• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AMAROKHIFI & TOP AUDIO
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    Slušnej entry level, zjevně důstojný nástupce legendárních M 780.
    Mission MX1 review from the experts at whathifi.com
    http://www.whathifi.com/Review/Mission-MX1/
    mx1 - Mission
    http://www.mission.co.uk/Product.aspx?lang=En&Tab=14&Tab2=mx1
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    VOZKA: Nadbytečný diskurz imo ( stejně jako ostatní). Žádné validní testy s true hi-end komponenty ve srovnání např. s domácími samohonkami nejsou k dispozici, ja sám vidíš. A náš velký mongol a jeho partička cca 10 globálních proletářů se svými alternativními sajtami nemají zdaleka ani tolik sympatizantů jako popírači holokaustu. Tím každý svéprávný člověk životní téma velkého mongola " jak nic nejni slyšet" v klidu uzavře. I ze statistik tohoto klubu je zřejmé že 99% sledujících mongola ignoruje. Čili - šetři čas & síly hombre a jdi si radši poslechnout nějakej pořádnej aparát, páč internetovejch teoretiků na cokoli je jako sraček.

    MACHALIK: Jj. Mišny 780/ 753 mi nějakou dobu doma dělaly společnost. Maj teď novýho dovozce ( viz HE. Praha) a nehrálo mu to vůbec špatně.
    VOZKA
    VOZKA --- ---
    MACHALIK: Posledních několik stránek už určitě úplně všichni chápou že slepé testy považuješ za chybnou metodu, ale vzhledem k tomu jak idiotsky to vysvětluješ chovám podezření že tě debaty se SVANCem baví.

    "Čistě z vědeckého hlediska, kdy předmětem zkoumání je metodika sama, je fakt, že předem známe výsledek testu a ten je VŽDY stejný, důkazem totální invalidity metodiky, ničím jiným."
    Čistě z vědeckého hlediska pokud v testu který je navržen tak aby vyloučil jakýkoliv nevědomý (!) bias (placebo byl, pravda, špatně zvolený termín) nepoznáš rozdíl, přestože u beden ho poznáš spolehlivě, tak je to proto že ho prostě neslyšíš, tečka. Vím že s tím nesouhlasíš a neříkám že s tím souhlasím já (protože, dle očekávání, nemůžu z rukávu vysypat x hi-end komponent které bych tak zkoušel), ale je naprosto očividné že tohle SVANC od začátku říká a že to přímo vylučuje to, že by tato metodika neukázala nic.

    A tím že děláš blbce který to nechápe tuhle diskuzi fakt nikam neposuneš. Stačilo by místo idiotských analogíí se ženami a auty (kde fakt musíš od začátku vidět že to je strawman který vůbec nedává smysl) a dalších blbostí jasně napsat "ve slepých testech mám potíže slyšet rozdíl protože xxxxx, proto je považuju za nevhodnou metodu a preferuju yyyyyy". Je mi jasný že hfi je vždycky subjektivní, ale když už do té debaty stejně jdeš a přesto nejsi za x stránek schopný dát jediný rozumný argument kromě "já to slyším" (což můžu implicitně brát jako pravdu ale v debatě na internetu to není ničím podložené a je to tudíž úplně jedno), zatímco SVANC dodává podložené studie a reálné případy, které sice chybné/nedomyšlené být můžou, ale zatím nikdo nenarazil na důvod proč by být měly a hlavně si je každý může otevřít a posoudit to sám, tak se nediv že ani za x stran diskuze nikoho nepřesvědčíš.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Na odlehčení, další absolutorium na prodej (Beddy jistě zná):

    http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=331054908474&ssPageName=ADME:B:SS:DE:1120
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Až (pokud) tohle kdy rozřešíme, tak se můžeme podívat na další omyl ve tvé teorii, a to ono rozpoznávání ZVUKU pouze a jen SLUCHEM. To ale až se prokoušeme tady těma základama.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    SVANC: Metoda A, která ukazuje, že rozdíly mezi kabely existují, je prosté měření RCL. Rozdíl najde. Metoda B, která ukazuje, že člověk slyší rozdíl, je neslepý test. Tyto metody prostě existují a obě nesouhlasí se závěry metody C, slepým testem. Zkus se na chvíli oprostit od toho, se kterou metodou sympatizuješ, a vnímej to jako fakt z porovnání metod. Co o metodě C můžeme říct se stoprocentní určitostí je, že ve všech měřeních ukáže to stejné: že mezi žádnými dvěma komponenty vyjma beden neexistuje rozdíl. Není tam ani žádný gradient, žádné statistické rozložení, je to prostě zcela černobílá, resp. zcela černá metoda, která ukáže vždy to stejné. Z tohoto titulu je otazné, zdali ji vůbec označit za metodu, spíš bych ji nazval nálepka. Podstatné však je, že nic nezjišťuje - a je v kontradikci s oběma ostatními metodami. Proto mě zaráží, jak se na ni může někdo tak upnout. Čistě z vědeckého hlediska, kdy předmětem zkoumání je metodika sama, je fakt, že předem známe výsledek testu a ten je VŽDY stejný, důkazem totální invalidity metodiky, ničím jiným. Budu zkoumat, zdali je X rovno 0, metodou, která díky svým vstupním parametr zajistí, že X = 0 ve 100 % případů. To dává opravdu smysl.

    Ad auta: stále projevuješ zásadní nedostatek představivosti. Jistě, když budeš u aut testovat zrychlení, tak poznáš rozdíl mezi jedním a druhým. Ne už tak když budeš testovat účinnost brzd pomocí parkovacího testu couváním v podzemní garáži. Nebo když budeš testovat kvalitu audia při jízdě 130 km/h po D1. Prostě lze vymyslet metodika, která se sice tváří jako validní (testování brzd), ale podmínky jsou natolik kokotské, že celý test selže (couvání do slotu v nákupáku). Zjistíš - velmi překvapivě - že neexistují žádné rozdíly mezi brzdami.
    A takto je to i se slepým testem. Ty jen nevidíš tu paralelu, že slepý test je ekvivalentem kokotských podmínek pro testování brzd. Prostě se to tam nezjistí. Z důvodů mně zcela neznámých si však na něm trváš. Opravdu tvrdošíjně se budeš bít za to, že couvání mezi dvě auta je absolutním testem brzd. A důkazem je, že všechny vyjdou stejně.

    Zvláštní je, že chybu v této metodice Ma vidíš hned. Chybu v metodice Mh nevidíš vůbec, i když ti dává při tisících opakováních stále jeden a ten samý výsledek, který je navíc v rozporu s ostatními metodami. Nechápu to.
    SVANC
    SVANC --- ---
    MACHALIK: Jaká je ta metoda A nebo B, kterou poznáš rozdíl zvuku mezi dvěma reprokabely? Podíváš se na oba, pustíš si je a pak řekneš, že jeden z nich hraje líp? :)
    A pokud ano, proč to pak nedokážeš zopakovat, aniž bys na ně viděl?

    MACHALIK: Nevěřím, že tobě samotnému není nesmyslnost těch příkladů zjevná. Těžko můžeš řídit auto se zavázanýma očima. Ale ručím ti za to, že jako spolujezdec i naslepo poznám rozdíl mezi plnou akcelerací auta s 50 k nebo se 100 k. A vína se - alespoň tam, kde se soutěží - hodnotí taky naslepo. Navíc u spousty věcí je vzhled velmi podstatný - asi by byla kravina porovnávat třeba kabelky naslepo. Ale bavíme-li se čistě o zvuku, musí pro jeho testování stačit uši.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    SVANC: Jaktože se neslepé testy nepoužívají nikde jinde? Auta se netestují neslepě? Vína se neporovnávají neslepě? Jak jsi na to přišel? Všechno se porovnává neslepě přece.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Mimochodem, jak poznáš, žes narazil na limity měřicí metody? Napadlo tě někdy, že k tomu může docházet? Co když výsledky měření opakovaně a ve stech procentech případů nekorelují s jiným měřením, dokonce hned s několika. Měřicí metoda A ukazuje rozdíly. Metoda B ukazuje rozdíly. Metoda M ukazuje neexistenci rozdílů. Co tě nutí si myslet, že M je ta pravá?
    SVANC
    SVANC --- ---
    MACHALIK: Protože tato metoda potlačuje vlivy, které se zvukem samotným nemají nic společného.
    To je také důvod, proč se neslepé testy nepoužívají kromě hi-endu nikde jinde.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    SVANC: Jak je možný, že si tak nerozumíme?

    Jistěže existuje oblast, kde metoda M bude dávat nějaký výsledek. A pak existuje oblast, kde už M nebude dávat žádný výsledek. Proč se ji tedy snažit napasovat i tam? Nebylo by lepší ji omezit tam, kde má vypovídací hodnotu, a tam, kde už žádnou nemá, zvolit metodu jinou?

    Chyba není v metodě, ale v její aplikaci, potažmo glorifikaci (to je chyba vždy u čehokoli).
    Znovu se tě zkusím zeptat a zkus pro jednou pro krista pána odpovědět na otázku. Ne na něco jinýho, ne na nějakou svoji domněnku, ale na_tu_otázku: proč někdo preferuje a dokonce za jedinou funkční a platnou považuje měřicí metodu, která vždy dává ten stejný výsledek bez ohledu na to, co jí měříme?
    SVANC
    SVANC --- ---
    Tahle metoda dává přesné a opakovatelné výsledky všude tam, kde jsou slyšitelné rozdíly, aniž by se přitom uplatňovaly vlivy, které se zvukem samotným nemají nic společného. Kde jsou ovšem rozdíly tak malé, že je ucho nedokáže poznat, tam samozřejmě žádné rozdíly nenajde.

    Chyba není v metodě, ale v tvé zarputilosti, se kterou odmítáš přijmout zřejmý fakt, že ke zjištění rozdílů ZVUKU musí stačit jen UŠI.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Je tady někdo příčetnej, kdo by dokázal odpovědět na velmi jednoduchou otázku, a to proč někdo preferuje a dokonce za jedinou funkční a platnou považuje měřicí metodu, která vždy dává ten stejný výsledek bez ohledu na to, co jí měříme?

    Netřeba ve svém příspěvku na dané téma rozebírat, co mě napadne položit si za otázku. Nebo v jakém století žijeme a čeho je schopná moderní elektronika. Nebo v jakých oborech se používají slepé testy a s jakými výsledky.
    Zkuste se chvilku odlepit tady z toho zoufalství a odpovězte na tuto otázku, která nesouvisí se mnou, s vámi, se slepými testy, s hifi, s ničím.

    PROČ NĚKDO PREFERUJE A DOKONCE ZA JEDINOU FUNKČNÍ A PLATNOU POVAŽUJE MĚŘICÍ METODU, KTERÁ VŽDY DÁVÁ TEN STEJNÝ VÝSLEDEK BEZ OHLEDU NA TO, CO JÍ MĚŘÍME?
    SVANC
    SVANC --- ---
    ALI_GATOR: Ono by úplně stačilo, kdyby ho napadlo položit si a odpovědět na velmi jednoduchou otázku: Proč ony údajné výrazné rozdíly zvuku nejsou slyšet, když člověk používá "jenom" uši :)
    ALI_GATOR
    ALI_GATOR --- ---
    MACHALIK: Nenapadlo Tě někdy přetáhnout spodní ret přes hlavu a polknout?
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Kurva! Já se prostě nechcu dozvídat nějaký obecný pravdy o tom, co kde kdo kdy jak v jiných oborech a další palogický konstrukce.

    Mě jen zajímá, proč někdo preferuje a dokonce za jedinou funkční a platnou považuje měřicí metodu, která VŽDY DÁVÁ TEN STEJNÝ VÝSLEDEK BEZ OHLEDU NA TO, CO JÍ MĚŘÍME.

    Nedozvím se to. Škoda! Chtěl jsem se to dozvědět.

    Nenapadlo vás někdy vyzkoušet (jen z čiré zvědavosti! bez ambicí! klidně s předsudky! prostě tak, protože jsme lidi, zvědaví, zkoumaví, bádaví lidé, a navíc nás baví hifi, tak si hrajme!) nějakou jinou měřicí metodu, nazvěme ji Mh2, která dá nějaký (nenulový) výsledek?
    SVANC
    SVANC --- ---
    MACHALIK: Už to s tou demagogií fakt přeháníš. Bojuješ proti metodě, která je jedinou uznávanou všude tam, kde jsou ve hře lidské smysly. Naopak v žádném oboru, kde je nutné s nimi pracovat, se nepoužívají neslepé testy, protože mají nulovou vypovídací hodnotu. Zvuk se má hodnotit ušima. Jenom ušima. Pro posouzení zvuku není potřeba vědět, který z přístrojů zrovna hraje.

    Vše ostatní je tady - už mě to fakt nebaví a tvá dnešní hraná nechápavost tomu jen nasazuje korunu...

    Asi bude lepší, když si tu dál budete s Teddym notovat o dřevotřískách, trabantích komplexech a o tom, kdo koho opíchal :)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    SVANC: Každej blbec pozná i dvě sestavy od sebe, nebo chceš-li dva zesilovače.

    Zkusím se zeptat ještě jednou, tady se fakt nečte, co se píše.

    - Mějme měřicí metodiku hifi Mh, která je zkonstruovaná tak, aby vždy ukázala nulu.
    - Ať jí budeme měřit cokoli, výsledkem bude nula.
    - K čemu je taková metodika?

    Takovou metodiku lze zkonstruovat na cokoli. Mv na víno. Ma na auta. Mž na ženský. Nikdo neříká, že to bude vždy stejná metodika - kupř. auto asi těžko budeme řídit s páskou přes oči. Nicméně taková metodika lze vytvořit. Sám jsi přece psal, že přelitím patoku do flašky od šampusu zajistíš, aby lidé oblibovali patok. Z toho vyplývá, že kdykoli si zamanu, budu shopen vyrobit měřicí metodiku Mx, kterou zajistím, aby meřené X = 0.

    Otázka tedy stále trvá: k čemu je taková metodika?
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    MACHALIK: Páč jedině tak můžeš obhájit, že seš přeborník na hifi, ikdyž doma posloucháš mrdku, dá rozum žejo. Stejný jako se utěšovat, že na velikosti nezáleží ;)
    SVANC
    SVANC --- ---
    MACHALIK: Příklad s víny ani auty nesedí. Jen blbec nepozná rozdíl mezi sedmičkovým BMW a Favoritem a to i se zavřenýma očima. To samé platí i o rozdílu mezi krabicovým vínem a nějakým kvalitním. A příměry s ženskými snad ani nemá cenu komentovat - na jejich "hodnocení" potřebuješ všechny smysly. Dokonce i mozek... :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam