• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AMAROKHIFI & TOP AUDIO

    Jaké preferujete středy

    18 hlasy od 18 respondentů

      rozbalit záhlaví
      TEDDYBEDDY
      TEDDYBEDDY --- ---
      TEDDYBEDDY: Jak je řečeno v popisu: " which drastically minimizes distortion while providing a lightning fast response time". To je imo i hlavní těžiště evoluce moderních hiend systémů, tzn. obvodová archtektura s " bleskurychlou odezvou", minimální nebo žádná zpětná vazba a zkreslení na hranici měřitelnosti. Takový špičkový inženýring v nákladných audiolabs něco stojí a podle toho to taky samozřejmě hraje. A stejně jako z levný holky se taky žádná šťáva nevymačká ani v zatlumený garáži ani poslepu ani nahlas ani nijak ;)
      TEDDYBEDDY
      TEDDYBEDDY --- ---
      Ještě k těm skládanejm AMT tweeterům. Princip na jednoduchém flashi níže na stránce M.L.
      MartinLogan Motion® Series, Premium compact home theater speakers
      http://www.martinlogan.com/motionSeries/index.php
      TEDDYBEDDY
      TEDDYBEDDY --- ---
      MACHALIK: To bude jádro pudla imo: invalida bez ženský = specialista na hifi bez hifi resp. debaty o hifi. Hormonální substituce jak vyšitá. Eštěže na tom nyxu nějaký stějně přibržděný kámoši tady být & já- king of rakenról. Smutnej život.
      MACHALIK
      MACHALIK --- ---
      Ale jako je nad slunce jasnější, že když má někdo jasně vytyčenej nějakej cíl - v tvým případě se jedná o ujištění se, že neexistují rozdíly mezi komponenty - tak je stoprocentní jistota, že ho dosáhne! Každej takto determinovanej jedinec udělá všechno proto, aby se dostal do tohoto cíle, a nic ho neodkloní od cesty, překážky obejde či odhrne stranou a zase půjde dál na to dané místo, dokud se tam nedostane. Taková už je povaha lidská.

      Jenom tam holt nechcou jít všichni s tebou, no. Se stim smiř!
      MACHALIK
      MACHALIK --- ---
      SVANC: No vidíš. A přesto mezi spoustou věcí, které od sebe naslepo v nějakých podmínkách nepoznáš, existují značné rozdíly, které poznáš až poté, co je začneš skutečně neslepě zkoumat.

      V podstatě jde o dva různé přístupy.
      Na jedné straně je snaha porozumět PROČ - výzkum zabývající se rozdíly mezi elektronickými komponenty.
      Na straně druhé je snaha ZABRÁNIT VÝZKUMU - důkazní řízení o neexistenci rozdílů s předem známým cílem.

      Já nevím, co tě tak fascinuje na tom vymýšlet si důvody, proč lidi neslyší, co slyší, nevidí, co vidí, proč jinejm chceš tvrdit, že orgasmus nemají, i když ho mají. Otevřenej dotaz: seš na kárce?
      SVANC
      SVANC --- ---
      VOZKA: Přesně tak, placebo je to klíčové slovo. Jinak řečeno, nelze tvrdit, že existují slyšitelné rozdíly, a zároveň říkat, že naslepo tyto rozdíly slyšet nejsou. To je prostě absurdní a na tuhle absurditu tu poukazuju celou dobu. Nic víc a nic míň :)
      MACHALIK
      MACHALIK --- ---
      VOZKA: Tak já nevím - poté, co jsi zároveň půl roku šukal zrzku i blondýnu, potřeboval bys ještě slepej test, abys vyloučil placebo efekt? Možná jo, já nevím.

      Jaký placebo ostatně? Poučenej (zase narážíme na zkušenosti) hifista dávno ví, že cena a kvalita ne nutně jdou ruku v ruce, existujou předražený sračky, stejně jako levný skvosty, a na všechny si člověk musí přijít sám, nikdo mu to dopředu neřekne.

      Schválně mi zkus odpovědět na tohle. Co si myslíš, že hraje líp, a kdyby ti to někdo dal domů na měsíc na hraní, kam by tě zatáhl placebo efekt, aby sis ho musel nakonec zrušit slepákem?

      Mark Levinson 432
      Mark Levinson | Emotional Audio
      http://www.emotionalaudio.nl/mark-levinson-35/


      Audionet Amp II Max
      Audionet Map Max Mono
      http://www.highendnews.info/reviews/audionet_ampmaxmono.htm


      Ujišťuju tě, že tvůj odhad je stejně dobrej jako každýho z nás. Nikdo nevíme nic, dokud si to neposlechnem. Co hraje líp?
      VOZKA
      VOZKA --- ---
      MACHALIK: "Potřebuješ vyzkoušet mnohem víc parametrů, než jich máš šanci pochytit v nějaké narychlo provedené přepínačce, jejíž součástí je teda plenta. Potřebuješ prostě s těma věcma žít doma a zjistit, jaký jsou, stejně jako potřebuješ chvilku s ženskou bejt, aby ses rozhodnul, jestli s ní chceš trávit příští život."

      Tak jasně. A po tom co bys dvě komponenty měl doma půl roku a libovolně je zkoušel a vyměňoval tak by slepej test pořád neměl smysl, čistě jako potvrzení toho že tam fakt nehraje roli placebo, což se občas může stát i nejlepším?
      MACHALIK
      MACHALIK --- ---
      SVANC: To je škoda, a já se těšil, že se aspoň dočtu, proč neexistuje dokonalá korelace mezi očekáváními a realitou. Tak zas příště, Svancu! Zkusme to v roce 2015, třeba do té doby někdo napíše nějakej novej článek.
      SVANC
      SVANC --- ---
      Je to velmi jednoduché - pokud někdo prohlašuje, že existují slyšitelné rozdíly, měl by je dokázat poznat jenom ušima. Ty to nedokážeš a zároveň nechceš připustit, že spousta těch nesmyslů (vlivem kabelů počínaje) jsou jen mýty. Tak raději prohlásíš testovací metodu za závadnou. Tu metodu slepého testu, která se používá naprosto všude, kde nelze objektivně měřit. Metodu, jejíž vyšší citlivost byla experimentálně dokázána. Metodu, kterou se úspěšně testují např. i kodeky - když to funguje u nich, proč by nemělo u zesíků nebo kabelů, bavíme-li se čistě o zvuku???

      Celou dobu tu předvádíš jen ryzí demagogii - zkus kdekoli jinde než tady prohlašovat, že tvoje subjektivní dojmy mají větší váhu než exaktně zjištěná fakta, popř. furt dokola argumentovat osobou oponenta. Taková debata nemá smysl a já v ní už pokračovat nehodlám - ale klidně mi ještě napiš, rád se o sobě dozvím něco nového :)

      A ty tvý věčný řeči o zkušenostech už mě taky nebavěj:
      MACHALIK
      MACHALIK --- ---
      SVANC: Jak se tvoje teorie o neslyšitelnosti rozdílů mezi komponenty nebo o slyšitelnosti podmíněnou cenou a snobstvím atd. vypořádává s případy, kdy drahej, velkej, prestižní a po všech stránkách řeklo by se špičkovej komponent hraje blbě a je nesouměřitelnej s něčím horším, levnějším, nedejbože doma na koleně dělaným, případně nějakou čínou nebo obstarožním přístrojem? Čím si třeba vysvětluješ to, že si někdo domů zapůjčil Marka Levinsona za půl milionu, pustil ho a byl to proti předchozímu, mnohem horšímu zesilovači průser, že ho nakonec zklamaně vrátil? Značka tam je, oči tam jsou, snobství tam je, zlacený přední panely, sto kilogramů traf a všechny tyhle fetiše. Jak je možný, že to nevyšlo? Praxe nesouhlasí s teorií - co opravíš?
      MACHALIK
      MACHALIK --- ---
      SVANC: Co má větší vypovídací hodnotu pro tebe, tvoji ložnici a tvoji ženskou - rozsáhlý výzkum dokazující cokoli, nebo tvá a její vlastní zkušenost? Bohužel ses sám dostal do pasti, že se snažíš ustanovit univerzálním pravidlem (podloženým průzkumem), že žádná není schopna dosáhnout orgasmu, a budeš toto šířit ohněm i mečem všude, dokonce i u těch párů, kde oba dobře vědí, že oni tímto problémem netrpí. De facto se snažíš borcům vysvětlit, že jejich ženská orgasmus nemá, i kdyby ho měla. To ti prostě nevyjde, i kdyby ses oháněl libovolným množstvím výzkumů a linků - - - nota bene když každej ví, že ty sám navíc seš panic. Bohužel pro tebe, v takovým případě seš ztracenej, proti osobní a subjektivní zkušenosti seš ty i tvoje citovaný výzkumy zcela irelevantní.

      Třešničkou na dortu je fakt, že do klubu sommeliérů chodí abstinent-žlučníkář a roky si třepí hubu, jak jsou blbci a jak výzkumy potvrzují, že mezi víny nejsou rozdíly a že to dokazují slepé testy; link. Kdyby ses někdy odhodlal si dát skleničku a ne jen číst internet, tak se můžem pobavit, do té doby seš jen robot nebo RSS feed, kterej opakuje dokola to samý a cituje ty stejný zdroje, aby si potvrdil svoji hypotézu. Vlastně nevím, koho oblbuješ, plénum nebo sám sebe?

      Trochu ses v tom zamotal, ne? Jaký oči? Já říkám, že slepej test je k ničemu, protože je. Potřebuješ vyzkoušet mnohem víc parametrů, než jich máš šanci pochytit v nějaké narychlo provedené přepínačce, jejíž součástí je teda plenta. Potřebuješ prostě s těma věcma žít doma a zjistit, jaký jsou, stejně jako potřebuješ chvilku s ženskou bejt, aby ses rozhodnul, jestli s ní chceš trávit příští život. Nevybíráš si slepým testem. Ani auto ani víno ani hifi ani babu - nic. Slepej test je pro život nepostačující. Možná pro ten tvůj, kterej žiješ v nějaké kukani a o všem výše zmíněným akorát píšeš, ve skutečnosti to nemáš ani nechceš, zajímá tě to jen na teoretické bázi. Pro takovýho mimoňa pak klidně slepej test cizejch lidí může mít i hodnotu, to asi jo. Ne pro nás.
      SVANC
      SVANC --- ---
      MACHALIK: Co má větší vypovídací hodnotu - rozsáhlý průzkum dokazující, že nemalé procento žen není schopno dosáhnout orgasmu při koitálním styku, nebo názor namachrovanýho borce, který prohlašuje, že to je pitomost a že se udělá naprosto každá?
      Prostě přebírání fakt z Internetu je něčím zcela obvyklým a to dnes už asi v každém oboru, zvláště pokud tato fakta jsou ověřena exaktními vědeckými metodami. Naopak neobvyklé je, když se někdo rozhodne tato fakta ignorovat a jako základní premisu diskuze stanoví, že větší vypovídací hodnotu má jeho subjektivní názor.

      Třešničkou na dortu je pak řešení argumentační nouze neustálým zaváděním řeči na mé zkušenosti. Nediv se, že na to nereaguji a ani reagovat nebudu, přestože spousta toho, co mi podsouváš, je nesmysl. U mých (nesubjektivních) argumentů je totiž úplně jedno, kdo je předkládá. Ostatně tuhle tvou metodu "debatování" jsem jasně popsal už před pár týdny v odpovědi Ali_Gatorovi tady. Pokud se nechceš bavit o faktech a argumentech, ale o mě, tak jsi nemusel reagovat a mohlo tu být o pár stovek postů míň.

      "dukaz jevu, ktery vnimame jednim smyslem, nelze provest metodou, ktera pouziva jine smysly" - zřejmě ti uniklo, že já hájím hodnocení zvuku jen a pouze sluchem. Naopak ty jsi ten, kdo odmítáním slepých testů vlastně říká, že na hodnocení zvuku potřebuješ i oči :)
      MACHALIK
      MACHALIK --- ---
      SVANC: Clovek by rekl, ze po tech letech uz pochopis, ze dukaz jevu, ktery vnimame jednim smyslem, nelze provest metodou, ktera pouziva jine smysly. Jinymi slovy se tady na internetu dozadujes dukazu marne, protoze dukaz, ke kteremu potrebujes sluch, neni mozne napsat ani si precist. Ty se neustale motas v bludnem kruhu nejakych clanku z internetu, coz z nejakeho duvodu povazujes za prospesnejsi a prukaznejsi nez vlastni prozitek, ale nikdy nevytahnes paty z domu a nejdes si to, o cem pises, vyzkouset na vlastni kuzi. To me dovedlo k nazoru, ze musis bejt zakonite uvazanej na nejaky kreslo nebo neco, protoze jinak je ten nepomer mezi sezenim u pocitace, rozumujic nad zakonitostma hifi, a poslouchanim skutecnyho hifi nevysvetlitelnej. Ale mozna ses jenom linej jak hovado, to neni vylouceno. Stejne je to zarazejici. Co bys takhle zplacu rekl, ze ma vetsi uzitnou a vypovidaci hodnotu pro jedince, jednou si zamrdat nebo si o tom stokrat precist?
      TEDDYBEDDY
      TEDDYBEDDY --- ---
      Jj. takovej retro nábytek´60 :) Ale hrálo to živě, co si pamatuji. Ten Syrinx už vypadá praktičtěji, ale neslyšel jsem.
      Heil A.M.T. KITHARA


      HEIL A.M.T. SYRINX
      SVANC
      SVANC --- ---
      Chápu... Taky by mi asi leželo v žaludku, kdybych během celé debaty nedokázal svůj názor obhájit jediným objektivním argumentem a nakonec jsem musel tvrdit, že moje subjektivní dojmy zkušenosti mají větší váhu než profesionálně provedené testy za kontrolovaných podmínek :-)

      Zkus takhle diskutovat i jinde - s takovými pravidly obhájíš cokoli :-)
      MACHALIK
      MACHALIK --- ---
      TEDDYBEDDY: Kithara byla vůbec nepovedená bedna, ani na ni nešla dát kytka.
      Toto by mohlo bejt použitelný na nějaký ty malý domácí poslechy (v mezích třídy), ačkoli bych se bál, že to s průměrnejma zesama bude ostrý. Na druhou stranu to nepůjde poznat, jak víme, protože Svanc.
      TEDDYBEDDY
      TEDDYBEDDY --- ---
      MACHALIK: Jak porozumíš řeči lesa, změněj si ti holt preference :)
      MACHALIK
      MACHALIK --- ---
      To bude mít asi dobrý vejšky.
      Nicméně Kithary se mi nelíbily, bzučely jak čmeláci. Dělal jsem si z kámoša, co je chvíli vlastnil, prdel, že je to proto, že Oscar Heil byl nadšený entomolog.
      TEDDYBEDDY
      TEDDYBEDDY --- ---
      Ručně skládanej AMT, prej de do 50k bez rezonančního píku.
      MACHALIK
      MACHALIK --- ---
      TEDDYBEDDY: Je to klasickej magnetostatickej pásek nebo AMT? Nechce se mi to teď hledat.
      Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam