• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AMAROKHIFI & TOP AUDIO
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    SVANC: Co má větší vypovídací hodnotu pro tebe, tvoji ložnici a tvoji ženskou - rozsáhlý výzkum dokazující cokoli, nebo tvá a její vlastní zkušenost? Bohužel ses sám dostal do pasti, že se snažíš ustanovit univerzálním pravidlem (podloženým průzkumem), že žádná není schopna dosáhnout orgasmu, a budeš toto šířit ohněm i mečem všude, dokonce i u těch párů, kde oba dobře vědí, že oni tímto problémem netrpí. De facto se snažíš borcům vysvětlit, že jejich ženská orgasmus nemá, i kdyby ho měla. To ti prostě nevyjde, i kdyby ses oháněl libovolným množstvím výzkumů a linků - - - nota bene když každej ví, že ty sám navíc seš panic. Bohužel pro tebe, v takovým případě seš ztracenej, proti osobní a subjektivní zkušenosti seš ty i tvoje citovaný výzkumy zcela irelevantní.

    Třešničkou na dortu je fakt, že do klubu sommeliérů chodí abstinent-žlučníkář a roky si třepí hubu, jak jsou blbci a jak výzkumy potvrzují, že mezi víny nejsou rozdíly a že to dokazují slepé testy; link. Kdyby ses někdy odhodlal si dát skleničku a ne jen číst internet, tak se můžem pobavit, do té doby seš jen robot nebo RSS feed, kterej opakuje dokola to samý a cituje ty stejný zdroje, aby si potvrdil svoji hypotézu. Vlastně nevím, koho oblbuješ, plénum nebo sám sebe?

    Trochu ses v tom zamotal, ne? Jaký oči? Já říkám, že slepej test je k ničemu, protože je. Potřebuješ vyzkoušet mnohem víc parametrů, než jich máš šanci pochytit v nějaké narychlo provedené přepínačce, jejíž součástí je teda plenta. Potřebuješ prostě s těma věcma žít doma a zjistit, jaký jsou, stejně jako potřebuješ chvilku s ženskou bejt, aby ses rozhodnul, jestli s ní chceš trávit příští život. Nevybíráš si slepým testem. Ani auto ani víno ani hifi ani babu - nic. Slepej test je pro život nepostačující. Možná pro ten tvůj, kterej žiješ v nějaké kukani a o všem výše zmíněným akorát píšeš, ve skutečnosti to nemáš ani nechceš, zajímá tě to jen na teoretické bázi. Pro takovýho mimoňa pak klidně slepej test cizejch lidí může mít i hodnotu, to asi jo. Ne pro nás.
    SVANC
    SVANC --- ---
    MACHALIK: Co má větší vypovídací hodnotu - rozsáhlý průzkum dokazující, že nemalé procento žen není schopno dosáhnout orgasmu při koitálním styku, nebo názor namachrovanýho borce, který prohlašuje, že to je pitomost a že se udělá naprosto každá?
    Prostě přebírání fakt z Internetu je něčím zcela obvyklým a to dnes už asi v každém oboru, zvláště pokud tato fakta jsou ověřena exaktními vědeckými metodami. Naopak neobvyklé je, když se někdo rozhodne tato fakta ignorovat a jako základní premisu diskuze stanoví, že větší vypovídací hodnotu má jeho subjektivní názor.

    Třešničkou na dortu je pak řešení argumentační nouze neustálým zaváděním řeči na mé zkušenosti. Nediv se, že na to nereaguji a ani reagovat nebudu, přestože spousta toho, co mi podsouváš, je nesmysl. U mých (nesubjektivních) argumentů je totiž úplně jedno, kdo je předkládá. Ostatně tuhle tvou metodu "debatování" jsem jasně popsal už před pár týdny v odpovědi Ali_Gatorovi tady. Pokud se nechceš bavit o faktech a argumentech, ale o mě, tak jsi nemusel reagovat a mohlo tu být o pár stovek postů míň.

    "dukaz jevu, ktery vnimame jednim smyslem, nelze provest metodou, ktera pouziva jine smysly" - zřejmě ti uniklo, že já hájím hodnocení zvuku jen a pouze sluchem. Naopak ty jsi ten, kdo odmítáním slepých testů vlastně říká, že na hodnocení zvuku potřebuješ i oči :)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    SVANC: Clovek by rekl, ze po tech letech uz pochopis, ze dukaz jevu, ktery vnimame jednim smyslem, nelze provest metodou, ktera pouziva jine smysly. Jinymi slovy se tady na internetu dozadujes dukazu marne, protoze dukaz, ke kteremu potrebujes sluch, neni mozne napsat ani si precist. Ty se neustale motas v bludnem kruhu nejakych clanku z internetu, coz z nejakeho duvodu povazujes za prospesnejsi a prukaznejsi nez vlastni prozitek, ale nikdy nevytahnes paty z domu a nejdes si to, o cem pises, vyzkouset na vlastni kuzi. To me dovedlo k nazoru, ze musis bejt zakonite uvazanej na nejaky kreslo nebo neco, protoze jinak je ten nepomer mezi sezenim u pocitace, rozumujic nad zakonitostma hifi, a poslouchanim skutecnyho hifi nevysvetlitelnej. Ale mozna ses jenom linej jak hovado, to neni vylouceno. Stejne je to zarazejici. Co bys takhle zplacu rekl, ze ma vetsi uzitnou a vypovidaci hodnotu pro jedince, jednou si zamrdat nebo si o tom stokrat precist?
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    Jj. takovej retro nábytek´60 :) Ale hrálo to živě, co si pamatuji. Ten Syrinx už vypadá praktičtěji, ale neslyšel jsem.
    Heil A.M.T. KITHARA


    HEIL A.M.T. SYRINX
    SVANC
    SVANC --- ---
    Chápu... Taky by mi asi leželo v žaludku, kdybych během celé debaty nedokázal svůj názor obhájit jediným objektivním argumentem a nakonec jsem musel tvrdit, že moje subjektivní dojmy zkušenosti mají větší váhu než profesionálně provedené testy za kontrolovaných podmínek :-)

    Zkus takhle diskutovat i jinde - s takovými pravidly obhájíš cokoli :-)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    TEDDYBEDDY: Kithara byla vůbec nepovedená bedna, ani na ni nešla dát kytka.
    Toto by mohlo bejt použitelný na nějaký ty malý domácí poslechy (v mezích třídy), ačkoli bych se bál, že to s průměrnejma zesama bude ostrý. Na druhou stranu to nepůjde poznat, jak víme, protože Svanc.
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    MACHALIK: Jak porozumíš řeči lesa, změněj si ti holt preference :)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    To bude mít asi dobrý vejšky.
    Nicméně Kithary se mi nelíbily, bzučely jak čmeláci. Dělal jsem si z kámoša, co je chvíli vlastnil, prdel, že je to proto, že Oscar Heil byl nadšený entomolog.
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    Ručně skládanej AMT, prej de do 50k bez rezonančního píku.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    TEDDYBEDDY: Je to klasickej magnetostatickej pásek nebo AMT? Nechce se mi to teď hledat.
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    Ještě k těm Elacům, co tu se slevou nabízel Adam [ ADAM @ HIFI & TOP AUDIO ]. Třeba tenhle kousek jako entrylevel za nějakejch 17k, nemá chybu. Od bakelitů a diy dřevotřísek- 1000 světelnejch let daleko.


    AKA_THE_A
    AKA_THE_A --- ---
    TEDDYBEDDY: že spínanej zesilovač nemusí mít spínanej zdroj je snad jasný.
    Ale zvlášť ty novější DSP (byť do spotřební elektroniky) už se umí bordelu od zdroje přizpůsobit, teoreticky by mělo jít implementovat i spread-spectrum (to by šlo i do zdroje samotnýho btw :D)...
    SVANC
    SVANC --- ---
    To je fajn, že mu to konečně někdo napsal :-)))
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    AKA_THE_A: Bacha na to spínanej zdroj ≠ spínanej zes. Otázkou je, jak si poradit s interferenacma, který, ikdyž nejsou slyšet, itak mohou penetrovat obvody parazitním potenciálem. Čili bude to slyšet jinak. Uživatelé často mluví o tzv. " studeném charakteru" ( něco jako filtry MASH od Technicsů svého času). Každopádně zatím se do sériové výroby moc hiend firem nehrne.
    AKA_THE_A
    AKA_THE_A --- ---
    TEDDYBEDDY: teoreticky je na tom spínanej zdroj líp i ohledně zvlnění, neb má menší amplitudu a mnohem vyšší frekvenci, čili i když tlumící členy budou menší (lehčí a levnější), zkrouhne ho to o dost víc.
    Jako třešnička na dortu je fakt že stejně neni slyšet, protože daleko přes 20kHz :D
    SVANC
    SVANC --- ---
    Není nad to mít "kripla" v ignore. Člověk pak může o to déle pronášet moudra o Linnu a třídě D... :-)))
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    AKA_THE_A: Imo jde o náklady. Kvalitní toroidní trafa a baterie kondiků + váha ty konvenční zesíky znevýodňuje. Na druhou stranu cena vysoce kvalitních top D zesů určených k reprodukci je furt vysoká. Já vím zatím jen o tom Linnu a Lyngdorfu. Zatím se prosazují hlavně v produkční-muzikantské branži. Zvláště metalovým baskytarystům ubylo 10kg na váze, což si pochvalují.
    SVANC
    SVANC --- ---
    MACHALIK: Stejně nehrají, ale ty rozdíly dokáží lidé poznat jen když ví, který zrovna hraje - za kontrolovaných podmínek testováno na tisících audiofilů :). A místo ironických poznámek spíš zkus Teddymu vysvětlit rozdíly v topologiích zesilovačů, určitě tomu rozumíš stejně dobře jako všemu ostatnímu.

    MACHALIK: Nevím, nezkoušel jsem a nemám chuť kvůli tomu demontovat výškáč.
    AKA_THE_A
    AKA_THE_A --- ---
    TEDDYBEDDY: mám na mysli použití spínanýho zdroje místo tunovýho železnýho trafa :D
    I když teda nebyla by škoda kdyby i zesilovač byl Dčko, čim víc se jich bude dělat, tim víc se bude tlačit jejich vývoj.
    Jinak docela zajímavý že se s AB topologií dá dosáhnout 0.02% THD (i když teda nezmiňujou při jakym výkonu :P)...

    MACHALIK: I kdyby hrály stejně (což bych si osobně říct nedovolil), furt je tam poněkud značnej rozdíl ve ztrátovym výkonu :P

    /komplet mimo/ - AKG 240 mk II rozhodně nezklamaly, obzvlášť u bicích je to jak když stojim před nima.
    Jedinnou nevýhodou je že teď je slyšet sebemenší nedokonalost v nahrávce, obzvlášť v přebuzení :D
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    SVANC: Svancu, myslíš, že bys poznal, kdyby ti někdo přepóloval jeden výškáč a neřekl ti o tom?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam