro mě irelevantních komponentů provedené neznámými lidmi.
    - CD obsahuje "jedničky a nuly", a proto na zdroji signálu naprosto nezáleží. Libovolný discman odvede stejnou službu jako nejmodernější CD přehrávač. Kdyby to tak nebylo, tak by počítače nemohly přečíst data z CDček a svět jak ho známe by zkolaboval.
    - Se stářím klesá citlivost ucha na vysoké kmitočty a proto se po třicítce nemá smysl honit za aparátem. Stejně ten rozdíl už nikdo nepozná.
    - Zkreslení reproduktorů je v řádu procent, takže nemá sebemenšího významu se zabývat elektronickými komponenty před bednami, které mají zkreslení v řádu desetin až setin procenta.
    - 92 % nahrávek je na 92 % přehrávačů přefázovaných.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    NOIK: Škoda, že nejsme dvě ženský a nepomlouváme třetí, měli bychom to jednodušší.
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    MACHALIK: Mě by to třeba taky zajímalo... na netu se dá najít hodně témat s tématem audiofilních nahrávek - zajímalo by mě, u čeho to jde vážně slyšet. U2 to teda určitě nebudou...
    NOIK
    NOIK --- ---
    MACHALIK: vůbec tohle nedokážu rozklíčovat ale to je asi fuk
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    NOIK: Je to jedno z možných vysvětlení. A kdybychom se bavili někde jinde o něčem jiným, tak bys zase mohl dojít k závěru, že něco někomu závidím. Jsou to takový malý černý díry, dřív nebo později to do nich vždycky spadne.
    NOIK
    NOIK --- ---
    MACHALIK: takže se za to stydíš tedy
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    SVANC: Kdyby se z tvých postů vyndaly kecy o věcech, který neznáš, a nechaly jen ty, který se jakkoli vztahují k něčemu, cos sám v životě slyšel či zažil, nezůstalo by taky vůbec nic. Já si prostě s tvejma smyšlenkama a vyčtenejma povídačkama z netu vykládat nechcu. Mě zajímá ta realita za tím. A té se nedostává. Je to jako bavit se s abstinentem o whiskách nebo s panicem o mrdání. K ničemu. Nezbejvá než si z tebe dělat srandu, protože si (z nějakýho důvodu) chceš tak strašně moc povídat. Proč?

    NOIK: Tě moje odpověď neuspokojila? Cos čekal?
    SVANC
    SVANC --- ---
    MACHALIK: Vždyť to říkám - kdyby se z tvých postů vyndaly kecy o mě, nezůstane vůbec nic :).

    A Noikovi bys měl normálně odpovědět. Já už jsem se s tím, že se chováš jako idiot, nějak vyrovnal, ale lidi zvyklé na normální komunikaci to dokáže překvapit.
    NOIK
    NOIK --- ---
    MACHALIK: tak sory ale normálně jsem se tě zeptal - fakt mě zajímá, co si člověk vychutnává na aparatuře za statisíce protože nikoho takového osobně neznám ..nebo se za to stydíš?
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    NOIK: Různý kapely. Helenka, Kája Gottůj, Elán, taky mám rád Holki a Wanastowy Wjecy, ze zahraničí třeba U2 a Bruce Springsteen a nově Joe Cocker, taky si ujíždím na Nightwish a Boyzone a Whitney Houston z Osobního strážce, no znáš to, prostě takový ty starý dobrý pecky. A folk, folk miluju. Bráchy Nedvědy a tak. Z toho úplně roním slzy. Rádio Čas hodně poslouchám.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam